19

Ванката

преди 3 години

6 евро разходи за труд означава, че нето е 3,5 евро за работника. Останалите 2,5 евро са осигуровките, поети от работодателя + ДОО и ДОД удържани от работника.

18

klod_si

преди 3 години

МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА Е МИНИМУМ 1000 ЛВ., СРЕДНА ЗАПЛАТА 2500 ЛВ. И МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 500 ЛВ.

17

Стоян Г.

преди 3 години

До ИвоКато видя заглавието какво си помисли? Дори и да е с осигуровките за сметка на работодателя, колко хора вземат между 1100 и 1200 лв.? А каква пенсия получават след това? Все едни питанки, които карат хората да поемат към терминала. УВИ!!!

16

Питам

преди 3 години

А как е в братска Русия ? Те спечелиха ВСВ.

15

Анонимен

преди 3 години

До Dnes.bg въпрос ! С каква цел пишете информация въвеждаща обществото в заблуждение....? Страна от третия свят сме вече.....!

14

Анонимен

преди 3 години

Българинът е евтин роб и страхливец. Той е свикнал да работи за жълти стотинки. Германецът не е роб. Той е свикнал да живее добре и да си отстоява правата. Това е разликата в манталитета. Турското робство ни е върнало векове назад, най-вече ни е увредило като манталитет.

13

Иво

преди 3 години

До НякойНе умееш да разбираш прочетения текст - прочитане на текст с разбиране е упражнение за втори клас. Статията обяснява за разходите за труд на работодателя, а не какво получава работника. От тези средно 6 евро на час за работника остава....виж си фиша за заплата.

12

Стоян Г.

преди 3 години

Нима точно в шивашката индустрия вземат по 2000 лв. заплата, че давате тях? А колко процента от работещите получават въпросните 6 евра? Бях спрял да ви чета, но явно съм сгрешил към връщането. Като написахте това заглавие поне пресметнахте ли за каква месечна заплата става дума?

11

Българин

преди 3 години

Браво г-да/г-жи български "бизнесмени"! Сега ако се попита Васил Велев-председател на Асоциация на индустриалния капитал, ще си изпее песента: ниска производителност на българските работници, затова заплащането е такова ...! Заплащането на германеца е 6 пъти по-голямо от нашето..! Брей, тези германци явно работят с всички свои органи, а па нашите само с ръце....!

10

Анонимен

преди 3 години

Евтината работна ръка по принцип не е лошо нещо, но е ефективно там където действително има висока обществена организация на труда, както е в Китай. Абсурдно е да се сравняваме с този икономически гигант. Китайците ще си възстановят производствените мощности, преди ние да сме си вързали обувките.

9

Анонимен

преди 3 години

Заплащането в България е 3 евро на час. България е по-зле от много страни от Африка и Азия. Географски се намираме в Европа, но жизненият стандарт ни е африкански.

8

Нед

преди 3 години

Какви 35? pro st. в германия ,пълна измама 12? средно на час се дават бруто пишите абсолютно простотии.

7

Анонимен

преди 3 години

Само 10% от българите взимат 12лв на час ! Отнася се за този ,който е написал стъкмистиката...8ч по 12лв е равно на 96 лв дневно !!!!! 96 лв дневно по 24 работни дни прави 2304лв заплата ...И тук вероятно ви е дарявал Пеевски ?

6

Анонимен

преди 3 години

Каква инвестиция е да ползваш евтин труд на хората? Разлика в цените на храните почти няма, а в заплатите 5,6 пъти за същата работа. Това за хвалене ли е?

5

мдаа

преди 3 години

В Герммания плащат повече защото там не управляват комунисти и руски агенти като марионетката *** десев .

4

селянин

преди 3 години

дека плащатпо12лвна час или 96 лв надник или 2100 лв заплата месечноееееее дупетатите зимат или има и некой друг работник ама масово са 7-800лвта кого лажете

3

Някой

преди 3 години

Къде са тези 6 евро на час в кой сектор???Шивашкия ли,Хотелиерския ли,Селскостопанския ли,Хранителните вериги ли,Медицинското обслужване ли,къде??

2

Анонимен

преди 3 години

Нищоправецът ръ радев взема 12000 заплата,зада вдига юмрук като фашист и да разединява обществото, ОСТАВКА,СЪД И ЗАТВОР ЗА РАДЕВ! РАДЕВ Е ПОЗОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ! НЕГОВАТА ЦЕЛ Е ЗАПЛАЩАНЕТО ДА СТАНЕ 6 КОПЕЙКИ / ЧАС!

1

Анонимен

преди 3 години

Може и да е вярно ,но и двете цифри не се отнасят за тези от снимката.