9

преди 16 години

Не се казва железобетон, а стоманобетон. Железобетон е руска чуждица, това показва силно русофилска позиция, която обезмисля спора на тема руска техника и български интереси.

8

DevilishSoul

преди 16 години

6,Ти де си видял АЕЦ без бетонов кожух на реакторните зали? И между другото НЕ Е бетонов, а железобетонов-има огромна разлика, защото арматурната мрежа има екраниращо действие. Друг е въпроса, че железобетонът на този кожух не е и класически железобетон, но ти явно си доста далеч от ядрена физика и т.н. ... Запознай се малко с фактите преди да даваш квалификации за хора, които не познаваш, защото просто се... излагаш:) Проблемът на тия блокове не е в "кожуха", а в типа на реакторите им. И ЕС за това се хваща! Друг е въпроса, че съвършенна техника няма-има безопасна експлоатация. Последното го казвам и като инженер...

7

DevilishSoul

преди 16 години

Нищо чудно... Няма да се учудя и две години след построяването на Белене ако кажат че трябва го закрием... Той ЕС друго освен да закрива в България досега май не е направил... както и с фондовете да се подхранват пишман-компании! Освен това, когато се строят големи инфраструктурни обекти, е хубаво да се залага на сигурното. ЕС колко газопровода е построил за последните 20 години, които да имат стратегическо значение? какви са капацитетите на въпросните "алтернативни" източници? От тях газ за България ще остане ли? Или ... ако остане, остане:)

6

преди 16 години

Никой не ти е затворил АЕЦ-а, останаха да работят двата най-големи енергоблока. Затвориха тези болкове, които НЯМАХА БЕТОНОВ КОЖУХ. Същия кожух, който последен спира радиоактивното лъчение при авария - същото лъчение, което ще анихилира малкото птичи мозък, който е останал в главите на тези които искат да отворят 3 и 4-ти блок. Няма да ги отварят - точка. Няма с живота и здравето си да изкупваме чужди грешки.

5

bobi

преди 16 години

edin pat da napravim i nie pravilniq izbor.sega zaradi evropeiskiq sauz moje i do rejim na toka da se stigne!!!

4

преди 16 години

ha neka se osmeliat yankite da si praviat bombardirovki kato prez99i da se praviat na muzhleta, pochnaha da im razgonvat familiata

3

DevilishSoul

преди 16 години

Ами закриха ни АЕЦ-а, опитаха се да сложат ръка върху Марица и Бобовдол... какво очаква ЕС... В случая, съм доволен, че стана така... Колкото до зависимостта на България... - ако някой каже, че малка държава като България е възможно да не е зависима от някоя голяма сила... просто е наивник... Колкото до дилемата - запада или Русия по отноение на енергоносителите, ами мисля, че каквото повикало, това се обадило... Козлудуй беше затворен насила, реакторите можеха да продължат работа ощя няколко години, но някой държави трудно щяха да преглътнат факта, че малка България, току що влязла в ЕС, може да е износител на ефтина електроенергия... А уж си говорехме за пазарна икономика... Подкрепям съвместните енергийни проекти с Русия, без обаче политическо обвързване, доколкото това е възможно!

2

student

преди 16 години

искаш да кажеш, че Русия им го наби. България има някаква мижава роля.

1

streetstep

преди 16 години

nabihme im go na vsichki