48

Диана

преди 3 години

До АЛОоооКак може да ни изнудва Турция, моля? Дали ще врътне кранчето или не? Може, ако почне мюсулманската война срещу ЕС! Но ако не - потребителите нямат допир с Турция - цената се определя от Русия...Русия сбърка с Турция като прескочи побърканите ни "политици", но руснаците са свикнали да си плащат грешките...

47

юбералес

преди 3 години

СП и операция Барбароса имаха една цел - сливане на немските технологии с руските ресурси. И в двата случая американците реагираха като ужилени

46

Сатира

преди 3 години

***!!! Ами дайте вие газ бре! Изнудвате ни да ви купуваме скъпата техника, без да давате право на избор. А след това Русия, щяла да изнудва.

45

Анонимен

преди 3 години

До пасарелаЪъъъ... би ли уточнил какво означават световните претенции на Русия и би ли ги сравнил с претенциите и наrлоста на американците?

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен46. Ами ония на КъК се понакъкаха. Сега са пратили такива, които не знаят за какво иде реч.

43

Мухаха

преди 3 години

Ние си имаме БайгънТе си имат вече БайдънАйде сега техния да пусне една тръба като нашия ама през Атлантика и тогава да реве ,че Путин му бърка сметката.

42

Шефа

преди 3 години

Е , американска наглост !А кой изнудва Европа да купува от хубавия , но прескъп американски газ , години наред ?И някои будали с хронична омраза към руснаците , като поляците , кандисаха!Наш Бойко и той аха , аха да клекне, забрави за газовия си хъб!

41

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 3 години

Обаче, санкциите на САЩ не са изнудване, риаш ли!

40

Анонимен

преди 3 години

Купквайте злато докато пада, ама истинско не на хартийки.

39

Анонимен

преди 3 години

Руските неандерталци трябва да бъдат изолирани от цивилизования свят!

38

юбералес

преди 3 години

Със СП-1 и СП-2, Германия можеше да получава по 110 млрд. м3 газ от Русия. При една средна цена от 200$ за 1000м3, сумата е равна на половината от пенсиите на руските пенсионери. Ако обаче Германия реши да купува СПГ при 300$ за 1000м3, то разликата в цената ще натовари немския работник с 0.83 евро на ден, тоест едно кафе от автомата. Кой кого иска да изнудва със СП? САЩ винаги са се бояли от възможността Германия да достига до ресурсите на Сибир.

37

Анонимен

преди 3 години

Вчера военен кораб на Фащ на името на Макакейн е нарушил водните граници на Русия. Тия май нема да дочакат новия президент за да почнат войната?

36

пасарела

преди 3 години

Не съм поддържник на Русия с нейните световни претенции , но и американците да си *** майката и да не се месят в европейските работи !! Европейците имат акъл и сами могат да преценяват работите си !!

35

Демократ

преди 3 години

По-добре скъпа американска демократична газ, отколкото евтина тоталитарна руска газ!

34

Диана

преди 3 години

Никой не може да изнудва никого ако има конкуренция и възможности за избор! Руснаците може да бъдат много коректни ако не правят нови "переходи" - например да се преориентират от ЕС към САЩ или Китай...Но погледнато исторически, Европа винаги е била много важна за руснаците, така че рискът е много малък, според мен, което не означава, че трябва да се подценяват...Но смешно е Литва, която граничи с Русия, да внася газ само от САЩ!

33

Анонимен

преди 3 години

САЩ защо не предложат на пазара по изгоден шъстов газ, да си взривяват страната и да извличат шистив газ с взривове и да го продават по евтино от Русия. Гарантирано никой в Европа тогава няма да купува руска газ.

32

F-16

преди 3 години

САЩ измародерстваха васалите да платят няколко милиарда за осем остарели самолета които никога няма да бъдат произведени и доставени.

31

Анонимен

преди 3 години

Сега Бай Дън ще организира няколко войни с цел обогатяване на ФАЩ.И какво, ако изгинете - вие сте чер-веи. ТЕ се смятат за МАята на Света.

30

Одисей 1

преди 3 години

34 Щом не сте разбрали какво е за Русия газовата игра , значи нищо не сте разбрали . Та рте нямат друго оръжие освен енергийното.

29

Факт

преди 3 години

Крадеца вика дръжте крадеца....