171

преди 16 години

А вие, хора наистина ли мислите че въпросният садист ще влезе в затвора. Разни изверги убиват по няколко човека, в смачкани коли умират бременни жени и никой не е опандизен, а вие се жалвате че тоя щял да ходи м затвора. Спокойно, като всеки садист в тая държава ще се отърве с глоба и това е.

170

peacmaker

преди 16 години

На фона на всичко, което се случва в момента в нашата страна, това е още една нелепа изцепка! Ако имаме задържан и подведен под оговорност за убийснво на уличен ***, искам да задам въпроса: Колко хора имаме поведени под оговоност, за щетите нанесени от уличните ***?! И ако някои са се сетили да търсят правата на кучетата, защо сме толкова слаби в това да търсим нашите-човешките си права?! Ами ако в затвора влезе човек убил един уличен ***, защто не влиза такъв който отнема човешки живот?! Айде да помислим за тези неща и да си дадем сметка, можем ли да променим нещо, а тогава може и да измислим нещо за кучешките права.

169

преди 16 години

И за да обобщя - доколко е цивилизован един народ се съди по отношението му към бедните, болните, сираците, животните. Изводите оставям на вас.

168

Чък Норис

преди 16 години

Абе тъпаннари вие още ли не можете да разберете че не са виновни кучетата а ония който трябва да се грижат кучетата да не са на улицата.Следващия път когато някое куче нахапе някой отивате там където с тия който отговарят за тях и тях ги заколете.Кучето нема разум и колкото да е добро изведнъж може да откачи.Но то в случая няма вина.Вината трябва да поема този който отговар за тях

167

преди 16 години

Ако кучетата бяха по-важни от хората нямаше да ги гърмят от прозорците. А аз не знаех досега че за проблемите в държавата са виновни кучетата и ***, мислех си че са политиците.

166

преди 16 години

И още нещо - ако те е ухапало куче имаш право на възмездие - хващаш го, трепеш го, ако някой е затрил роднина - хващаш го трепеш го. Естествено че ако си нападнат ще се защитаваш.Тук е разликата между самозащита и садизъм и тя трябва да се прави.

165

преди 16 години

Ами прав си...наистина кучетата са по важни от хората в нашата страна - абсурдистан! И човека тряба да го осъдят на 10г - строг тъмничен затвор - нека всички знаят че нямат право да правят нищо срещу хаоса тук...Също така трябва да се знае че *** жиеят в БГ по добре от българите...защото *** имат деца, и децата трябва да живеят добре...все пак сме абсурдистан...

164

преди 16 години

В закона за обществения договор е включен и закона за защита на животните, по който именно закон ще бъде съден въпросният смелчага. А къде между другото в закона за обществения договор пише че онкоболните трябва да измират като кучета и децата да чакат за бъбречна трансплантация по десет години. Аз не говоря за закона за обществения договор, аз говоря за хуманизъм.

163

преди 16 години

Незнам колко рядко, но мене един път за малко да ме изядат - разхождах се преди 6-7г в околностите на града и се засилиха срещу мен 5-6 кучета...няма казвам как ме фана страх - разперих ръце, почнах да ръмжа, добре че бях с дебело зимно яке и те се спряха...после правя 2 крачки назад - те тръгват към мен, и аз пак разпервам ръце и тръгвам към тях...няма ти казвам какъв ужас преживях...нападам ги щото нямам шанс срещу тях, и така лека полека се измъкнах на заден ход, но вярвай ми - ако не бях мъж в разцета на силите си - 25г, висок 190, и як, щяха да ме изядат...

162

преди 16 години

За да си го изкарваш на животните има едно задължително условие - трябва да си страхливец. Не е задължително и да си подлец, но помага. Яд те е на мутрите, но те е страх да им се издървиш, яд те е на политиците, но те е страх да се обадиш, яд те е на куките, но се боиш че ще те гръмнат ако свидетелстваш. Тогава кой, кой, ако може да е някой слаб и да не може да се защити - ами *** разбира се. Браво, смелчаци вие сте герои!

161

преди 16 години

Ей затова ме дразнят българите - за тях всичко е нормлано и всичко могат да обяснят че така трябва да е, като намерят нещо по фрапиращо.Вярно е че на ден 4 човека умират от кола, но не това е въпроса...Какво пиша в обществения договор - закона - трябва да има коли, всичко го искат.Какво пише в обществения договор - закона - трябва да няма улични кучета...ТОВА Е - Има си закон, трябва той да е водещ, а не да търсим други оправдания, някой да не е съгласен? А ако закона не е добър, тряба да се промени, но всичко трябва да се оценява според него, а не с нещо по фрапантно!

160

преди 16 години

Имам един въпрос - Колко хора на ден са разкъсани от бездомни кучета и колко умират при катастрофи? Странно но досега не съм видял призив да изгорим колите и да застреляме собствениците. Може би не е зле някои хора да вземат да прогледнат малко. Не кучетата убиват, а хората. Дори когато домашно куче разкъса човек, за това е виновен стопанина, а не кучето. Гледал съм доберман 13 години и никога не съм имал проблеми, защото кучето ми беше възпитано. Да не говорим че вината за бездомните кучета е изцяло на хората, които са ги изхвърлили на улицата - сега или преди години, или с други думи - Абе ти едно куче не можеш да гледаш, тръгнал си деца да правиш.

159

TOMI

преди 16 години

Интресно,за куче бързо производство,а за тейко предстъпление заобикаляме закона.....

158

Мирчева

преди 16 години

Аналогията, която правите е неуместна. Храбрият стрелец е бил в двора си и е стрелял по ЛАЕЩО, не по хапещо куче. Тези храбреци няма да отърват великотърновци от бездомните глутници. В Търново има ли кмет, надявам се поне може като софийския да се закани на кучетата.

157

преди 16 години

Нека обясня нещо. Бездомните кучета нападат хора изключително рядко просто защото се страхуват от тях. Може и да се случи но за това трябват няколко фактора - или да са обезумели от глад, или човекът толкова да е психясал от слухове от рода на "озверели *** разкъсват детска градина" че направо да вони на страх и ужас и така да ги провокира. Разгонвал съм с гьостерица по десетина селски *** без проблем и никога не съм хапан от бездомно куче. Проблемът е в домашните кучета - питбули, овчарки, стафордшири и т.н. , които наистина могат да убият и това чат-пат се случва. Така че това което мога да кажа е да цитирам големия Тери Пратчет "Няма оправдание за лошо отношение към безсловесните животни" . Трябва ли да обяснявам кой си го изкарва на слаби същества, които не могат да се защитят.А този дето е застрелял кучето има наистина голям късмет че не сме съседи.

156

преди 16 години

Абе *** мръсен...ти чел ли си като малък една английска приказка дето един чук висял на ръба на един рафт в мазата, семейството като го видяло, се събрали и се съдрали от рев и мъка щото си мислели какво можело да стане ако *** педнел на главата на някой от тях? Та и ти така говориш - какво би станало ако тоя стреля по дете!!! ДА - НО НЕ СТРЕЛЯ, и има си хас да стреля.Говоря така, щото съм от търново, и близката една година имаше поне 3-4 случая на хора ОБЕЗОБРАЗЕНИ или убити от улични кучета...това нормално ли е?И нека не се караме а да спазваме закона - а там пише че тия кучета трябва да се премахват...затова нека заедно да ритаме тия дето тряба да премахват тия кучета.Евала на човека и шапка му свалям, щото и аз скоро ще ги стрелям, писма ми , еииии., коя друга държава в Европа има случаи на улични кучета изяли хора?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!??! КОЯЯЯЯЯЯЯЯ???

155

vano

преди 16 години

, а който ги обича - да си ги направи домашни любимци.Баста.

154

Мирчева

преди 16 години

Вашите деца и внуци могат да пострадат ако не ги научите да виждат проблема, а не да се хлъзгат по повърхността. Не е важно дали е стрелял по куче, важното е че е стрелял по улицата - там минават и хора. Какво можем да си позволим когато сме раздразнени. Това е въпросът сторед мен. А що се отнася до заканата ви да избиете евентуално кучето, което евентуално ще нарани вашите деца или внуци, бих искала да попитам - ако нарани жена ви ще го почерпите ли?

153

корал

преди 16 години

ще ги избиеш ама и някои от тях маже да са по-бързи от теб е за това не дават разрешително на такива нерваци като теб.

152

Киреза Стирянов

преди 16 години

Тези "лапанизации за защита на животните" или да приберат *** ЗА СВОЯ СМЕТКА,или ако мои деца или внучета пострадат,ще застрелям не само кучетата,но и всичките помиярски защитници!!!!!!!! ЩЕ ГО НАПРАВЯ!!!!!