22

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен22Да, модерната кирилица е всъщност опростена и съкратена форма на кирилицата на Кирил и Методи.

21

Анонимен

преди 3 години

Айде, айде, на всички са известни демографските карти преди век. Там има българи. Никой не им оспорва историята, но да се говори истината.Но те знаят, че майката прощава и се възползват.

20

Анонимен

преди 3 години

До20Кирил и Методии създават ,,глаголицата".По-късно в България е създадена ,,кирилицата" от Константин Преславски.

19

Милка

преди 3 години

До Ангелос Ангелис. Не си познаваш историята, гръцки приятелю.старите гърци, т.е данайците, дори не са европейци. Страбон, География кн. 7 7, стих 1 - Данай довежда хората си от Египет.Хекатей Милетски казва, че Пелопонес преди елините е бил населен от варвари. Но може да се каже, че в древни времена цяла Елада е била поселище на варвари.Пелопс довел хора от Фригия в Пелопонес, който получил името си от него, а Данай от Египет.

18

Анонимен

преди 3 години

Зоран Заев "Всички знаем, че Кирил и Методий са славянски просветители, никой не може да ги присвои"Никой в България не казва че са българи, макар че е възможно и да са били българи. Няма документи. Само че лежат в затворите по другите страни и умират, а кирилицата е спасена и развита от България. А славянски племена като хървати, словенци, чехи поляци приемат латиницата. И никой от византийците не пише за някакви македонски славяни а за български славяни по тия земи тогава.

17

Анонимен

преди 3 години

И двете и Югославия и Македония са създадени по примера на САЩ като една географска нация след избиване на местното бг и индианско население.

16

Анонимен

преди 3 години

Няма набиват, нама не набиват.Би трябвало да имат глави на раменете и да ги ползват по предназначение.Може ли да наричаш един народ с най-обидни думи, да му гориш знамената и.. да псуваш външния му министър?И какво очакват - ние да се разтопим от умиление и да кажем - да извинявайте, че ни псувате много сте прави, сега вече ще свалим ветото.Трябва да са пълни и..дио.ти да си мислят така.

15

Анонимен

преди 3 години

Президента им е сърбин, не им се сърдете толкова :) Заев си е двуличник и той, но поне гледа да смекчи малко нещата, все пак медиите при братята са сръбски, набиват им постоянно в главата че българите са най-лошите хора на света, един вид ще ги затрием :)))

14

Emigrant

преди 3 години

Яд ги е македонските м,ърши,че ги задминахме на светлинни години и даже по зле ще стават нещата за тях!Затуй са бесни и си показаха зъбките,щото накрая и нашите управници стъпиха здраво и както трябва и им показаха,че или ще са европейци или ще си живеят с югославските мечти,теорийки и п,учи масали!Лошото е ,че са червени в,ълци и като почнат да вият отвъд Шар планина,то и нашите се включват в хорът.Виждате какви к,атили се изявяват по форумите.Еленката Йончева какво клепане клепа в тяхна полза!

13

Анонимен

преди 3 години

До Ипюзии!Югославия не е създадена от Тито и Сталин, а от Франция, Англия и САЩ, а България губи северна Македония 4 пъти след Беринския 1878 г. и балканската война 1913 г. и след ПСВ 1918 г. и след ВСВ 1947 г. Кажете самата исина а не измислици за Тито и Сталин които са накрая.

12

Emigrant

преди 3 години

До го,ведото ТИ,Ами ранкоолу за тебе като няма никакво значение как се казваш,кой си,явно не си и българин,щото аз съм а ме е срам от такива из,роди като теб,вземи чук,длето и върви на гробищата.Там на дядото ти,на баща ти,на твоите роднини вземи че им изчукай на ново имената!И понеже си виден интернационалист на единия тури гръцко име,на другия тури турско име,на третия сръбско,на четвъртия румънско,така,че всичките наши съседи да останат доволни,а ти се чуди на кого какви цветя да туриш?!

11

Ангелос Ангелис

преди 3 години

Днешните българи сте ГЪРЦИ И СЛАВЯНИ... = ГЪРКО-СЛАВЯНОС .ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРОС--ПРАБЪЛГАРИТЕ = СА ОТДАААВНА АСИМИЛИРАНИ И ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ЗЕМЯТА И БИТИЕТО .ВИЕ ДНЕШННИТЕ , ТАКА НАРЕЧЕНИ ''''БЪЛГАРИ''''--- СТЕ САМО ГЪРЦИ И СКЛАВЯНИ .ЗАТОВА ИМЕНАТА ВИ СА ГРЪЦКИ НА 80 ПРОЦЕНТА + СЛАВЯНСКИ МАЛКО СЪЩО .

10

Ипюзии!

преди 3 години

Илюзорна е надеждата на всеки българин, който се надява, че властите на измислената от Сталин и Тито държава Македония, с измисления македонски език и македонска идентичност, ще се съгласят с истината за македонските българи. Да приемат истината, за тях означава да отрежат клона върху който удобно са настанени от Коминтерна. Със сигурност кръвните ни македонски братя ще бъдат приети в ЕС, но при Новия световен ред, когато на македонистите ще се наложи да се укриват от ударете на бълг. закон...

9

фурнаджийски лопати

преди 3 години

до 1917 българи1920 южни сърби1941 българи1945 югословенци1991 македонци2000 антични македонци2020 северни македонци

8

Ооо-хридското езеро

преди 3 години

А вие пак ходете по Крива Паланка и "Помниш ли белите вълни,Ооохридското езеро",и им правете евала на тези,които с тежки варии чупят български паметници,горят български знамена,с подкепата на Покровителя си Путин са били посяли"кирилицата в македонските земи" и бълват злоба и плюят по "всичко българско и родно",което нито"любят,тачат,ни милеят".

7

Анонимен

преди 3 години

Не се учудвайте за двуличието на Заев,той си е корумпиран тип.Като кмет на Струмица бизнесмен успя да го снима и запише със скрита камера,как Заю-Баю лисунгера си иска 300хил.еврака .Затвориха го за малко и го пуснаха.И сега не е много ясно защо го пуснаха.

6

Анонимен

преди 3 години

Тези хора,македонците са просто цивилизационно изостанали.Много са далече от Европа и България,живеят в свой собствен свят без никакво разбиране и развитие.За момента нямат никакво място в Европейския съюз сред нас.

5

Анонимен

преди 3 години

След като е толкова маловажно, след като вече ще се пътува до Марс, да се откажат те от тяхната теза. Ми да, кво им е - утре ше фанат кораба за Марс и нема да има значение.

4

Анонимен

преди 3 години

Нито крачка назад. Сега трябва да се изчистят всички измишльотини, написани в учебниците по история на макетата, през последните 100 години. Иначе нямаме бъдеще.

3

Аз

преди 3 години

Като цяло ние българите мразим всички - македонци, гърци, румънци, сърби, турци, ***...всички, много злоба има в нашия човечец. И в нашите учебници има иден куп недоумици, живеем в някое време от преди 1000г, кой какъв цар бил от къде дошъл, а хората на марс ще пътуват в 2024г. Просто на балканите всички на куп сме за смях и резил, простаци на макс...всички до един, племе сме тук глупаво застанало да живее преди 1000г в миналото.