49

Анонимен

преди 3 години

По-добре е Томбул джамия в Шумен да стане църква! А и джамията в Разград може да е катедрала.

48

аз-ът

преди 3 години

не че одобряевам превръщането на св. София в джамия, нито пък религията им, като цяло...но на Контрерата да му напомня 2 неща. 1. Св. София никога , ама никога не е била българска. Гръцка е. Тва ,че се казва София няма значение, то и Михайлов град се казва Монтана, ама в щата в САЩ няма българи. 2. Българската църква в истанбул е Св. Стефан (ако не бъркам), която не само не е джамия, ами с ицяло турски средства и турски архитект беше направена за чудо и пприкза. Дявола е в детайлите.

47

Турчина

преди 3 години

До 45Тя е построена по инициатива и с финансовата подкрепа на благодетеля молла Ефенди Кадъ Сейфуллах. Затова в някои източници джамията се отбелязва и под името джамията "Молла Ефенди" или като "Кадъ Сейфуллах". На арката над вратата върху камък с боя е написан текст, който не може да се разчете. Под него личи датата 974, което дава основание да се приеме, че тя е построена през 974 г. по хиджра (мюсюлманско летоброене) или 1566-1567 година.И кога е била църква я кажи?

46

Анонимен

преди 3 години

Само да допълня,че София е била превзета през 809 г. от българите и Крум,за да се обединят Аспаруховите българи с Куберовите българи от южните части на Балканския полуостров(днешна С.Македония и Гърция).Този комлекс от сгради,включително и Баня баши са от Средновековието,когато Средец(София) е бил един от големите български областни градове.

45

Има някакъв смисъл

преди 3 години

предложението, защото сграда е наистина ценна като паметник на културата и ако стане музей, ще бъде поддържана вероятно и със средства на ЮНЕСКО, като се има предвид кой я е построил.Ще миряса и не-мюсюлманите, защото част от тях се молят извън храма, а д/пенетоспоред нашата традиционна култура се счита за демонстрация на неуважение спрямо околните.Проблемът е там, че като компенсация на вярващите мюсюлмани ще трябва да се построи друга джамия и около този факт ще се вдигне голяма гюрултия.

44

Тонката

преди 3 години

Тя Турция се тресе от проблеми, няма време и желание да се занимава с политическо вмешателство с България. Въобще не се заблуждавайте. Имперските апетите на Ердо са една утопия и самия той го знае. Всички съседи са в гласен или негласен конфликт с турците. Да не говорим за кюрдите, още повече да не говорим за нарастващото напрежение с гърците, заемите на пуйките или сриващата им се икономика. Станалото със Света София е една дребна хитринка за точене на пари от Европа - няма нищо общо с религия.

43

Гогоолу

преди 3 години

Музей на какво ??? На шишитата или на н. захариева ли ???

42

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАз като погледна управленията,патриотите почти винаги са били(управлявали) заедно с ДПС и турците.И при Волен и при ОП.Важното е , да се преборят парите да не отиват в джобовете на няколко олигарха,а в джобовете на населението и да се влагат в хората и в производство и работни места.

41

Анонимен

преди 3 години

"Баня Баши" е била църква,тази църква и останките около нея и под земята и под сградите,са цял комплекс от Средновековни сгради от 9-10 век,част от които сега лежат под новите сради или са изкопани при строежите,други се появиха в метрото и подлезите или до президентството,в миналото Средец(София) е бил един от големите областни градове на Средновековна България.

40

Анонимен

преди 3 години

Най-достойната реакция е премахване на двойното гражданство с Турция.Настъпи този момент да бъде сложен край по този начин Турция да се бърка във вътрешните работи на България по време на избори,и не само.

39

Гост

преди 3 години

Мистър заплатаджия. Не се занимавай с неща ,които не са ти работа ,а помисли как би подобрил живота на тези ,които ти плащат заплатата(данакоплатците).Патриотизъм не е да сееш омраза,а да обединяваш нацията и да работиш за благото и.

38

Анонимен

преди 3 години

Официално ВМРО е във власта с действащ военен министър.А тоя ,,добро утро" папка като деен общинар.И тоя обижда мюсюлманите в Бг.Ние заложници на пиндета ли сме.

37

Анонимен

преди 3 години

Карлос Контрера да се запознае с историята на София, колко джамии е имала, колко са унищожени, коя в момента е музей и коя църква. Също и собствеността на мюфтийството е частна, а баня баши е негова собственост, иначе отдавна да са я направили музей.Но важното е популизъм да има, па ше изкяри няколко гласа.

36

Анонимен

преди 3 години

Уляна, като руушшка уурва си свикнала на разширено аанално отверстие и не разбираш нормалните хора.

35

Уляна

преди 3 години

Тоя титан на мисълта съм го пропуснала. А колко гражданства има? И защо му пречи джамията?

34

Уонко Нормалният

преди 3 години

Шкембето комисионка да извади чертежите на хвърчила и да нападне Турция. Ще си траеме като Роби, каквито Сами се направихме. И ще ни крадът и бъзикат винаги!

33

Анонимен

преди 3 години

Мусулманите тарпет на расизам в Бг. А *** май ще стане кат в америка

32

Анонимен

преди 3 години

Абе, кшо ни дреме на нас за св София в Истанбул? Малко проблеми си имаме тука, един за друг не ни дреме, пък ше тръгнем да се месим на Турция? Плюс това те не са поругавали иконите там а само ги покриват са мюсюлманските служби и толкоз

31

Уонко Нормалният

преди 3 години

Когато торба патреоти играят етническата карта!

30

У

преди 3 години

В квартала има две джамии и на никого не пречат. Най-големите са в Разград и Шумен. Разградската май не е действаща, помня че имаше табела от 15хх година. Ако днес нещо изкара 50год, сме доволни!! А да се променя нещо на софииската е същият *** като този на Ердоган ефенди, обаче имаше и подкрепа и гласуване...т.е. част от самите турци го подкрепят. Не бива да падаме до такова ниво-нека да сме по-умни и да оставим времето да покаже