98

>

преди 4 години

До LanПравиш груба грешка да допускаш неща които не знаеш (подсказка: занимавал съм се с трансфериране на европейско законодателство по програмите ФАР, ИСПА и САПАРД, когато бяха под една обща шапка (сега се занимавам със доста по-различни неща)). Много добре съм наясно какво се прави в областта на синхронизиране на законодателствата. Това което казах е, че не е задължително формалното синхронизиране да е само формално:може би обществото ни е доста по-толерантно отколкото си го представяш ;)

97

Lan

преди 4 години

:) Ааа и идея нямаш, че ВСЯКА година има и контрапрайд :), там кои си мислиш, че са - приветстващите гейовете! :) Да не би да си друг човек, предният със сигурност звучеше интелигентно!

96

>

преди 4 години

До Lan... включително и сред тях, и ми е изключително неприятно когато някой комплексиран човечец, който е с класи под тях като човек и член на обществото, използва това, че са различни, за да се опитва да ги злепоставя. Мога да кажа, че мен не ме дразнят ни най-малко. Нито ходя, но когато съм попадал на тяхно събитие са си просто нормални празнуващи. Мои колеги и приятели също не са особено впечатлени нито негативно, нито позитивно. Все им е тая. Всеки си гледа неговата работа.

95

Lan

преди 4 години

Ам, лошо - разбирам добрината ти, ама да нямаш идея, че българското законодателство се съгласува с това на ЕС и то не само по въпроса с хората с нетрадиционна сексуална ориентация е сериозен пропуск, говори за млад човек :). Айде първо попрочети и се запознай с тези, които защитаваш :), иначе мнението ти олеква. Да не говорим, че при по-простоватите, наливаш вода в колелото на омразата...пак.

94

Lan

преди 4 години

100, виж ти :), виж ти, при такива добри юридически познания и съпричастност с общността, ти нямаш идея, че в България все още се борят за ред права :)! Право на брак, на осиновяване, на промяна на личните данни в паспортите при промяна на пола...както и някои "удобства" - тоалетни, съблекални и т.н. благини! :) Направо невероятно. Да не би да си нормален гей и да нямаш идея точно какво ни гласят от Европата?

93

>

преди 4 години

До LanИнтересно, защо мислиш, че тия закони "идват" отнякъде и по-важното, защо мислиш, че българското общество се "дразни" от тия прайдове? Може тук да е останало друго впечатление, но аз тук го играя "адвокат на дявола" не защото принадлежа към тези хора, а защото ме дразни обратното - хора да си избиват комплексите за малоценност като нападат такива хора, само защото са различни. За мен разлика между хората няма, важно ми е да са свестни и полезни, а сред всички групи има такива, .....

92

Анонимен

преди 4 години

До LanТези права са извоювани, тъй че това за какво са правени тогава не е това заради което се правят днес. Както казах, днес те просто си празнуват "тяхното си".

91

Lan

преди 4 години

Останах с усещането, че си доста интелигентен човек...няма нужда да ме подценяваш толкова. :) :) Даже съм чела историята на прайдовете като част от борбата за права на общността! :)

90

Lan

преди 4 години

97, само че част от законите ни ги "спускат" по един или друг начин от ЕС, където общността явно е със силно лоби. За това и има дисбаланс между законодателство и волята на народа. Ако не беше така, нямаше да ме питаш откровено "какво ако някой те обижда всеки ден!", всичко щеше да е цветя и рози и изобщо нямаше да го водим този разговор. :) Айде, айде за прайда. :) Какво искаш да ми кажеш - че едни хора празнуват затова, че са добре приети, при положение, че знаят че това дразни "приемащите".

89

>

преди 4 години

До LanНе съм казвал такова нещо, тъй че не знам откъде си го измисли това. Аз казах, че ако закона е продукт на общественото съгласие (както и ти каза) и си имаме закон според който това което тези общности правят е законно, следователно обществото ни е съгласно с това което правят. Откъде дойде омразата?Не, мога да ти гарантирам, че те просто си празнуват. На никой от тях не му дреме за околните, камо ли пък да предизвикват нещо. Закона казва, че "мнението" е променено.

88

Lan

преди 4 години

95, :) значи смяташ, че няма проблем, че омразата спрямо тези хора се увеличава, щом законът е спазен, значи няма проблем? Аз пък си мислех, че гледаме доброто на всички хора И тези от вашата общност. Айде да не се лъжем, "прайда" е демонстрация първо и най-вече и то точно с цел да провокира нещо у мен и всички други, да се промени мнението ми. След това може да е празник...не знам, не ходя. Поне едно е сигурно - аз не те лъжа.

87

>

преди 4 години

До Lan"пренебрегвано от ЛГ общността"Откъде ти дойде на ума подобно нещо? Всичко, което те правят е законно, следователно обществото се е съгласило с това. Както сама каза, обществото определя закона. Ако е законно, значи обществото се е съгласило с това.

86

>

преди 4 години

До LanНикой не ти забранява да мислиш каквото си искаш (не сме комунизъм все пак). Въпроса е, че си имаш мнение за теб не означава, че проявите на тези хора трябва да бъдат заклеймявани. В крайна сметка, не е като на тях да се случва нещо, за което ти имаш твоето си мнение. Те не се събират, за да провокират в теб нещо, те се събират , за да отпразнуват това, че обществото е съгласно те да са равноправна част от него и, повярвай ми, те наистина си празнуват добре между тях си.

85

>

преди 4 години

До LanАз не правя разлика между различните видове "алтернативна" сексуалност, защото въпроса се решава на философско и етично ниво първо. Останалото са подробности. Пак ще попитам, откъде идва идеята за "безумна борба и парадиране" при положение, че пропорционално хетеросексуалността е със сигурност по-силно застъпена? Не е като тези хора да си организират "парад" всеки уикенд или нещо от сорта. Прави се един два пъти в годината на съвсем ограничени места, при това се събират всичките "бои"

84

Lan

преди 4 години

90, точно така! Законът не моделира обществото, обществото определя закона! Това е основно правило, пренебрегвано от ЛГ и незнамоще каква общност. За това и се наблюдава тази новопоявила се омраза. Вредите сами на себе си. Просто защото гей-общността сред българския шоубизнес е просто гениална и хората обичаха тези творци независимо от това с кого си лягат...и всичко това стъпкано с някакви европейски прайдове, пера и "права".

83

Lan

преди 4 години

88, в училище стоях до такова момче - не съм забелязала някой да го обижда! :) А в университета един от най-близките ми приятели беше и още е :) и той не знае какво точно, то това е основния проблем. Продължавайте с прайдовете...обидата може да е многопластова. Може без една дума да бъдеш жестоко обиден и унизен. За да се култивира едно нормално отношение, трябва да не се настъпва и обезправява другата страна...трябва да имаш правото да мислиш, че секса с човек от същия пол е гнусен!

82

>

преди 4 години

До Lan"Аз мога да обиждам и без да използвам обидни епитети."Това е само въпрос на форма, а не на същност. Де факто ако действието е наказуемо ти се опитваш да избегнеш наказанието, но не променя характера на действията ти, а ти много добре знаеш какви са, затова и ги прикриваш зад думи които не могат да бъдат хванати. :)

81

Lan

преди 4 години

86, абсолютно да, никога не пренебрегвам другата страна. Към момента смятам, че тези хора трябва да се борят за правото да присъстват с двете си лица и имена в личните документи (транссексуалните), най-малкото защото това е от полза и за обществото. *** съгласи се, че един трассексуален мъж да обира всички медали в спортове за жени - безумие! Също така смятам, че прайдовете им вредят! Покрай Азис може да се каже, че обществото беше доста толерантно...сега се наблюдава нова омраза.

80

Анонимен

преди 4 години

До Lan"ако някой ми каже истината това не е обида"Сигурна ли си? Ако някой прави постоянно това което описах в пост 85, това не е обида? По никакъв начин то не ти нарушава правата на човек?

79

Lan

преди 4 години

Чакай ся, аз казах, че тези отношения са ми гнусни, не съм нарекла никой "гнусен". Та ако е вярно и някой ми каже истината - това не е обида! Истината не може да е обидна. Между другото аз мога доста успешно да обиждам и без да използвам никакви епитети, т.е. съвсем недоказуемо. Влошаването на отношението спрямо тези хора е следствие на безумната "борба" и парадиране. Тя не може да се регулира със закон. Обществото се чувства притиснато и обезправено за сметка на малцинството, това е безумно.