20

факт

преди 3 години

Няколко ядрени ракети...

19

аха

преди 3 години

Вярно е! Онзи ден, късно вечерта, чувам някой се опитва да отвори външната врата....Бързо успях да залостя, поглеждам през шпионката и какво да видя - К2 се опитва да влезе, най-вероятно с престъпни намерения ... Уважения към загиналите, но такова преследване на адреналин и себедоказване, при такава вероятност за смърт мога да сравня със нуждата при зависимите, готови на всичко за поредната си доза...

18

xlcr

преди 3 години

Върхът К2 е открит през 1856 г. от европейска изследователска експедиция, ръководена от Хенри Хавершъм Гудуин-Остин. Името "К2" е дадено от члена на експедицията Томас Монтгомъри, тъй като върхът е бил вторият забелязан в Каракорум. Останалите открити от експедицията върхове са получили имена K1, K3, K4 и K5, които впоследствие са заменени съответно с имената Гашербрум, Броуд пик, Гашербрум II и Гашербрум I. Въпреки че К2 също е имал местни имена, най-разпространено иизползвано е К2.

17

Анонимен

преди 3 години

Да направят лифт най - накрая до връх К2, зелените докога ще спъват прогреса?!?

16

Анонимен

преди 3 години

Няма нужда от вирус,направете еФтини екскурзии до хималаите и гледайте сеир

15

Награмотник

преди 3 години

Тая статия е пълна с грешки, ако бяха само сбърканите имена щеше да е добре? Каракорам какво е? Може би Каракорум? Канченджунга го приемам, макар приетото в България да е Канчендзьонга ...

14

Инспектор

преди 3 години

Не ходете там,джанъм!

13

Анонимен

преди 3 години

Ужас, паника, нарязахме си ракетите. Кога се очаква нападението? Къде е НАТО да ни защити? Не зная сега кой е външен министър, но да праща по-бързо депеш за помощ. Дано по-бързо САЩ и ЕС наложат санкции. И това го пише човек, който не е учил дистанционно. Какво ли ще пишат днешните деца.

12

Хам Хум

преди 3 години

На Скатов от какъв зор му беше да изкачва К2 през зимата като можеше да да го направи тихо и кротко през май! Зимните изкачвания ги оставете на Поляците, ние не сме дорасли за това особено при минус 55 градуса!

11

НОШТ

преди 3 години

К2 с придружаващ К-19 или К-19 с придружаващо падане от К2?Сега не знаем как да го запишем.

10

Гарабед

преди 3 години

Абе излизам си аз от Фантастикото в Младост 3 и ме нападна тая гадна планина К2.. ама избяга.. иначе много е опасна..

9

xlcr

преди 3 години

"Напълно нормално е K2 да остане без име."За сведение: К2 или Чогори, или Годуин Остен, е вторият по височина връх на Земята (след Еверест). Надморската му височина е 8611 м и се намира в планината Каракорум, на границата между Индия, Пакистан и Китай. Наименованието "Каракорум" е от тюркски произход и означава "Черни скали".

8

Анонимен

преди 3 години

Една планина броди по света.

7

Възмутен алпинист

преди 3 години

Възмутително! Аз съм във възмущение! Как може планината да не се подчинява на венеца на природата - човека! Предлагам да я покорим и да я подчиним!

6

Анонимен

преди 3 години

Първо К2 не е планина, а е един връх в планитата Хималаите.Второ К2 не се опитва да убие никого, има прекалено много хора, които се опитват да се убият там, това е съвсем друго. По официални данни 25% от опиталите загиват, като това е статистика за опитите през лятото. А за зимата... не знам, Тъй че опитите да катериш там през зимата, когато шансовете ти са практически нулеви за мен е почти самоубийство и тук "планината К2" не е виновна на никого

5

Анонимен

преди 3 години

Кратера на вулкан също е див и се опитва да убие всеки, който скочи вътре. Лоши лоши

4

Гггг

преди 3 години

Един нож може да убие човек, но също така с него може да си нареже хляб и да се нахрани. Много неща в живота са добри или лоши спрямо това как хората ги употребяват.

3

Анонимен

преди 3 години

Абе какво ви е виновна планината че и искала да ви убие!Да не ви кара някой насила да се врете там дето не ви е мястото?То на просстия все другите му виновни

2

Sasho

преди 3 години

He planinata ubiva a vie hodite kum smurtta tupaci

1

Анонимен

преди 3 години

В крайна сметка, никой никого не кара да се катери там.Да не ги е пратил, някой?Кой търсят?Отишъл да си търси белята пък после ама защо така?