90

К2

преди 3 години

Тука повечето коментиращи, утре да измрете като плъхове, никой няма да усети липсата ви. То така и ще стане, та си избивайте комплексите на воля.

89

Slow hand

преди 3 години

"едва сега разбрал че на К2 "падат камъни", сега чак видял колко е "стръмен К2" и т. н. Все едно първолак се изаказваше."Така се получава когато вече всеки може да го закарат като багаж на най-високите върхове. Това според мен трябва да се забрани със закон, и да се допускат само хора, които имат доказан опит като алпинисти, членове на клубове, и т.н. Иначе си като Скатов - на дърти години решаваш, че ще тренираш усилено, събереш пари в Интернет и хайде на К2.

88

аз-ът

преди 3 години

Наско е безсмъртен. ----според мен статията, доказва по категоричен и недвусмислен начин, че грешиш.

87

Анонимен

преди 3 години

До ДоСК2 е най трудния връх за изкачване, Еверест въпреки че е найвисокия връх е по благоприятен :) Иначе съм съгласен че е лудост да се изкачва К2 през Зимата, това си е равносилно на самоубийство :( Все пак момчето е имало кураж, но срещу природата трудно може да се пребориш :( Съболезнования на близките му :(

86

Пич

преди 3 години

Скатов е в категорията "професионален високопланински турист". Той няма история от младежките си години като алпинист по клубове, и т.н. Просто в един момент е решил "да промени живота си", прави сайт и започва ударно да набира средства за хобито си. ПРеди това е правил нормален туризъм по българските планини и е минавал Ком-Емине. После ди поставя за цел и започва да катери най-трудните върхове по света. За да е по-интересно, и да е "уникален", вкарва и темата с веганството. Това е накратко.

85

ДоС

преди 3 години

Много филми има и за К2, но Скатов не ги е гледал. Смехотворни и изключително *** бяха констатациите му от базовия лагер, как "сега разбрал защо К2 е толкова труден през зимата", "много е студено и вятъра отвява тоалетната", едва сега разбрал че на К2 "падат камъни", сега чак видял колко е "стръмен К2" и т. н. Все едно първолак се изаказваше. Ми тия всичките неща можеше да ги види и от изкачванията на алпинисти преди него, кпитп са ги описвали много подробно..

84

Да пази Бог...но има

преди 3 години

някаква лудост в погледа му.

83

Анонимен

преди 3 години

Пише, че преди не се е качвал в зимни условия на повече от 3000 метра. К2 е над 8000. Това е огромен непремерен риск според мен. Много жалко за момчето, за жена му, за детето, за родителите. Съболезнования.

82

Анонимен

преди 3 години

При такава височина, кислорода не е достатъчен за нормален човек, също и атмосферното налягане влияе, да не говорим за над 7000 метра :) Жалко за момчето, да почива в мир :(

81

ГосТ

преди 3 години

И в крайна сметка, България има нужда от такива хора,защото сивата масовка заля всичко! Да, не е Христо Проданов, не е и алпинист в истинския смисъл на думата, но е човек с мечти и кураж ! Нека почива в мир на вечната планина.

80

Че Гобара

преди 3 години

За мен добър алпинист е Дойчин Василев. Без много геройства, тихо и спокойно, човекът си катери 8-хилядници, и си е жив и здрав. Нито тича пред другите, нито рискува с някакво заболяване, премерено и разумно. Да е жив и здрав човека.

79

Di

преди 3 години

До 83 Смота-н мое да дойдеш в Сливен да ти изкараме зъбите целия град. Млъквай!!

78

Че Гобара

преди 3 години

"Скатов извърши подвиг на тази възраст и в тези условия!"Какъв "подвиг"?! Качил се на 8000 и се пребил при презакачане на въжетата. И Проданов и той - тръгна сам преди всички, защото е голям и велик, и си остана горе. Дори не стана ясно дали се е качил. Подвиг щеше да извърши ако се беше качил и се беше върнал, че да разправя на внуците. Ей го, и аз утре ще тръгна, и ще и остана горе в някое дере. Това подвиг ли ще бъде?

77

аз-ът

преди 3 години

Мир на праха му! Почина, така както желаеше и търсеше.----летейки надолу в пропаста?

76

аз-ът

преди 3 години

Мир на праха му! Почина, така както желаеше и търсеше.----летейки надолу в пропаста?

75

Анонимен

преди 3 години

Мир на праха му! Почина, така както желаеше и търсеше. Амин !

74

Фалшив Герой

преди 3 години

Хайде сега от сутрин до вечер ще излизат все нови и нови "подробности" за никому ненужното "геройство" да паднеш от високо.Ако беше строител и беше паднал от скелето докато работи или пожарникар паднал от висок етаж докато спасява хора, да сведеш глава и замълчиш...но подобни безсмислени "герои" се почитат единствено от себеподобните си и от безсмислено разсъждаващи като Бойко Борисов, които побърза да го възхвали...

73

аз-ът

преди 3 години

Веган, еко-активист, само тревичка зоби, инфлуенцер, лектор, мотиватор... ама на ! ЛИБЕРАЛИЗМА ОСИРОТЕ !!!Такъв виден член либералче-планинарче...

72

До Скиорче

преди 3 години

Не, но се изказваш самонадеяно. Изказваш компетентно мнение без значение дали и доколко описаното в новината покрива истината или част от нея. Поучаваш как се правят нещата, а поне едно катерене зад гърба си имаш ли? Не на изкуствената стена в мола. Навън. На Лакатник, Вратцата или Мальовица. И дори и да не съм прав и да имаш, даваш ли си сметка, че колкото и да си добър в нещо винаги идва един момент, когато жокерите в ръката свършват и си понасяме последиците. Всеки от нас.

71

Иванов

преди 3 години

До аз-ът750