94

Анонимен

преди 2 години

До 91,Просто се вижда , че се опитват да изрекетират и измародррстват това дете, чрез лобиски закони, които сами са си пробутали и противоречат на правата на детето, на човешките права и на конституцията. И не може да задължиш насила някого, да приема наследство ,не само дете, но дори и пълнолетен човек.

93

До Анонимен 64

преди 2 години

"До Анонимен 59 - Гръмко е било фактът, че имаш родилен сертификат, който казва, че си човек ..." - Ей такива изнервени, простовати и неграмотни хора плямпат най-много количествено из нета. Има си закони - четете ги. Като не можете, никой не ви е крив. Утре от теб ще вземе някой на заем пари, ще почине и после ти ли няма да търсиш наследниците? Ха-ха-ха! Все някой ви е крив на неграмотните хорица, като вас - не чело, ама зло, та чак в ч ервтата зло. "Гръмките" новини като тази не са новини.

92

Ами

преди 2 години

Живеем в страната на абсурдите.Преди месец платих данъци на починалият ми през 2017г баща ,за периода 1018-2021г.За същият период всички наследници сме си плащали данъците за същия имот,подали сме данъчна декларация ,като такива и ни изнудиха да плащаме,за да можем да получим данъчна оценка.

91

Анонимен

преди 2 години

До До 88 ПРОСТО СИ ЛИЧИ, ЧЕ ИСАТЕ ДА ИЗМАРОДЕРСТВАТЕ ТЕЗИ ХОРА, каквото и да пишете

90

91,

преди 2 години

Глупости. Документите първо се доказват, че са "подправени" и т.н. и после се обсъждат подобни заигравки. Това да не ти е американска детективска сапунка? Нещо много си се вживял. Принципът е ясен - има унаследимо задължение - при смърт на длъжника, наследниците отговарят до дела си. Толкоз. Ти можеш и пътувания из космоса да си измислиш после, но това е без значение. По-добре е да сте наясно със закона и с последиците. Иначе лаенето по месечината няма да ви помогне. И никой няма да ви е виновен

89

Анонимен

преди 2 години

До СократисНАСТОЙНИКА НЕ Е РОДИТЕЛ, НАГРАМОТЕН ЛИ СИ? И НАСТОЙНИОКА НЕ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ОСИНОВЯВА ДЕТЕТО ИЛИ ДА МУ БЪДЕ РОДИТЕЛ, А САМО ДА ОТГОВАРЯ ЗА ДЕТЕТО ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕТО МУ

88

Анонимен

преди 2 години

Напомням на уж грамотния 66, може и да изглежда че се спазва закона, но истината е, че ЧСИ внася в съда подправени документи, документи със задна дата, укрива документи и така работи изцяло за интереса на банките по един абсолютно незаконен начин. Това е организирана престъпност: ЧСИ върши мръсната работа, а банката остава чиста. Това трябва да бъде спряно и поне 100 броя ЧСИ да влязат в затвора за урок на бъдещите мераклии да грабят бедните и беззащитните.

87

До 88

преди 2 години

Последно пиша, защото мисля, че е излишен спорът, а и не е по темата. Просто прочети статията. Производстовото по глава единадесета от Семейния кодекс в случая не е провеждано, няма назначен настойник по смисъла на СК. Бащата упражнява родителски права, което ясно личи от написаното в статията.

86

Сократис

преди 2 години

Бащата е Родител а не Настойник! Когато се подписва документ от името на непълнолетен, изрично е упоменато: Родител или Настойник! Настойник може да е всеки пълнолетен, осиновител или страничен роднина, поел ангажимент да се грижи за непълнолетния и утвърден от Съда. Друг е въпросът, че в този случай, никой не издевателства над детето, както се внушава, а се прилага съвсем законова процедура, която съвсем не е срещу самото дете. Не се упражнявайте върху тази материя!

85

Анонимен

преди 2 години

До До 85 Прочети си сам написаното - "Настойничество се учредява над малолетни, чиито родители са неизвестни, починали, поставени под запрещение или лишени от родителски права" , настойник и родител, не е едно и също, а след като има настойник , няма родител, който да отговаря за него, дори и евентуално при жив баща.

84

До 85

преди 2 години

чл. 153, ал. 1 от СК - Настойничество се учредява над малолетни, чиито родители са неизвестни, починали, поставени под запрещение или лишени от родителски права. Бащата е жив и здрав и упражнява родителски права над детето. Кое не е ясно? В самата статия пише"Тогава като настойник на детето отговорих, че не сме приели наследството и ще се издължим, когато го направим. Преди дни обаче получих ново писмо, в което ни заплашват с дело, разказа Цеков" Малко повече четене трябва преди да се излагате

83

SHEFA

преди 2 години

ДО 83-ТЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ НАСЛЕДСТВЕНИ ПРАВА-НИЩО НЕ ДЪЛЖЪТ.

82

Анонимен

преди 2 години

До До 81Не, ти не правиш разлика между понятията - родител и настойник, това в никакъв случай, не е едно и също, а са различни неща!

81

SHEFA

преди 2 години

10 ГОДИШНОТО ДЕТЕ Е ТОРМОЗЕНО НЕСПРАВЕДЛИВО.-И ВПРЕДВИД ОБСТОЯТЕЛСТВАТА-НАЙ ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗАВЕДЕ ДЕЛО В СТРАСТБУГ-НЕМА ЛИ АДВОКАТИ БЕ?

80

До 81

преди 2 години

Крайно неграмотен коментар. Разбира се, че щом детето има баща, то той е този, който е настойник на детето. Един от проблемите на България е, че масово хора, които не са запознати и нямат каквато и да е компетентност в определена сфера, се изказват с изключително самочувствие и като крайна инстанция. Срамно е толкова убедено да твърдите подобна глупост.

79

Много е тежко

преди 2 години

Да благодарим на Бойко Борисов и ГЕРБ , че дадоха такава свобода и правана ЧСИ-тата !!! Безжалостни еничари и мародери

78

Анонимен

преди 2 години

До До 70 Настойника не е баща, той е отговорно лице, отговарящо за детето, но не е баща и роднина, не поставяй знак за равенство между тези различни понятия баща и настойник.

77

Анонимен

преди 2 години

Мародери се наричат, и им прилича

76

светнат

преди 2 години

До Анонимен 80 ......... В почти всички държави дълговете се наследяват. Разбира се навсякъде съществува възможността "отказ от наследство" и правото на наследствен дълг автоматично отпада.

75

До 76

преди 2 години

Като не ви харесва ГПК в частта за изпълнението, правите си партия, убеждавате хората във вашата кауза, печелите мнозинство и го променяте. Толкова е просто. А относно морала - няма един универсален морал. За вас не е морално да се отнема имущество от даден човек, за мен не е морално човек да взима пари, които после да не връща. За трети ще е трето нещо. За щастие не моралът, а законът е определящ при всяването на ред в едно общество.