137

Справедлив

преди 2 години

Формулата не се интересува къкьв си. Според вноските и стажа е пенсията. Нормално е полковник с 20 години стаж да взема по-малко от старшина с 30 години стаж, който си е посочил 3 години комбайнерски през социализма. Приносът му е не е само в армията.

136

Истината

преди 2 години

До 143 - истината е, че при ГЕРБ заплатите и пенсиите се вдигаха с много малък процент. Примерно минималната заплата при двете правителства преди ГЕРБ осем години се вдигаше средно с 14%, а после при ГЕРБ повече години средно с 8,6% на година, а това се отразява на размера на пенсиите

135

Анонимен

преди 2 години

До ИстинатаПолковник пенсиониран 2008 г. взима пенсия колкото един старшина пенсиониран 2020г.Полковникът със висше образование и генерал щабна академия, старшината със средно образование завършено с 3+. Е това е Българи до там я докараха и дупетатите и разните правителство.

134

Реалист

преди 2 години

Пенсионната система в България е по модела на немската система на.Бисмарк - работещите плащат пенсиите на пенсионерите със своите пенсионни вноски. В последните години има и вноски във фонд на част от осигуровките. Ако някой си иска парите от държавата, то да си ги вземе от своите родители, на които е плащал пенсиите, докато е работел.

133

Анонимен

преди 2 години

До Истината. . . .Е как са е замразили минималната заплата, като от 240 лева, за десет години става 650 лева, това не ми прилича на замразена заплата. Да не говорим, че по времето на орешарски тавана на пенсиите беше 800 лева, а сега е 1440

132

Анонимен

преди 2 години

Българинът съвсем се изтарикати напоследък. Поне половината работещи се осигуряват на минимална заплата, а после реват че искат 1000 лева пенсия. Има и социлни пенсии на хора, които пък изобщо не са внасяли. Има йиляди фалшиви Теклове. Даже някои соц популисти искат МРЗ да е необлагаема. Нали се сещате след това кой изобщо ще внася в тая продънена каца НОИ!? Ами няма как да стане тая, драги съграждани.

131

Истината

преди 2 години

Истината е, че огромна част от хората взимащи минималната пенсия, взимаха пенсии над средната в момента на пенсионирането им, но всяка следваща година пенсиите им изоставаха от средни размер на пенсиите. Образно казано един генерал пенсионирал се преди 10-15 години, сега има пенсия по-малка от тази на един лейтенант, пенсионирал се в последната година. Затова трябва преизчисляване на пенсиите.

130

Истината

преди 2 години

Когато се установи режима на ГЕРБ през 2009 година, мутрите замразиха пенсиите и минималната работна заплата, която от 240 лева за 2009 вдигната от тройната коалиция, остана пак 240 лева и през 2010 година. Пенсиите не се индексираха. Пак гласувайте за ГЕРБ, ако искате пак да е така.

129

Анонимен

преди 2 години

Стига драми с пенсиите. Който е плащал честно и почтено осигуровки, има адекватна пенсия. Който цял живот е взимал на черно, не ме интересува, ама грам. Седнало овчарчето Калитко да реве, че взимало 300лв. пенсия, че спало цял живот на сенчица с хлебчето и сланинката. Или леля ти Катя- готвачката, която цял живот взимала надника си на ръка. Айде марш! Около мен как всички роднини пенсионери са с адекватни пенсии, около тавана? Еми, честни хора.

128

Анонимен

преди 2 години

Аман от драми с тези пенсии. Време е държавата да се освободи от това бреме, като постепенно се премине на сингапурската система. Там си имат НОИ, но всеки пести поне 30% от дохода си в частна сметка, която държавата не може да пипа, и която се наследява. Така хората са сигурни, че никой няма да им ползва парите за несвойствени дейности като пенсии за никога невнасяли хора, както и за раздаване на социал на знаем кои. И тяхната система се счита за най-добрата в света. Пенсиите им са много високи

127

Анонимен

преди 2 години

да се обсъди задължителна ваксина за депутатите, милеем за тях да не им се случи нещо, три дозички мисля, че за сега ще им дойдат добре, най отворната дейност имат, нека да ги защитим, и за предпочитане с астра з.

126

Анонимен

преди 2 години

"А какво става с минималната заплата? Ще мръдне ли или няма да мърда?" - Е нали миналата година мърда? Сега поне 5 години няма да мърда.

125

Анонимен

преди 2 години

пенсионерите са ги обрекли на мизерия, благодарност от държавата (240) към хората които на старини вместо да видят малко свят и да се полюбуват на последните си години, те са ги докарали до просия, жалка страна е бг

124

Анонимен

преди 2 години

Аз съм много За всички на държавна издръжка ( включително пенсионерите),да получават добро възнаграждение. Но за целта те просто трябва да са по-малко. Съкратете половината шкембести фиражки и намръщени лелки по общините и удвоете доходите на останалите. А пенсионерите да минат на частни сметки. Всеки да свикне сам да прсти и да мисли за старини. Държавата винаги се изкушаеа да прави социална политика и затова няма пари за честните вносители.

123

Анонимен

преди 2 години

значи скоро ще увеличават депутатските заплати, все така се случва когат се вдигат пенсиите, само дето разликата обикновено е някъде от около 900%

122

реалнафантазия

преди 2 години

Има хора, които и с два лева на ден могат да оцелеят, ако водят скромен начин на живот, но ако си много болен или искаш да харчиш пари за глупости трябва да взимаш поне 1000 лева пенсия или, ако си млад и работиш поне 2000 лева заплата... въпрос на избор. :)

121

Обичам ГЕРБ !!!

преди 2 години

Уважаеми, Дами и Господа от ПП ГЕРБ, как мога да си изкарам пари от коментари във Ваша полза ??? Моля Ви, умолявам Ви на колене за милост и помощ, ето:rraichov00***gmail

120

Зозо

преди 2 години

И да не забравят пенсионерите пак да гласуват за Рундю :)))))))) дето вдигна пенсиите за 3 месеца със 70 лв. :))))))))))))))))))))))))))) Ааааа, ама то парламента ги вдига, а не Рундю :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Пък януари ще мъкнем от преспите като репи вкочанени пенсионери :))))))))))))))

119

Гербераст

преди 2 години

А какво става с минималната заплата? Ще мръдне ли или няма да мърда?

118

Анонимен

преди 2 години

Решено пенсиите няма да се актуализират и догодина. Първо дали ще се състави правителство до 25.12.2021г. и второ депутатите пак ще си увеличат заплатите и може нищо да не остане за пенсионерите. Така е вече 30 години. За всичко друго се намират пари за пенсиите няма.