104

Анонимен

преди 2 години

112 Не си длъжен да приемеш всяка чута теза. Трябва, да отсяваш вярната. Това се постига с четене от достоверни източници. Но на въпроса. Става дума за държавна политика, за официална позиция на една държава, изразена чрез нейните институции и официални представители. Ако от северомакедонските лидери, президент, премиер, например, чуваме езика на омразата и исторически наистина, застрашаваща интересите на съседна държава, срещу които има неоспорими доказателства, тогава имаме голям проблем.

103

Анонимен

преди 2 години

Кой народ е без корени? Все от някъде произлиза.А тълкованието на историята не е за хора като теб,а именно със средно образование.

102

Анонимен

преди 2 години

103 Хаах това къде го чете, в някоя удбашка читанка? На Балканите, само сърбите и северомакедонците, живеят с митове и легенди. Народ, който краде чужда история и език, който си измисля легенди и преправя древни ръкописи, който се отрича от една, за да присвои друга чужда история, е обречен. Отрекоха се от античната с Преспанския договор и се нахвърлиха на българската. Народ без корени. Фуй!

101

Анонимен

преди 2 години

До 106. Ако отхвърлим генетичните проучвания ,които са част от точна наука,тогава как да приема историческите ,които се основават на твърдения и писания на група от хора и след това интерпретирани от други хора.Вчера гледах Истори .бг. на БНТ1(повторение) с четирима историци като гости.Коментираха историята от втората световна война и Македония.Всички имаха различни виждания по въпроса и леко се разсърдиха един на друг.

100

Евроатлантик

преди 2 години

Тия диснилендовци още ли се смятат за център на вселената

99

Добре

преди 2 години

До No1Американци сте, как да не! Ама от онези латиносите емигрирали в САЩ и живеят в гетата! И защо пишеш на шльокавица? Нали специално заради вас братята измислиха азбука?

98

Анонимен

преди 2 години

А така Бай Иване. Разкри ги. Щот вече не мога разбера отде излизат. Ако се не беше намесил, щях се изкажа, че са изсрани.

97

Анонимен

преди 2 години

До 104 .Ако разгледаш настоящите генетични проучвания ще осъзнаеш колко смешно звучи това което си написал за историята.

96

Анонимен

преди 2 години

90 Генетичните изследвания, в Швейцария, или където и да е, са резултат от усвоени грандове, поръчани от болни глави, с корени от Балканите, в случая. По принцип, днешните гени на определена група хора, са доста разтегливо понятие, като се имат четирите световни, големи преселения и днешния глобализиран свят.

95

бай Иван

преди 2 години

Щом не са Северно македонци,значи са Южно албанци???

94

Анонимен

преди 2 години

84 Народ който пази историята си и писмеността си, оцелява през векове и хилясолетията. Такъв е примерът с Египетската цивилизация, описана в пирамидите с йероглифна писменост. Такъв е и с гърците, които са записвали всичко, освен своя епос, дори легендите превзети от шумерите, вавилонците, от други народи. Затова, гръцката, или елинската история е запазена в трудовете на гръцките писатели, философи, хронисги, учени. Българската история е записана от български,латински, т.н. византийски хронисти

93

Анонимен

преди 2 години

Античните Македонци говорят различен език от античните елини.Атина дава на Филип за жена майката на Александър Македонски,който учи елинския език.Целта да се направи този брак е защото Атина била под заплаха да бъде унищожена от Филип и македонците.Езика на античните македонци е описан като много различен от този на елините и това е една от причините да воюват често,защото се приемат за различни.Македонците са по-див и воинствен народ и да по-необразован и били серизпна заплаха за елините.

92

Абе

преди 2 години

До Анонимен 96Кой ги кара да се наричат българи? Къде и кога го прочете това?И разберете, никой не ги кара да се чувстват и наричат "българи"!

91

Анонимен

преди 2 години

Мекедонците у космоса не летят. Те са деца на луната.,... Луно Луно, земьо македонска.... се пее в йедна песенМухахахаха

90

Анонимен

преди 2 години

всички етноси в РСМ са северомакедонски граждани, а самия етнос може да са там римляни, арменци, евреи, албанци, макета и прочие. Слави не говори за отделен етнос а за всички граждани, а те са северомакедонски граждани. Слави не е казал, че в космоса ще е маке, може да е албанец - северомакедонски гражданин.Затова ние ще казваме навсякъде северомакедонски или по-кратко - "рсм гражданин" и хич няма да споменаваме етноса.

89

Анонимен

преди 2 години

91 Да, зад македонските твърдения, да не кажем нахалство, прозират териториални претенции. Те са маша в ръцете на Москва и Белград, които имат сепаратистични амбиции срещу България. Винаги са имали такива, историческите факти го доказват.

88

Анонимен

преди 2 години

Няма как да се наричат Българи,при услови че не се чувстват такива.Толкова ли е трудно да се разбере.Мен няма как да ме накрат да се чувствам като Турчин,Грък,Србин при условие ,че не се чувствам като такъв.

87

Анонимен

преди 2 години

"Ние сме македонци и всяка друго име обижда"....................................Не ми дреме, държавата ви се казва Северна Македония, значи сте северномакедонци.

86

Анонимен

преди 2 години

Управете го тоя скапан сайт че реже каквото се напише.,

85

Анонимен

преди 2 години

84 Нима, имало е елини, които са днешните гърци. Известно е, че елините, или гърците, поради разпокъсания си планински релеф, с многобройни острови, които са населявали, никога не са имали единна държава. Обитавали са градове-държави, предимно пристанища. Занимавали са се предимно, с търговия, мореплавател, овцевъдство.Тези малки държави, дори са воювали помежду си, една от които е била тази, на Филип и Александър Македонски.Имали са един език и писменост-гръцки.