155

Анонимен

преди 2 години

"Елате и вижте в Германия около 70-80% живеят под наем и никой не се е втурнал да купува жилище."Да ама в Германия с пенсията си можеш да си плащаш наема. А в България като се пенсионираш, можеш ли да плащаш всеки месец по 400-500 лева наем за гарсониера в Люлин например?

154

Анонимен

преди 2 години

съсредоточават икономиката в 2-3 града, останалото е за турците и лабораториите на американците

153

Анонимен

преди 2 години

Много хора си мислят че в София живота е лесен, ама много се лъжат.

152

От Софив

преди 2 години

Аз също бях мн близо да отида да живея в близко до София градче. На по- чисто и спокойно. Писна ми от лудницата , от блъсканицата , от намусени хора, мръсен въздух ,непрекъснати задръствания и т.н . Няма къде да се паркира независимо дали си в цантъра или в Младост . За какво ми е да живея в този неуреден и голям мръсен мой град? Държавата отдавна трябваше да се намеси и да създаде условия в по-малките населени места. Изместване на държавни стуктори и стимули за частни фирми избиращи др градове

151

Анонимен

преди 2 години

В София беше хубаво преди години. В момента е глупост да продадеш голям имот за някакво жилище в София, строителството е супер некачествено. Човек влиза в едни вечни ремонти на ремонтите. А за мръсния въздух, стреса и придвижването с часове от едно място на друго въобще не коментираме. Всички виждат липса на места в детски градини и училища в района на местоживеене. Всеки разбира се сам преценява.

150

Анонимен

преди 2 години

Елате и вижте в Германия около 70-80% живеят под наем и никой не се е втурнал да купува жилище. В България повечето си имат собствени жилища, а тези които решат да купят, трябва да го изплащат до живот, а някой дори не могат да го изплатят. Роб до гроб, а не мерси.

149

Анонимен

преди 2 години

ПРОВИНЦИЯТА Е ТОТАЛНО ОБЕЗЛЮДЕНА И СЪСИПАНА ДЕМОГРАФСКИ И ЗАТОВА ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ДАВА РАБОТОСПОСОБНО НАСЕЛЕНИЕ НА СТОЛИЦАТА И СОФИЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ПЪЛНИ С ЧУЖДЕНЦИ ОТ АФРИКА ИА АЗИЯ КАКТО СЕ СЛУЧВА С ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ.АЗ ИМАМ РОДНИНИ,КОИТО ЖИВЕЯТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И МИ КАЗАХА,ЧЕ СЪСЕДНИЯТ АПАРТАМЕНТ ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЕ ОБИТАВА ОТ МИГРАНТИ ОТ НИГЕРИЯ,А НАД ТЯХ ИМА ВЕЧЕ АФГАНИСТАНЦИ.В ТОЗИ СМИСЪЛ СОФИЯНЕЦЪТ ЩЕ ТРЯБВА ДА СВИКВА ДА СЪЖИТЕЛСТВА С АФРИКАНЦИ И АЗИАТЦИ.

148

Анонимен

преди 2 години

Иска ви се, брокерчета алчни! Реалността е друга. Статистиката сочи, че последната година населението на София е намаляло. Заради пандемията масово се освобождават квартири и се продават апартаменти. До кога ще надувате балона?

147

Анонимен

преди 2 години

До Родолюбецпринципно без пришълците от провинцията софия щеше да е град със затихващи функции тип кюстендил или монтана,нещо такова.въпрос на време когато софия ще спре да се пълни с провинциалисти и ще започне да се пълни с мигранти от азия и африка.вече има анклави в софия,които са населени изцяло с чужденци и те се увеличават.такава е тенденцията в цяла европа.

146

Анонимен

преди 2 години

спокойно дишайте ердоган ни е приготвил 1-2 милиона заселници от азия и африка да запълнят опразнена българия и празните апартамнети в софия и курортите.вижте в гърция и испания-там в курортните комплекси настаняват мигранти от африка и азия.

145

Родолюбец

преди 2 години

До 146 хайде ,хайде!Това ,че не виждаш разликата между софиянци и несофиянци си е за твоя сметка!Само като започнат да ми говорят на ТИ ,без въобще да се познаваме,да паркират като арабин в пустиня и по -принцип са затворени и необщителни,ха,ха!!!Та веднага разбирам ,че са скорошни пришълци ха,ха,ха!!!!!

144

Анонимен

преди 2 години

като търсенето е огромно защо десетки сгради в софия стоят празни с години...да не говорим за хилядите свободни и празни апартамнети в панелните комплекси.търсят баламурници от провинцията да се хванат на въдицата ама май взеха да липсват.

143

анонимен

преди 2 години

Добре се получи с надуване на цените на жилищата. Глупаците си продадоха земите, за да си купят по една панелка в София и Варна, съответно аз им ги изкупих за без пари. За последните 10 години земята поскъпна с 400-450%.

142

Гост

преди 2 години

Купувайте трябва да се върти бизнес.А държавата къде е ?! Как може заради посочените причини да се обезлюдават цели райони,а в София неможе да се диша!?Трябва да се осигури достъп до адекватни медицински грижи,образование и работа в провинцията за да не сме свидетели на това явление.

141

До Емигрант

преди 2 години

Ти като емигрира, какво направи с наследствените жилища в България? Стоят празни и сега агитираш някой да ги купи за да не се обрече на мизерия нали?

140

Емигрант

преди 2 години

В целия западен свят низшите класи - чистачки, сервитьори, магазинери, охранители,ниско квалифицирани работници и прочие живеят под наем, особенно в столиците. Докато образованите и предприемчиви хора имат собствени жилища, същото ще се случи и в България съвсем скоро - ножицата на доходите се разтваря и разделението се засилва. Докато имате възможност, купете нещо поне за децата си сега независимо какво и колко ще ви струва, ако не желаете да ги обречете на мизерия - плащайки наем до живот!

139

Хайде, хайде

преди 2 години

Просто хората търсят по-добър живот, по добри заплати, възможност за образование за децата им, а по възрасните са по близо до медицински услуги. Това софиянци, несофиянци пък е страшна глупотевина. Едва ли има повече от 1000 души, които могат да се нарекат "кореняци от София".

138

Анонимен

преди 2 години

София е най голямото гето

137

Alex

преди 2 години

И още нещо - не се лъжете с тия къщи на село.Никак не е романтично всеки ден да метеш, събираш листа, ремонтчета и т.н. Всеки ден след работа като се прибера в софийската Кифисия все се гърча нещо по тая къща. Явно съм беден за къща, след като не ми се плаща някой да ми работи :)

136

Alex

преди 2 години

Пак поръчкова статия.От една страна е вярна - софиянците си продават жилищата и бягат извън.Но те имат поне по 3 апартамента - голяма работа като шитнат един.Никой не идва обаче да живее за постоянно - идват бачкатори от РК, Е и други сравнително близки населени места и сутрин и вечер си тръгват. Иначе - "на циентъра" си е най-добре :)