664

Анонимен

преди 3 години

Който си мисли, че слуша и гледа БНР и БНТ безплатни да им погледне държавната субсидия - 50 млн.лв на година от нашоте данъци. Та, мили ми недоносчета измъдрили поредната схема за пълнене на празната хазна - всеки плащащ данъци на територията има право да го слуша това радио, защото вече е платил за това. А радиото е длъжно да си плати на всеки чиято музика излъчва.

663

Анонимен

преди 3 години

Законът бил за да се подпомагат хората на изкуството, най-вече композитори и певци.Емил Димитров умря в бедност, сега може би щеше да получава част от този данък.Абе това си чиста измишльотина да се дерат хората, измислена от Европейския Съюз.

662

Един от Германия

преди 3 години

Всички тези разпоредби идват от прехваления ви ЕС ! Тук в Германия отдавна съм наясно с този закон, ресторантите и всички обслужващи клиенти отдавна плащат тези авторски права. Освен това плащаме по 17,50 Евро на месец както за Държавната Телевизия и Радио (дори и само компютър да имаш), таксите за кабел или телекома са отделно. За фирмена кола за радиото в нея също се плаща 17,50 Евро. Ей това е РЕКЕТ над 82 милиона население, не си играят на дребно. Но и примерният ученик е ЕС България се учи.

661

Дзъ

преди 3 години

Както става ясно от статията - пуснем ли си БНР и не сме ли платили - глобааааа... До сега БНР се слушаше от 100тина човека щото нали е страхотно радио. С тази нова наредба ще си го слушат само работещите в БНР и то за да си прослушват има ли звук - няма ли докато излъчват

660

Поручик Ржевски

преди 3 години

Това е чист рекет. По закон има авторски права и РАДИОТО трябва да си плати за това, че пуска музиката безплатно. НА КОЙ ТОЧНО трябва да плати фризьорския салон и кой ще му даде касова бележка за това?Не обръщайте внимание на герб милиционерите и нека да видим как ще ме осъдят за това.

659

Законът е недомислен

преди 3 години

не е все едно дали се пуска класическа музика или метал и т.н. Законът би следвало да взима предвид многобройни фактори, а не да налага глоби на ангро. Нямам нищо против закон за шума, но законите трябва да се правят внимателно и обмислено, за да не се налага често да се сменят или допълват.

658

законът е недомислен

преди 3 години

Законът би следвало да се съобразява с количеството шум, с това дали звука се поглъща (може да сте сложил звукоизолация) и в какъв ден и час се пусак звука, както и какъв вид е музиката.ЯСно е, че ако някое студио има добра звукоизолация няма проблем да пуска и рок, а за апартамент с панелни стени, трябва да се съобразява и в часовете след 22, до 8 ч. както и в 14 до 16 чсъбота и неделя да не пуска силна музика или шум.

657

Poм с мaнгo

преди 3 години

Начи ако кача 3 човека на автостоп за морето и им пусна радио, аз вече съм престъпник и ще ми конфискуват колата, така ли? що не си е.ете п.ката майчина?

656

Анонимен

преди 3 години

А, за такситата? И там възпроизвеждат музика за трети лица (клиенти) без да плащат авторски права.

655

Я па я..!

преди 3 години

Ако Путин ни нападне нали по БНР трябва да разберем.Защо да не слушаме БНР ?Говорит Москва ..!

654

Спокоен

преди 3 години

Да уточним нещо. Значи, седя си в офиса и тихичко съм си пуснал радио като звуков фон, но влезе ли клиент, първата ми работа е да препусна през бюра, маси и столове за да спра радиото, че да не правя публично разпространение? Това ли е идеята? Чисто законово, колко секунди са описани за да реагирам е да не се превърна в престъпник?

653

!@#$

преди 3 години

"Ало, Банов" , ти ли ги сътворяваш тия малоумия? Нещо като димка, че да забравим колко пари открадна в Пловдив, а ? :) "Ало, Банов" :)))

652

Анонимен

преди 3 години

Не слушайте радио, просто си пуснете Спотифай и ги разкарайте тези тарикати.

651

Българин

преди 3 години

Отговорността е на радио програмата а не на фр.салон. Всички слушаме радио в колите си, градсия транспорт, офиса и тн., значи всички сме нарушители или направо да забранят рад.транзисторите , тв. телефоните и тн.

650

Изнервен

преди 3 години

Тия ще ядат бой някъде. Държавата е срината от всякъде, бизнеса се гърчи в агония, седя си в магазина и съм си пуснал радио, че да ме разсее от самоубийствените мисли от къде да намеря пари за осигуровки, данъци, наем, патенти за дейност, сметки за ток, обивки за детето и т.н. и влиза клиент. И в този момент ми нахълтва някакъв тътразулник да ми прави глоба, че правя "публично разпространение" ?!?! Аз и клиента сме публиката. Честно, за убийство мисля. В затвора поне ще ме хранят.

649

Кифладжията

преди 3 години

До Анонимен 795Прочетох законите им и в Германия, и в Австрия, писани са преди 2000та година, но бавноразвитите "западни общества" търпят и плащат за *** програми във времена, в които всеки *** с камерка за 100-200 евро може да си направи интернет телевизийка и да получава мангизи, ако предлага нещо интересно/забавно (по-скоро простотия).Нека да дойдат данъчните и да докажат, че слушам умрелите им радиостанции.

648

Анонимен

преди 3 години

Какви са тези глупости да не може да се слуша Българско национално радио!!!А чалгарията на "Вероника" може ли да се слуша... смешна държава.

647

Оффф

преди 3 години

До Mitko-ukМитко, миткооо, по добре да си замълчиш. Може да минеш за мъдър и мълчалив, а не да си отвориш устата и да разсееш подозренията. BBC НЯМА ПРАВО да изръчва реклами имено поради тази причина, че англичаните и плащат такси.

646

Анонимен

преди 3 години

До Mitko-ukВъв велиокбритания висчки частно лица които имат телевизор плащат такса за BBC. Не е свързано с това дали го пускат в кръчмата или седи изключен на тавана.По въпроса с авторските права те вече са платени от радиото. Като пускша радиото ти не пускатш музика. Ти пускаш радио програма. Тя може да съдържа музика но е сама по себе си интелектуален продукт който е безплатен.

645

Ко? Не!

преди 3 години

Ама нали онзи дето свири на тъпан, Калин Вельов стана депутат от Герб! Защото ако трябва да разчита на "творчеството си" ще рови по кофите от глад. Друго си е да се кефиш на песен на металика по радиото, пък Вельов да получава парите за авторските права.