10

ПроСоТо

преди 2 години

До бай *** Абе кретеноишд,някога хората са яли хляб и лук бе!..Да немислиш,че ти сега като се тъпчеш със всякакви../цензурира се/,та и тогава е било така?..Чел ли си "Записките" на Захари Стоянов?..Очевидно не си!..В тях той дори описва случаи,в които въстаниците са се хранили с листа..Дори цитира един турчин,който заявил,че като прострелял "гяурина",от раната изкочил "един кривак шума"...

9

aa1830

преди 2 години

До 4:Да, обаче не живеем добре. В Сев. Македония ако кажеш че си българин имаш доста проблеми. Да си сложиш знаме на балкона, може да и да не се прибереш. Поруганите паметниците, псувните от най-високо ниво включително и Заев с основанието му за средния му пръст, квалификациите към Е. Захариева и прочее все неща и то от най-близкото минало. Това ли му е добрето. Та те един посланик и ефин читаво асфалтиран път нямат към нашата граница, иначе в кабинета на Заев знамето на ЕС стои изтъпанено.

8

Анонимен

преди 2 години

До бай ганюБългарската армия може да бъде 10 000, може и да бъде 500 000, зависи от ситуацията....хахаха :)) За какво мислиш ни мразят, щото сме самаряни ли :)))

7

Анонимен

преди 2 години

И да вземат скопските исторически да кажат как така дедите им въстават съвместно с българите от Странджа- на другия край на Балканския полуостров?Или и те са били от античната раса на бог Македон:-)))

6

Анонимен

преди 2 години

В последния абзац се крие много истина.

5

Анонимен

преди 2 години

Гледам ги тия и хич не се гордея. Аборигени.

4

бай ганю

преди 2 години

интересно как се изхранва 10 000 армия или още повече 50 000?не е имало консерви фризери хладилници и всички съвременни начини та е чудно как се е доставяла и какъв тип храна в какви количества са хранили армията.вероятно голяма част от плячкосване или от местни ферми ?

3

Анонимен

преди 2 години

Гледал съм документи, чел съм византийски източници, все България пише, не се споменава никъде Македония :)) Има опасност да ги намразим макетата, а когато българин мрази, света е пред колене, нищо не може да го спре :)

2

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се издирят по библиотеките изданията на периодичният печат- руски, западен, балкански , че и турски и да се види как е било отразено въстанието.Със сигурност знам за гръцката - българското въстание и българските чети, българските комити.

1

Анонимен

преди 2 години

Бай *** прави избори. Едни комити, едни мустакати, засукани, едни недообразовани. Та до ден днешен. С Потурите осмърдяни на пикоч и манталитета. Мда, няма отърване.