375

Анонимен

преди 4 години

Славяни НЯМА!!!! Славянството е измислица на Русия през 17 век.

374

Анонимен

преди 4 години

До ПроСоТоС невежи психари ,без елементарни познания по история,няма да се занимавам,толкова!

373

ПроСоТо

преди 4 години

както няма етнос "балканци".Много сме "балканците",но сме българи,гърци,сърби..да не ги изброявам.Така и словените-както ти сам цитира-били са не един род...Та СЕГА той би написал нещо такова:-"От всички балкански родове най-славни са били..българите".И НЕ се "гавря" с името на книгата,напротив:-Изговарям го с гордост и самочувствие!

372

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонимен"славяни" е дума,която НЕ е съществувала в старобългарския език! Това е ОСЪВРЕМЕНЕНОТО звучене !Имало е "словени".А значението на "словени" е.."надарени със слово".(нещо такова)."Историята" НАИСТИНА е "СЛАВЕНОбългарска",виж транскрипцията в оригиналния текст!И да,славянски племена е имало ,но за тях се говори като за славянски племена,а НЕ са наричани "БЪЛГАРИ"!!!!Българите сме си отделно.Ако сме били славяни,защо ще ни нарича "българи"?"славянин" като етнос НЕ съществува!

371

Анонимен

преди 4 години

До ПроСоТоЕто ти цитат от "История славЯнобългарска" на Паисий и повече да да не се гавриш с името на тази книга:"От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история"

370

България е велика

преди 4 години

България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе народ.

369

Анонимен

преди 4 години

До ПроСоТоСлавЯнобългарска е историята,това,че ти не познаваш звуковете и старите Кирилски букви от старобългарския език и Азбука,нас тая работа не ни интересува,"История славянобългарска"е точния превод на Паисевата история,той я е написал специално заради такива като тебе,които оплюват българо-славянския ни произходТя не е написана като история,а като книга,чрез която да вдигне духа на българина и да се бори срещу фанариотството,погърчването,срещу което е негодувало населението на Балкана

368

православен патриот

преди 4 години

Нема ядове брачя сърби ни смо с вас брачя да е живела Сръбия !!!!! Косово ие Сърбия !

367

Анонимен

преди 4 години

Те сърбите днес пишат на шльокавица, за какво присвояване говорят?

366

Анонимен

преди 4 години

До АнонименБаш матрицата се съмнявам да е българския,защото още от Бронзовата ера има славянски племена и народ в Европа,но първата славянска Кирилица,писменост и книжнина със сигурност сме създали.

365

Анонимен

преди 4 години

Изобщо истина ли са тези глупости горе от статията? Сръбския език е груб,и звучи много примитивно на фона на бг език. Всички славянски езици са произвели от стробг език,и затова днес ние като се заслушаме разбираме за какво се говори на другите славянски езици, бг език е матрицата на славянските езици.

364

ПроСоТо

преди 4 години

изобщо,балкански дивотии..Но така е..Както казва Паисий:-"Искаш ли да видиш като на театър играта на тоя свят, промяната и гибелта на големи царства и царе и непостоянството на тяхното благополучие, как господстващите и гордеещите се между народите племена, силни и непобедими в битките, славни и почитани от всички, внезапно отслабваха, смиряваха се, упадаха, загиваха, изчезваха чети историята и като познаеш от нея суетата на този свят, научи са да го презираш."

363

ПроСоТо

преди 4 години

Кирил и Методий са създали ГЛАГОЛИЦАТА!!!!!"КИРИЛИЦАТА",както НЕПРАВИЛНО е НАЗВАНА,е създадена от Климент Охридски "под егидата" на цар Борис.Така че всъщност става въпрос за "БЪЛГАРИЦА",но...инерцията е голяма.па и друго:-Паисий е написал "История СЛАВЕНОбългарска",НЕ "славянобългарска"!"СЛАВЕНО"-от "СЛАВНА" история....НЕ от "словене"-демек,сегашното "славяни"..Разбира се,той споменава славянските племена,но те всички са "в кюпа" на БЪЛГАРСКАТА държавност и идентичност,докато се отделя

362

Анонимен

преди 4 години

Прочетете историята на Сърбия: Основател на първата средновековна сръбска държава, позната и наричана още с името Рашка, е Стефан Неманя. Той е първият сръбски владетел и основател на династията на Неманичите. Управлява в края на 12 век.Та те в 9 век са нямали държава, били са племена, подвасални на България и Византия, какви претенции за език и писменост може да имат...!?!

361

U96

преди 4 години

Цитирам какво пише французина Daniel Montiglio, историк на Балканите - "Първата българска империя поръчала и въвела българска азбуката през девети век. Българите са горди да използват кирилицата, защото това е най-големият геополитически проект на тогавашното мощно българско царство. Това позволило да се разпространи българското влияние из целия славянски свят, главно чрез религиозните писания". За каква Сърбия ми говорите, за каква Моравия и още па-малко Коминтерското отроче, Македония.

360

До 372

преди 4 години

АВТОРИТЕ българи ли са ?

359

чичо

преди 4 години

"Братя" сърби,не сме забравили как ни ударихте в гръб!Да славяни сме,но не сме прости.Четете Вазов какво е написал за крал Милан.

358

SILANCE

преди 4 години

До Анонимендругарю, хубаво е да престанете с тези славяни, за да не ви се смея нормалните хора. Комунделите, като всички двойкаджии, хич не се интересуват, че набедените за славяни народи пишат на латиница.

357

Анонимен

преди 4 години

Просветете се първо какво се случва между България и Византия тогава, и как по този повод императора заповядва на К и М да напишат азбука на българите. Западните славяни са далече, боли го византиеца за тях. Освен това пишат на друга азбука, както и днес.

356

Анонимен

преди 4 години

Каква Моравия, бе хора, какви славяни....! Посочете кои западни славяни пишат на кирилица? Що си смучите от пръстите полуистини и откровени лъжи!?