162

Ромелиус Прайм

преди 2 години

Абе да питам знаещите батковци - абе бате, нали по телифонната жица тече ток, знаем щот я пробвахме да я близнем. Мога ли да го ползвам тоз ток бе бате, да зареждам батерия и накрая с батерията да си пускам сателита и телевизора?

161

176,

преди 2 години

донякъде си прав, защото това е само част от истината. Но в цялата картинка къде останаха политиците и евробюрократите, а и тяхната политическа, материална и всякаква друга отговорност за вече взетите решения? А отговорността на днешния кой и да е европеец, имащ себе си за нормален гражданин и потребител, чиито дом е пълен с неособено нужни джаджи, но преобладаващо на стендбай. Не станахме ли твърде лесно консуматори с мерак за още и още? Няма безплатен обяд, а винаги идва момента за сметката...

160

Анонимен

преди 2 години

Зелена сделка , а ?! хахахахахахахахахахахахахахаЕС и Брюксел - това са синоними на мал.оумие !

159

до 175

преди 2 години

И каква ми е на мен файдата да наливам акъл у кратуните на форумни философи а? Хората по света правят пари с идеите си а не си губят времето да философстват по виртуалните мегдани. На по-умен от немските учени ли ми се правиш? Айде въз!

158

Анонимен

преди 2 години

Резултат от малоумната зелена политика. И докато Европа спазва стриктно самоналожените си ограничения, то САЩ, Китай и Индия замърсяват без никакви притеснения и развиват икономиките си.

157

Анонимен

преди 2 години

Още едно нещо, което си върви гладко по план

156

Анонимен

преди 2 години

Екоталибаните казаха, че е много хубаво да живеем като средновековни селяци и вие се съгласихте с тях - защо сега ревете, че ви е скъпа енергията? Ходете да се оплаквате при местните зелени гуру-шамани, които ви продадоха розовата утопия, за безкрайно хармоничен природо съобразен живот. КПД-то фотоволтаици и ветрогенератори е изключително ниско, особено на първите, така че проблема ще става все по-сериозен, може и до режим да се стигне, ще мръзнете, ще стоите на тъмно и т.н., но ще сте еко.

155

бррр

преди 2 години

До "до 171" я обясни на нас непросветените как се охлаждат десетки и стотици километри "тънки жички в тръбички с течен азот", че да си подменим далекопроводите с тях и да увеличим кпд-то с 30%. Това, че нещо работи в лаборатория не значи, че може да бъде приложено на практика (поне не и така, че да има смисъл от него).

154

не може да бъде!

преди 2 години

Както изтлежда ще трябва да проявим една трудна евроатлантическа солидарност!Не може в Европа да има кризас тока ,а при нас -не!Затова ние не само не трябва да строим Белене,ами да затворим и Козлодуй!ТЕЦ-овете така или иначе ще бъдат затворени и без да ни питат!

153

до 171

преди 2 години

Немците са го измислили със загубите при пренос - свръгпроводници, охлаждани с течен азот. Пренасяш мегавати през тънка жичка поставена в тръбичка с течен азот - колко по-евтино решение може да измислиш ти с твоите слънчеви панели и перки а?

152

Анонимен

преди 2 години

Седните загуби при енергопреносът са 30%, вместо да се инвестират в глобални мегапроекти за зелени простотии, да се инвестират в локални микро източници, като соларни покриви геотермални централи и генератори. Ще се спестят 30% загуби в топлина и ще се ритне кошницата на енергийната мафия.

151

един

преди 2 години

До Жан Виденовте Луканов и бай Тошо ни подготвиха

150

Muncho

преди 2 години

АМи питайте Меркел защо спря немските АЕЦ-ове.Ама бързо, че следн някой и друга седмица ше си е била камшиците. Я в ГазПром, я в Рос Нефт.

149

Анонимен

преди 2 години

Още една от целите на пландемията - да се направи животът на обикновените хора невъзможен и те като роби да работят само за хляба си. Нищо под слънцето. И сегашните фашисти и мародери са си като старите - откак го има човечеството Сатаната е един и има грозното лице на управляващият насилник.

148

SHEFA

преди 2 години

ЕМИ ДА ПОЧНА ДА РЕДА ПАНЕЛИТЕ НА КЪЩАТА И ДА СЕ ОТКАЧА ОТ ТИЕ ЕРП-ТА ДЕТО ПРИ 200 ЛВ ИЗРАСХОДВАНА ЕНЕРГИЯ МИ ДЪРПАТ 300 ГОРЕ ДОЛУ.-ПА ТОВА Е СРАМОТА БЕ.ВДИГНАХТЕ ЛИ ПЕНСИИТЕ????????-ПА СЕГА ИМ ГИ ВЗЕМЕТЕ.-ТИЕ ХОРА СА ВИ ИЗГЛЕДАЛИ БЕ.-НИЕ ГИ ПАЗИМ ОТ КОВИД А ВИЕ ГИ МОРИТЕ С ИНФЛАЦИЯ.-ИМА ЛИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА ДЕЯНИЕ?

147

Анонимен

преди 2 години

Простите китайци започнаха проби на малки ториеви генератори, а европейците връткат перки, както от едно време на Санчо Панса, връткат вятърни мелници.

146

Анонимен

преди 2 години

Амии дзелените европейци да надуват бузи и да започват да духат на вентилаторите да правят повече ток. Нале сакаха зелена енергия.

145

Анонимен

преди 2 години

Е как нали перките ще компенсират

144

ъъъ

преди 2 години

Атомната енергия е една от най-чистите и ефективните. Просто трябва да се управлява съвестно и внимателно, за да не стават гафове. Отработеното гориво после може да се обогатява, да се използва отново и т.н. Затварянето на централите на въглища го разбирам, но да затваряш АЕЦ-и и да ги заменяш с нестабилната слънчева и вятърна енергия трябва да е идея на някой, който е проспал часовете по физика...

143

Жан Виденов

преди 2 години

Ще я сънувате моята зима, сега разбрахте ли защо ви я спретнах - за да ви подготвя за реалността един ден. Айде целувайте ръка и споменавайте бате ви Виденов.