143

007

преди 16 години

Аз лично не виждам какъв е смисъла учениците да си изключват телефоните при положение че на учителите редовно им звънят по време на час.На мен ми преподават някои учители на който телефоните им редовно звънят.

142

y4enik

преди 16 години

ti 4uva6 li se kvo govoir6 a

141

преди 16 години

Ползването на мобилните телефони по време на учебните часове ОТДАВНА Е ЗАБРАНЕНО!Справка - чл. 134, ал.2, т.8 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. По-бърза справка - стр. 16 в ученическата книжка.Министър...???

140

преди 16 години

Извинявайте, това странно същество на снимката прилича ли ви на министър? На мен ми прилича на най-обикновен ***.

139

mike

преди 16 години

134 ти май си единствения който още живее в комунизма

138

преди 16 години

Крайно време е да се върнат униформите в училище. А също и да се забрани ползването на телефони първо от учителите по време на час. И за бригадите нямам нищо против. Още преди 80 години Ал.Стамболийски е приел закон за трудовата повинност. Да се възстанови! Малко обществено-полезен труд няма да е излишен за сегашната младеж.

137

pak ot Germania

преди 16 години

prez 60-te i 70-te godimi, sega sme ELITA.Ot nashia klas ot 28 u4enika ot Angliiskata Gimanzia v Burgas, vsi4kizavarshicha uspeshno vishe obrazovanie i sega sa mnogo izvestni i dobrilekari, uristi, engin. i t.n. v BG i po sveta.I ne samo uniformi, a i na pri4eski,lasnati obuvki, izrjazani nokti - i na tova se darzeshe osobeno v na4alnoto u4ilishte, za da se sazdadat u decata navici za 4istota i prili4ie. NE GO SVARZVAM S KOMUNISMA IZOBSHTO, v BG e imalo uniformi i predi 9.9.1944. Vizdam ot snimki na roditelite mi ot tova vreme.

136

ot Germania

преди 16 години

i dobro vazpitanie. Mnogo drugi darzavi (ne bili nikoga komunisti4eski) imat tradicijata da se nosjat uniformi kakto v u4ilishteto, taka i v kolezi, 4e i universiteti.

135

from abroad

преди 16 години

countries have school uniforms

134

435

преди 16 години

КОМУНИЗМА СЕ ЗАВЪРНА - НЕ СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЧИЦА!

133

ме

преди 16 години

БРАВО Вълчев, най-накрая нещо умно! Аз не можах да се нарадвам на униформите си, нито на дисциплина в клас.....а сега е още по-голям ужас! Дано поне моите деца имат униформи, да бъдат дисциплинирани! Това е УЧИЛИЩЕ. Да учи не само на култура, а и на навици и дисциплина!УСПЕХ!

132

преди 16 години

Това са наистина комунистически мерки за повишаване на дисциплината в клас!Много от тези решения може да са обосновани, но като че ли господин министъра загърбва истинските причини за лошата дисциплина - а това е ниската мотивация от учениците да усвояват материала. Затова е необходимо наистина да се повишат критериите за изпитване - тестове всеки час, оценките не бива да се поставят субективно от учителите на базата на 2-3 изпитвания през срока, а на труда на ученика през цялото време! Да отпадне порочната практика да се узаконява задължителното средно образование за лентяйчетата, които идват само да отбиват номера в училище - ей такива търтейчета да изхвърчат завинаги от общественото образование и да търсят частни училища или да хващат лопатата и да бухат цял живот най-нископлатената работа!Същото важи и за университетите - нароените Вузове с ниво ПУЦ да престанат да тикат бъдещи ниско-подготвени специалисти, а да имат система за обективно изпитване и да продължават само тези, които заслужават. Така ще се спестят огромни средства за истинска наука в България, а в училищата ще остават само тези, които имат желание да учат!

131

Мима

преди 16 години

Крайно време беше,то това вече не са ученици и ученички,ами да не казвам какви.Навремето учениците имаха респект,страх,самодисциплина,а сега,не знаят даже за какво ходят на училище.

130

Крали Марко

преди 16 години

Еййййй този симпатяга Вълчев пак не се устиска и роди нова Глупост.... Браво!Юнак! Забранява джиесемите в час,обачене казвакаквосе случвастози,койтонаруши.....просто най голямото "наказание" в момента е дате преместят в друго училище....примернопребил си учителити си втвоето изанаказание отиваш вдруго даскало да продължишдараздаваш тупаници.Етотоваглупако Вълчев трябвада оправиш....да въведеш смисленииадекватни наказания.Разбра ли,илипак някъде сисесврялдачукаш някоячиновничка от министерството?

129

Gost

преди 16 години

От доста време съм учител, но такова чудо като тази година не еимало.Вината за целия хаос вучилище идва отМОН и разбира се от оня небръснатия който за три години направи всичко възможно да се превърне във ВРАГ 1 на учителите. Колеги, крайно врме е да се разкара,докато не расипал ималкото останало!

128

нямам думи

преди 16 години

Няма да коментирам цялата статия само за телефоните:"Използването на мобилни телефони в училище по време на час и официални събития ще бъде забранено."-Г-жо майка ми е катастрофирала и е на смъртно легло (да чукам на дърво) трябва да отида до болницата !-КАКВО !? Не може ти си в час и използваш телефон !? Дай си бележника...

127

да

преди 16 години

В България винаги е живяло изостанало и феодално общество, което освен комунизъм, друго не е в състояние да постигне !

126

преди 16 години

За съжалене само хората, които са били в системата на образованието или още са там, разбират истинските проблеми.Не те са прокажени за обществото,вечно оплюти.Аз имам 3 години стаж и мисля с него да си остана.Бях до тук.Вълчев да си търси кадърни и млади учители от Виетнам или заир,все едно.Майка ми и баща ми не са се лишавали от елементарни неща в продължение на 5 години,за да ставам гувернантка (защото по време на стачката стана ясно,че родителите ни смятат за детегледачи);и не съм се блъскала 5 години,за да затъпавям покрай ***,с които ежедневно се сблъсквам."Какво от това,че Ботев е знаел,че отива да умре,и мен не ме е страх от смъртта""мисъл" на 17 годишна българка...

125

преди 16 години

Използването на мобилни телефони в училище по време на час и официални събития ще бъде забранено.-----да каже как ще се наказват нарушителитезащото в момента най-тежкото наказание е преместване в друго училище

124

Бивш Учител

преди 16 години

Браво на 113!!!Сам не знаеш колко си прав!!!Целта е *** и *** нород,електорат, първосигнално гласуващ на 4 години....А държавата-кучета я яли!Имам 15 години стаж в системата и напуснах отвратен преди години.Всичко над помощник директор е назначено с нагласени конкурси, всички са партийно обвързани ,всички са бивши комсомолски кадри.А най-голямата глупост е мимималния брой ученици засъществуването на паралелките.По-рационално би било минимален брой ученици да се приемат в началото на курса на обучение, и да се продължи до края, като остане да се обучава само този, който наистина желае това.Тогава ще изчезнат 90% от проблемите с дисциплината .Делегираните бюджети също са пълна тъпотия.В училището, в което работех, се съкратиха миналата година на един път 22-*** човека, учители и обслужващ персонал.Съкратиха се кадърни хора, без "Връзки",гледащи си работата както трябва.Останаха протежетата на директора,които като правило не могат да изгонят куче от храсталака с кило шпек салам.Освем това, атмосферата след стачката е нетърпима.Бивши колеги ме срещат и споделят че не могат да се гледат вече един друг.С еда дума, това е министъра, който погреба и малкото кадърно , останало в образованието ни.