107

да,да ама не

преди 3 години

До Анонимен 111"Ами при 100 градуса е пара"При атмосферно налягане - да! При по-високи налягания - не е задължително! Който е учил топлоенергетика, топлотехника знае, че водата може да е течност и при по-високи температури!Водата може да е пара или газообразна и при +35 градуса, но при дълбок вакуум!

106

Анонимен

преди 3 години

До да,да ама неВ нашия град го изчисляват на кубатура,а не какво е ползвано,така че не ми говори глупости и за общи части,където няма тръби и радиатори също се плаща,мошенически номера!Отделно,че самото парно е скъпо и не си струва да се използва!

105

да,да ама не

преди 3 години

До Крадци!Вътрешната отоплителна инсталация е собственост на сградата/ТРЪБИТЕ СА ВАШИ/! Не на Топлофикация! Топлофикация е до абонатната станция! Топлофикация си гледа общата консумация по топломера на абонатната и подава данните на топлинния счетоводител! Топлинния счетоводител разпределя - за топлинна енергия, за битова гореща вода за всеки отделен консуматор!АКО ИМА КРАДЕЦ Е НЯКОЙ ОТ ВАС - ЖИВЕЕЩИТЕ В СГРАДАТА! КРАДЕЦ МОЖЕ И ДА НЯМА!

104

Анонимен

преди 3 години

До БогомилАми при 100 градуса е пара,а не вода,ама явно тези са измислили нова физика, мошеници!Веднъж получават пари за ток от загрятата вода,а след това и втори път пари като парно от водата,която трябва така или иначе да се охлади някъде и да се върне обратно!

103

Богомил

преди 3 години

Ако направите една проста сметка от фактурите за БГВ, става ясно, че Топлофикация подгрява водата със 123 градуса или до 140градуса и като сметне загубите излиза над 150 градуса. Що за абсурд, след като даже наредбите за производство на БГВ ограничават температурат й до около 55 градуса. Крадът ни 3 пъти за БГВ. Топлофикация явно са открили нови физични закони.

102

Анонимен

преди 3 години

До Аман от самоделкиАми аз си ги отрязах в единия апартамент,хората в целия вход от години са спрели парното,защото е скъпо и ги лъготят с общи части и други измишльотини,а в общите части няма радиатори,между другото в тоя блок живеят полицаи със семействата си и не са прости.Ако трябва и водата и тока ще резнем,ако ни играят номера мошениците!

101

Аман от самоделки

преди 3 години

До АнонименА вие с климатичните тела по фасадата разрешение от Общото събрание имате ли за тях?

100

Аман от самоделки

преди 3 години

До Крадци!А когато сте ги купували тия жилища - с какво отопление сте ги купували?Утре някой може да реши и тръбите на студената вода да реже. Така де - след парното, катализатора на колата и филтъра за едри частици на дизела - защо да не резнем и студената вода, че никой да няма съмнения за манталитета ни?

99

да,да ама не

преди 3 години

До сметкаИмах съсед, който крадеше - сваляше радиатори с т.нар. ИРУ /индивидуално разпределително устройство/ и слагаше радиатори без такова! Напролет преди отчитането - обратно! Усетихме го, накарахме топлинния счетоводител да му пломбира радиаторите /по 4 пломби на радиатор и на едни кранчета на щрановете/ и стана тя каквато стана! Като има такива тарикати консумацията по топломер в абонатната расте, той на безплатно топло, а ние му плащаме! Съседите го изядоха с парцалите!

98

Крадци!

преди 3 години

Ами тези тръби минават през частна собственост(жилища),да не се правят на отворени,че хората ще им писне накрая и ще им резнат тръбите на мошениците.В единия от входовете ни,хората спряха парното на целия вход,защото им писна от номера и високи,необосновани сметкиПарното е най-скъпото отопление и топла вода,а де факто тази топла вода,вкл. и за парното,се е използвала вече веднъж в ТЕЦ-овете и е платена като ел. енергия(ток), плащането и на парното им идва дюшеш на мазните лапачи и Ковачки!

97

Крадци!

преди 3 години

Ами тези тръби минават през частна собственост и частни жилища,да не се правят на отворени,че хората ще им писне накрая и ще и резнат тръбите на мошениците.В единия от входовете ни,хората спряха парното на целия вход,защото им писна от номера.Парното е най-скъпото отопление и топла вода,а де факто тази топла вода,вл. и за парното,се е използвала вече веднъж в ТЕЦ-овете и е платена като ел. енергия(ток), плащането и на парното им идва дюшеш на мазните лапачи и Ковачки!

96

До кога !?!?!/

преди 3 години

ПАРЛАМА мента ще върви по с"вирката на този брадат козел. Ако той не е ходил на училище другите не са като него. Изключил съм радиаторите, но не протестирам, че плащам за т.н. общи разходи.

95

да,да ама не

преди 3 години

Това е песничката на пчеличката Мая /Манолова/! И тя като беше омбудсман скачаше на "парното"!

94

сметка

преди 3 години

Проблема идва от това , че се въведоха тези топлинни разпределители в старите сградите с вертикалните щрангове и се даде възможност за кражби и натоварване на едни за сметка на други собственици . Системата за отчитане и плащане на кубатура е най- точна в тези сгради , а тези с празните апартаменти да ги оползотварят или да си плащат като са толкова богати .

93

Анонимен

преди 3 години

Живея на последен етаж и ползвам парно. Никой от моите съседи отдолу и отстрани не ползва парно, а отгоре са тавани. Кой и с колко доотоплява?

92

мдаа

преди 3 години

Валерката напълно изтрещя , разбива всякаква физична и финансова логика , трябва му час при д-р Гълъбова . Проблема е в кражбите от съседите и в неефективната топлоизолация .

91

Анонимен

преди 3 години

Утре някой откачен съсед ,може да поиска да не ползва електричество защото му е скъпо,друг може да поиска да не ползва вода!

90

Анонимен

преди 3 години

До stiling до ТоплотехнА какво ще кажеш за тези, които по цял ден са на работа и топломерите им за изключени или на минимум??? По цял ден ние с отопление на електричество загряваме стените, а те като се приберат от работа само се доотопляват , умнико!!!

89

stiling до Топлотехн

преди 3 години

Тарикатите тук със "климатиците" дето се топлят "супер евтино" ще се озъбът яко като се спре топлоподаването на цялата сграда. Едно е да доотопляващ сграда с топлофикация, като те топлят от всички страни! Тогава изведнъж ще се окаже, че им трябва много повече ел. енергия да подържат зададената температура и сметките за ток ще скочат, но всеки е специалист по всичко и тарикат на дребно и иска да мине тънко без да отчита фактори от които нищо не разбира!

88

Анонимен

преди 3 години

До 11 т.е 92Демек сега ти е добре като аз и такива като мен с откачени радиатори ти плащаме част от сметката?