12

преди 16 години

границата е граница браво на момчетата който са си вършели работата и са я пазели настоявам да им се даде и по орден за това

11

име

преди 16 години

Остава обаче един въпрос-щом толкова добре сме запазили тайната на НЯКОЙ имена, но НЕ на ВСИЧКИ, а Германия е плащала по 2000 за всяко съобщено име, то днес, колко десетки хиляди лева предлагат Германците за съобщено име от архива на тези перфектно запазени тайни?

10

Lucho

преди 16 години

Не разбрахте ли, че по цивилни граждани НЕ СЕ СТРЕЛЯ! Хора, които са искали да избягат от един деспотичен режим не са престъпници! Само в затвора стрелят след бягащите! България е била именно затвор вие сте били съучастници в това!

9

Поздрави от Германия

преди 16 години

Архивите на Щази и това колко хора са били избити по стената се отвориха преди години, редица от министрите на ГДР са още в затвор за даването на заповеди за стрелба

8

войник

преди 16 години

На братята американци няма да им стигнат патроните за мексиканците, оито се опитат да минат онзи канал. А сега карайте мъжете, които са били граничари да се боят какво ще стане с тях. Това е гранична зона, охраняема и там се стреля. Само мекерета, които не са били войници могат да пишат такива неща.

7

az

преди 16 години

При всички режими има античовешки актове,за ХХ в. комунизмът бележи върха.

6

iit

преди 16 години

що не пита за архива на ЩАЗИ да му кажат колко германци са пречукали неговите сънародници на стената. Няма кой да му каже. *** немски. да си гледа държавата. Навремето всеки си вършише работата. А в ГДР беше 100 пъти по добре от България тогава. Да беше дошъл че да го пратя в Странджа сакар със 100 овце да види кон боб яде ли. Орлек.

5

преди 16 години

abe smel4aci,ne znam ako biaxte na granicata bunt li 6tiahte da dignete...bokluci evreiski

4

преди 16 години

Тъй, вършили са си работата. Ама в концлагерите са ходели насила, а тия никой не ги е карал да се мъкнат по нашите граници. Грниците се пазеха от ВЪОРЪЖЕНА охрана, която трябваше да стреля по неподчиняващите се нарушители. Които са се подчинявали, са арестувани и върнати. Които не са, са сплашвани с изстрел във въздуха и, в краен случай, застрелвани. Такъв беше законът, такъв беше редът и така се правеше. Всичко останало са журналистически и политически спекулации. Никой не ги е карал германците да си мислят, че ядем доматите с колците.И няма лошо и премии да са получавали - момчетата са били принудени да застрелят човек!

3

Lucho

преди 16 години

Е то и нацистите само са си вършели работата в концлагерите, нали.А САЩ между другото не стрелят по имигрантите. Заловентие имигранти просто се връщат оттатък границата.

2

преди 16 години

Grani4arite sa si var6ili rabotata!To4ka!!Ili da gi zatvotiat tiax v drangolnnika vmesto nem4ovcite,a???

1

BG

преди 16 години

Егати нахалните немски журналисти. А има ли информация за мексиканците, убити при опит да отидат в САЩ например?