118

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНе знам как ти се увеличават доходите на запад, сега на запад останеш ли без работа, практически повече не можеш да си намериш, почти навсякъде предлагат предоговаряне на по ниски заплати или съкращаване на 20-30% от наемните работници.

117

Анонимен

преди 3 години

Ъ системата се казва 9/80, нещо клавиатурата ми се е чалнала, очевидно. Ама аз съм за 35 часова работна седмица. Щом Франция го може, и ние го можем. Все някак ще преживеем 5те свободни часа,всяка седмица струва ми се.

116

ГосТ

преди 3 години

К'ви момчета к'ви 5лв бе бате ? Говоря за сериозен софтуер и сериозни институции. Тея гаражни истории свършиха.

115

до 111

преди 3 години

Жалко, че на теб не можем да ти сложим изкуствен интелект, да се самообучи и да не пише тъпотии по новинарските сайтове. :)

114

Клаус Шваб

преди 3 години

"Трябва да се сложи край на излишното потребление, с консумеризма. Да се потребява не повече от нужното".

113

Анонимен

преди 3 години

До 111То ако дойде този момемнт, никой няма да има и нужда от бизнес или работа ...

112

Анонимен

преди 3 години

В САЩ 38 милиона американци гладуват според Джо Байдън в изявление от миналата седмица.

111

Анонимен

преди 3 години

До ГосТЪм ... кой ти каза, че съм програмист? Впрочем, ако не си видял, само ще ит кажа, че има две момчета, дето сериозно движат нещата в Rabobanк и докарва по десетина милиона на година на банката. Или искаш, да ти сипят безплатно. Ти кво безплатно даде?

110

Анонимен

преди 3 години

"Историята показва, че макроикономическите и макросоциалните последици от епидемиите нерядко се запазват около 40 години, тоест в течение на живота на две поколения. В глобален мащаб оздравяването на пазара на работната сила може да отнеме десетилетияр защото в близко време СИТУАЦИЯТА ЩЕ СЕ ВЛОШАВА, защото към пандемията ще се добавят и роботизацията и автоматизацията. А рецесията, предизвикана от пандемията, ще стане допълнителен стимул за роботизацията".

109

Анонимен

преди 3 години

В САЩ има система 9/90 0 4 дена по 9 часа, петъкът 8 часа, следващата седмица 4 дена по 9 часа и получават 1 свободен ден бонус. Демек едната седмица има събота и неделя, другата, петък, събота и неделя свободни. Явно става и така. Ако пътуваш дълго до работа - примерно над час на посока, пестиш и часовете за път в неработния ден. Но според мен изобщо 40 часа на седмица за непроизводствения сектор са много - в офисите обикновено няма толкова работа. Във Франция 35 часа стигат.

108

Анонимен

преди 3 години

Професията на айтитата скоро ще изчезне, при 4тата индустриална революция изкуственият интелект ще създава софтуер, айтитата няма да са нужни повече на бизнеса.

107

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 107Ок. А за комунизма нещо ще кажеш ли? Или за някакво велико умозаключение? Или ще го сотавиш на професиноланият загубен TPOЛ, дето се пише гост?

106

ГосТ

преди 3 години

А как му викате сега бе омбре? И между другото, досега едно българско решение не съм видел ,програмисте. Хаха нищо де, има хора, които вършат реална работа от вашия сектор и са ми в полза.

105

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 105Не знам. Аз съм си на запад и моите се увличават. Впрочем, акто заговорихме за КИтай и Русия, ти знаеш ли, че имам роднини и приятели там. Братчедчето на 26, па кърти по 600-700 000 лева на година вече.

104

Анонимен

преди 3 години

Мене АйОТи повече ме кефи от бигдата!

103

Анонимен

преди 3 години

До ГосTForex trader ми се видиш нещо.

102

Анонимен

преди 3 години

Доходите се увеличават само в Китай и Русия, на запад напротив - последните 30 години доходите падат, а цената на образовението, здравеопазването, храната расте главоломно. Пък вие си въвеждайте ако искате и мода изобщо да не се работи, впрочем никой не ви кара да работите.

101

Анонимен

преди 3 години

До ГосТДядо, "big data" соряхме да му викаме още 2016-а. Нямаш никаква представа за какво говори""ножицата между бедни и богати ще става все по сатанинска"Олел.. психопат. Станнински ножици ... Регулирай се сам.

100

Анонимен

преди 3 години

Демоде са за безделниците с измислени длъжности и длъжностички. За нормалните работещи хора не са демоде, въпреки че много им се иска да е обратното.

99

ГосТ

преди 3 години

Като потребител използвам самоорганизиращи се карти и мултивариационен анализ и работя с big data. Така че, все пак имам някаква представа за какво говоря. Ако не бъдат въведени стриктни регулации и в потреблението и в работните норми и разпределение на ресурсите, ножицата между бедни и богати ще става все по сатанинска. Подобно на щатите. А богатите биват част най вече от най долното простолюдие - търговците.