30

Анонимен

преди 3 години

Тази снимка, с тези сладурчета ми седи на десктопа!

29

Джони

преди 3 години

При нас *** озеленители масово изрязаха храстите, които са естествено убежищете на врабчетата, та как няма да изчезнат

28

Анонимен

преди 3 години

Все си мислех, че пилците се броят на есен. Сега пък през април в събота.

27

1

преди 3 години

На един горски в Родопите началниците от София му имали зъб и решили да му направят мръсно. Пратили му бърза телеграма: да се преброят зайците в гората и бързо да се докладва. Знаели гаднюгите, че това е невъзможна работа и били крайно учудени, когато след два дни получили отговор: зайците са точно 1001. "Не може да бъде", котрирали от София. "Като не вярвате, елате си ги пребройте вие", отвърнал човекът и отишъл да си гледа работата.

26

Доги дог

преди 3 години

До Меди догановХа-ха-хааааа...................уникат!

25

злобар

преди 3 години

Имах приятел бивш милиционер вече покойник който ги трепеше защото нападали храната на кокошките му . Отначало не повярвах но когато видях миналата и тази зима какво става с моя курник категорично му повярвах. Малки са но многобройни и ядат повече даже и от моите птици . Принудих се да прибера хранилките вътре в помещението та малко оредяха .

24

Анонимен

преди 3 години

До В градовете вечеПри нас има. Ама сме краен квартал. Има какви ли не птици, даже сега се завъртяха едни мухоловки, които май у нас са застрашен вид. Обаче има много растителност наоколо. А и зимата ако е много студено винаги оставям храна за птиците.

23

страхуваща се

преди 3 години

Ами ако преброят едно и също врабче ПЕТ пъти?!

22

Анонимен

преди 3 години

До 14То не става въпрос за големите градове.

21

Анонимен

преди 3 години

О не ... мъка голяма ... болка много ...

20

Анонимен

преди 3 години

Пффф ... ок... некви гарги брат ...

19

аз

преди 3 години

Щях да се радвам,ако всички,които броихме на 4.04 изчезнат,ама не.Тук са и ще продължават да ни ядосват

18

аз

преди 3 години

Може и да сте прав за градовете,но мисля че и унищожаването на природата е фактор за опазване на био разнообразието.И лястовички не идват вече.Мисля,че шепа опълченци се борят да опазят някои видове,но дали ще успеят не се знае.

17

Анонимен

преди 3 години

Нали ги броихме на 4ти април. Стига вече.

16

В градовете вече

преди 3 години

Няма подходящи места за гнезденеВрабчетата не гнездят по дърветата, а в ниши, дупки, дори отстрани в големи щъркелови гнездаНавремето старите покриви с " турски" керемиди им бяха идеални, ама сега.....А таваните на панелките са окупирани от гълъбите, затова са толкова много.Няма нищо общо със замърсяване и изсичане на дървета

15

аз

преди 3 години

Наистина е тъжно това,което правим.Да видя врабче вече е събитие.И на 2ч да ги броя,отговора ще е 0.При нас няма чайки и гларуси,но тези симпатични птиченца просто ги няма.Тази бройка от 4600 е потресаваща.Дано не е вярна.Унищожаваме си природата,а вече и фауната.

14

Анонимен

преди 3 години

Ами то като се изсича всичко, за да се строи, кво да правят тук? Естествено, че няма да стоят да се радват на бетонните творчества. Сега като се строи уж трябва и план за озеленяване да спазят, да засадят някакви дървета, ама това се прави само на хартия.

13

Qanon

преди 3 години

Слагайте 5G клетки пък после бройте птиците! Малоумие на N-та степен!

12

от морето

преди 3 години

Във Варна врабчетата не могат да се доредят за храна от чайки и гарвани. Лястовиците са друга била, стрелкат се като луди и ловят насекоми.

11

Анонимен

преди 3 години

И тия изтрещяха.А кой им плаща преброяването?