228

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 252 "Усложненията, които визираш са следствие на ваксинацията т.е. ако не се ваксинираш няма да има усложнения, които някой трябва да плаща" Разбира се, но това е единственото въможно превантивно лечение. Като такова то няма алтернатива. Направен е максимума по съвременните разбирания на науката, а в модерното общество науката е тази, която определя моралната и социалната норма. Не, между лечение и ваксинация няма разлика: ваксинацията е превантивно лечение.

227

мамин сладък

преди 2 години

До Анонимен 251Въпроса е, че МНОГО ВАКСИНИРАНИ РАЗНАСЯТ ВИРУСА, а са им дали неопрвдано много права и свободи. Няма знаение дали си ваксан или не, щом разнасяш вируса. То и от неваксинираните само 7-8% от заразените стигат до болница и 4-5% в интензивно, останалите 85% дори не разбират, че са изкарали вируса поради силна имунна система - защо и те да се ваксинират. И още нещо - изкараите ковида като мен все оше имат антитела в пъти повече от ваксинираните , и то почти 9 месеца след заразяваан

226

Анонимен

преди 2 години

"Усложненията от едно лечение са част от лечението, тъй че няма как да си плащат за усложненията. Предизвикването на заболяване, заради отказ от лечение, от друга страна, е изцяло в контрола и избора на отказалия се." - Усложненията, които визираш са следствие на ваксинацията т.е. ако не се ваксинираш няма да има усложнения, които някой трябва да плаща. Между лечение и ваксинация има разлика, защото ваксинирания не е болен в момента на ваксинацията.Ако се разболее заради нея, си е негов проблем!

225

Анонимен

преди 2 години

До мамин сладък "има ли смисъл да се ваксинираш щом ще те предпази (евнтуално) от тежко разболяване??" Отговор "да" и веригата се прекъсва. Впрочем, тук въпросът не е колко ОТ ЗАРАЗИЛИТЕ се са ваксинирани, а КОЛКО ОТ ВАКСИНИРАЛИТЕ СЕ СА СЕ ЗАРАЗИЛИ. :))))))

224

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 247 ""дори" в случая означава че няма да има за бедните и ДОРИ за богатите. Откъде ти хрумна, че за бедните щяло да има, а за богатите не?" Важния въпрос е откъде ти хрумна на теб, че въобще ще има бедни, ако за богатите няма, а за бедните (по твоите собствени думи) има ОЩЕ ПО-МАЛКО?

223

мамин сладък

преди 2 години

До Анонимен 233Повече от половината нови случаи н аположителни и хоспитализирани са на ваксинирани -> ваксините не предпазват от заразяване и разболяване -> има ли смисъл да се ваксинираш щом ще те предпази (евнтуално) от тежко разболяване?? Не случайно тези ваксини още не са одобрени за ползване!

222

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 246 Усложненията от едно лечение са част от лечението, тъй че няма как да си плащат за усложненията. Предизвикването на заболяване, заради отказ от лечение, от друга страна, е изцяло в контрола и избора на отказалия се. Изходната позиция, поради която се стига до заболяване е различна, тъй че няма основание да бъде третирана по съшия начин. Разликата е като човек, който е направил всичко възможно и не е успял и такъв, който е бил пасивен и не е успял.

221

Анонимен

преди 2 години

"Това няма никакъв смисъл, освен ако не успееш по някакъв начин да докажеш, че богатите ще изпаднат в тази ситуация, а другите - не." - Вече започвам да си мисля, че имаш проблеми с четенето и разбирането (сериозно). По-долу написах следното "Не съм твърдял, че трябва да стигнат за всички, а че няма да има ДОРИ за богатите, ако не намалят населението." ... "дори" в случая означава че няма да има за бедните и ДОРИ за богатите. Откъде ти хрумна, че за бедните щяло да има, а за богатите не? хахаха

220

Анонимен

преди 2 години

"например, ако се разболеят да си плащат лечението" - Аз съм съгласен с това при едно условие. Ваксинираните да си платят за всяко едно лечение следствие на самата ваксинация. Ако им стане нещо заради ваксината, без значение дали се заразят с Ковид или получат тромбоза, или пък някакви проблеми с имунната система и т.н. да си платят за "удоволствието" да са били сред ваксинираните. Те са си го избрали, значи те трябва да плащат. Така бих се съгласил да си платя за Ковид, ако се заразя.

219

Анонимен

преди 2 години

До 12345Скоро ще станат за тези с 4 пъти, 5 пъти, после 6...

218

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 240 "- Не съм твърдял, че трябва да стигнат за всички, а че няма да има дори за богатите, ако не намалят населението." Това няма никакъв смисъл, освен ако не успееш по някакъв начин да докажеш, че богатите ще изпаднат в тази ситуация, а другите - не. Имаш ли такова доказателство? На какво се основава това предположение?

217

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 238Може би също е и причината, заради която ще вкарат футболен отбор в топ 3 на Европа 2022.

216

12345

преди 2 години

"Никой, който е в критично състояние, не е бил ваксиниран три пъти", каза Зарка. Щом само това е казала, явно не е удобно да каже колко от тях са били ваксинирани два пъти. А и като се има предвид, че изключително малко хора са ваксинирани три пъти, все едно нищо не е казала. Постоянно си променят хибавите обещания за ефекта от ваксините. Вече са валидни явно само за ваксинираните три пъти...

215

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 230 "Понеже си се ваксинирал и смяташ, че всички трябва да се ваксинират т.е. всички сме еднакви и правим еднакви неща (комуна)." Никога не съм казвал подобно нещо. Даже напротив - трябва неваксинираните да бъдат оставени свободно да решат, но да бъдат задължени да носят последиците от действията си: например, ако се разболеят да си плащат лечението, ако решат след по-рано от 10 години да се ваксинират, да си плащат ваксините и така нататък. Свобода и поемане на отговорност.

214

Анонимен

преди 2 години

"Мисленето, че едва ли не ресурсите на планетата трябва да "стигнат за всички"." - Не съм твърдял, че трябва да стигнат за всички, а че няма да има дори за богатите, ако не намалят населението. Правиш ли разлика между двете или да го обясня по друг начин?

213

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 230 "Я ми сподели какво точно съм написал, което те кара да си мислиш, че мисленето ми е комунистическо." Мисленето, че едва ли не ресурсите на планетата трябва да "стигнат за всички". Такова нещо никога не е имало в човешката история, защото "стигането за всички" имплицитно означава, че всички са еднакви. Това е комунистическо мислене.

212

Анонимен

преди 2 години

До !!! Да, и затова имат 6700 жертви на 10 милиона, вместо 18 хиляди жертви на 7 милиона.

211

Моше

преди 2 години

Има ли някой,който да застане зад тези ваксини,ако дори самите производители не поемат отговорност за действието им?Защо някой ще иска ваксинацията да е масова,ако статистическите данни говорят за нарастване на заболелите в държави с висок процент ваксинирани?Защо не се говори за лекарствата,които помагат?Всички тези въпроси водят до отговори,които не се осмислят.

210

И още

преди 2 години

"мисленето не следва от това, какво се е случило с прадядо ти, а с това как ти самия възприемаш материалния свят." - Добавям към коментар 230 (засега е 230). Попитай антиваксърите и ще ти кажат - който иска да се ваксинира, само да не ме задължават. Попитай ваксърите и ще ти кажат - трябва да е задължителна за всички. Кое е комунистическото мислене всички да правим едно и също или да имаме правото на совбоден избор? Бог ни е дал свободна воля, а ваксърите/комунистите искат да ни я отнемат... :)

209

Анонимен

преди 2 години

До мамин сладък "Няма какво да обяснявам механизми, тя статистиката и числата ясно, точно и категорично го обясняват." Статистиката и числата нищо не "обясняват". Обясненията обясняват, но май ти нямаш такива. :))))