104

Анонимен

преди 3 години

Традицията си я има прочетета Васил Арнаудов и Христо Вакарелски науката е етнология.Сега да не кажете че и четенето е отживелица.А иначе влизането във водата през тези празници се смятало за възмажаване ,тоест не си момче а мъж,и можеш да се ожениш.Но това вие пред компютрите смелите китчици трудно ще го захванете.

103

Анонимен

преди 3 години

Това Калоферски хоро е много хубаво, поздравления за калоферчани, за смелостта им и за това, че почитат и пазят Българските обичаи, въпреки обществената, телевизионната и журналистическа *** . Но това хоро, както и освещаването на водата и реката трябваше да се проведе на 19 Януари, когато е и Богоявление/ Йордановден по стар стил. Днес е Бъдни Вечер по стар стил, последния ден от поста, пости се, защото след часове ще почита Раждането на Бога и Спасителя Господ Иисус Христос.

102

Анонимен

преди 3 години

Браво на калоферци!

101

Анонимен

преди 3 години

Тази варварска традиция е дошла от расийските куманистически степи. Хората по тези ширини сме тука от 6 хилядолетия, било е мирно тракийско време с много злато, римска империя с много злато, българска империя с много злато и място където се е развила кирилицата и сме образоваме диваците на Изток, после спад, но дори при 5-те тъмни века под Османско робство не е имало малумници да се плацикат в ледени води. Расийска диващина е да се хвърляш във водата в тоя студ! Нищо българско, ние сме умни хора

100

до мрънкачите

преди 3 години

Добре де,пийте си уискито и джендърясвайте колкото ви се иска!Щом смятате,че това ви прави модерни европейци много хубаво!Нямате проблем!Лично аз много харесвам греяна ракия със сланина на ситно,с черен и червен лют пипер натрита със сирене,и ледена армея със ситно *** праз!Вярно,че това не ме прави европеец,но на мен като българин си ми е добре!Че и отгоре!:))

99

Анонимен

преди 3 години

Тази "традиция" никъде не я намирам в историята на България. Я ми кажете някой автор от началото на миналия век да е писал за нея?

98

Анонимен

преди 3 години

Тропкаме хорца! Големи патриоти! Нека запазим българското! Заплатата- в плик. Данъци не плащаме, но тропкаме хорца, целуваме флага. Тичаме да берем малини в Англия. Идваме си да тропнем хорце. Полза за обществото- кръгла нула. Полза за икономиката- кръгла нула. Това са тези от снимката. Мерси.

97

Анонимен

преди 3 години

Кмета не е виновен си нищо.Ако обжали глобата то е ясно че ще падне но най-вероятно всеки от Калафер ще дари до 2 лева и гробята ще се плати

96

Анонимен

преди 3 години

Мерките на фашистката хунта нямат традиции.

95

Анонимен

преди 3 години

С такива леки глобички никой няма да спазва нищо!

94

Анонимен

преди 3 години

Според мерките ако има празник то не трябва да се празнува а трябва хората да си седят по домовете.

93

Анонимен

преди 3 години

Егати нещастниците са тия.

92

Анонимен

преди 3 години

Тази древна традиция с хорото датира от зимата на 1998 година!

91

Анонимен

преди 3 години

Спокойно, изплацикахме потурите ведно със съдържимото им!Сега сме седнали на греяна пърцуга и сланина!Какъв вирус, ЩОМ НЕ СЕ ВИЖДА - ЗНАЧИ НЕ СЪЩЕСТВУВА!А глобата ще я платим, колкото Павката Шопов и Волен платиха техните лани, тоест НИКОГА!Всичко е парлама

90

Анонимен

преди 3 години

Не глоба, затвор за такива егоистични уродчета с егоистично мислене, които затриват народа ни заради егоизма си!

89

Анонимен

преди 3 години

А бе това "хоро" не е никаква традиция а сегашна измишльотина.За мене е пълна глупост. Не е този начина да се правиш на мъжкар като си топиш чатала в ледена вода и къркаш шльокавица от сутринта.

88

Непозната

преди 3 години

Не знам какво точно трябва да се случи в България, колко хора трябва да се разболеят и не дай си Боже да си отидат, за да разбере българинът, че трябва да спазва противоепидемичните мерки.

87

Анонимен

преди 3 години

Браво на кмета! И не само на него, а на всички участвали. Те показват здраве по време на епидемия. Едва ли ще има и един от тях, който да прекара тежко ковид. Това е имунитета, това е ваксината, това му е майката: ЗАКАЛЯВАНЕ.

86

Анонимен

преди 3 години

До ОбединениТова селяшки сборище ще бъде забранено най скоро, а участниците в него ще бъдат затворени!

85

Обединени

преди 3 години

Нека народа се обедини, да и съберем глобата на тая въртиопашка бореща се да бъде слуга на всеки с власт и доказан предател и в личен и в професионален план. Ние народа ще му платим глобата, ще я палтим и на всички участници в хорото, после ще ви изметем! България над всичко! България не се продава! Свобода или смърт!