126

Анонимен

преди 3 години

Просто санкциите за работодател който ползва услугите на служител без да се плащат осигуровки(работа на черно)не трябва да са До 20 хиляди лева а ТРЯБВА да Почват от 20 хиляди лева!

125

Анонимен

преди 3 години

Малко е 100%.

124

До 128

преди 3 години

Сегашният закон в България за осигуровки и пенсиониране е заимстван от Германският "пакт на поколенията " въведен от Бисмарк още 19 век,който предвижда Работещите да издържат излезлите в Пенсия!

123

Асен

преди 3 години

Да си изкарат сивия сектор на светло, няма какво да се бъркат в осигуровките, работя в банка и всеки ден попълвам молби за кредити, 80% от кандидатстващите са на минималната заплата, а казват, че получават повече, със сигурност може да се измисли механизъм да се изловят некоректните работодатели, защото повечето хора искат да ги осигуряват на реалния доход, но са принудени да търпят, за да не си загубят работа!

122

Анонимен

преди 3 години

До Пенсионер демократако си бил на синекурна длъжност или добре платена държавна работа може .Не забравай че има пенсионери и в провинцията.И много още не пенсионериТам държава няма.А с техните данъци София расте и хубавее,защото там отиват всички пари

121

Анонимен

преди 3 години

А работете си сами работодатели и си плащтайте осигуровките да ви се опъне гьона.А не само да прибирате.Приятна ви работа мошен....

120

До128

преди 3 години

Пак ти обяснявам като за ***,сега съществуващият модел на осигурителната тежест 18.92% платена от работодателя и 13.78%% платена от работника което означава именно 60 към 40 е приемливо за всеки един който е на трудов договор,защото утре когато осигурителната тежест скочи на 40% и всички осигуровки са за сметка на работника,бъди сигурен че никой няма да ти вдигне заплатата! Анъдънму????

119

Анонимен

преди 3 години

Чакам момента, в която тези одипломени простаци, тези чудовищни твари от АИКБ ще предложат работниците да работят безплатно!

118

ddd

преди 3 години

Направо работника да си декларира сам заплата пред НАП, да си плаща сам, заедно с осигуровките и всичко останало... направо да се нарежда за комат хляб и една колиба някъде и да работи на ангария.

117

Анонимен

преди 3 години

До Пенсионер демократти бе тикво куха ,къде в Б-я пенсионер живее добре.Всички политици в гърдите се бият,а не можем да стигнем стандарта от 1989г.Системата убива всички.Държат ни бедни и зависими.В соца никъде не можеш да пътуваш свободно,верно е ,а сега като може къде да отидем без пари. В Б-Я като не стават за друго, стават политици,които творят само бедност.НЕКАДЪРНИЦИ ДОЛНИ!В ,,лошия сожиализъм,, хвърляш 20 лв за ток и вода и не мислиш. Сега пенсията само за ток не стига.

116

Анонимен

преди 3 години

До ЕвроатлантикСредната заплата в страната друго казва.

115

Анонимен

преди 3 години

До бг робиКви работни места няма, хахахаха. Агенциите са ЗАРИНАТИ с обяви за висококвалифицирани работници, да не говорим, че има доста и за по-нискоквалифицирани, но на никой не му се работи.

114

Евроатлантик

преди 3 години

Българския работник повече от минимална заплата не трябва да взема.Със 650 лв минимална заплата-500 лв в София се живее прекрасно,това ви казват 240 любими депутати които бъхтят за 6-7 хилки.

113

Анонимен

преди 3 години

Ауууу, а държавните служители?Защото сега държавата им плаща изцяло, ще им прехвърлите всичко на тях ли!?

112

Анонимен

преди 3 години

До 124Напротив в България има недостиг на работна ръка ,тези които са безработни са предимно ромове.Тези които ровят по кофите да се преселят в някое село .Ако са работливи поне от глад няма да умрат.

111

ДО 123

преди 3 години

Вярно си ... . Извинявай .Той , Работодателя , тези пари в Градината ли ги копае за да ти Плати 60% от Заплатата ?Държавата ли ги плаща ?Не мислиш ли че е по добре да си на 5000 лева Заплата и да си Избираш Частен , Държавен или *** ли го какъв Фонд ?Сегашния Закон за Заплатите , Профсъюзите е в Полза на Бизнеса и Държавната Администрация - Тоест Мафията Произвежда Законите на България - аз съм за да взимам вместо 1000 лева - 1500 лева и да се Осигурявам САМ - където РЕША САМ .

110

дефр

преди 3 години

Екстра! Сега работодателите ще прехвърлят осигуровките за сметка на работника.

109

Анонимен

преди 3 години

Е,пак е добре ,поне не искат да работим без заплата!

108

До Г. ЛАМБУРОВ

преди 3 години

Абе ти Т(ъ)П,ли си? На какъв език трябва да ти се обясни,че повишаването на осигурителните вноски,нещо което ни очаква,сега е поделено между работодател и работник в съотношение приблизително 60 към 40,ако това предложение бъде прието,то утрешният повишение на осигурителната тежест ще бъде поето на 100%от теб!

107

Анонимен

преди 3 години

А бря ..в Русия и Беларус не става всики да ходи )