72

Д-р по рентиерство

преди 4 години

До Знаем как става :)Наемите са функция от предлагането и търсенето, и следователно предмет на договаряне, а не на ценообразуване. При ценообр. в цената на наема трябва да се калкулират всички разходи, свързани с отдаването под наем, което включва - и не се изчерпва само с - данъци, разходи за капитално поддръжа и такси, свързани с правото на ползване, входни такси, разходи за текущ ремонт, комунални услуги, ток, вода, парно и, разбира се, цената на имота, делена на 200 месеца.

71

Морският бей

преди 4 години

Ето Андрешковците се доказват бедни и завистливи , шопски Андрешко първо ти си в изолирания Тумор Шопия заразен и карантинИран там град , 2-ро си бедна въшка и не ми трябваш на моето море , пълни трошката с газ и при малакитата да ти резнат зелката за чакъла там ако имаш евра ама ме съмнява :-) и там цЕните са за европейци . второ обясних ти че кирливите ти левове не ми трябват само чужда валута конвертирана в Нашите чейнджове това е града в който живея е достатъчно скъп за да не идват навлец

70

Анонимен

преди 4 години

"Трудно е да се прогнозира и какво ще се случи с цените на наемите."Не е трудно. Цените на жилищата и наемите с 30-40% надолу ПОНЕ до 2022-ра. Те от световната банка ви го прогнозираха. Сегашните цени и наеми - най-рано през 2025-та.

69

Анонимен

преди 4 години

До Млад и богат тарикатИ как си я върна? С огромна загуба? Аз си взех моята преди 7 месеца на лизинг, общо 67к, първоначална 16к. Ако я върна ще загубя първите 16к най малко! Колко да са паднали колите та да го компенсирам?

68

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 71Ако трябва да ходя при морския бей, по добре никъде тази година!

67

Морският бей

преди 4 години

Шопчета завиждате кълнете ме да ви обясня ... шопското рентирче дето дал безплатен 1 месец море и дупе ше даваш мойто момче Ще ви държат до 13 юни карантинка минимум отпиши още един -два месеца 0 наем зеро , заплатите вървят и месец назад така че още може после на падналият наем ще го калкулираш годишно и ше видиш колко трябва да отпшеш от реалната цена на шопската инвестицийка имот говора реална после сложи -20 на офертна щото на толко ще продаваш

66

ЧСИ

преди 4 години

До ХоХоБанките не се интересуват от предлагането и търсенето на първичния пазар. Логиката на вторичния ипотечен пазар е съвсем друга. Едни пари трябва да се върнат колкото се може по-бързо в капиталов оборот, затова цените на търговете ще падат.Що се отнася до инфлацията, по-вероятен сценарий е еврото да се върже за лева, отколкото левът да загуби стойността си. Единствената причина, поради която още не сме в еврозоната, е немарливото ни законодателство и нечистоплътни магистрати.

65

Анонимен

преди 4 години

До Морският бей - Тая година ще се молиш за български туристи ,ако въобще падне карантината. Чужденци няма да има.

64

Анонимен

преди 4 години

Икономиката винаги е била циклична. Така или иначе щеше да гръмне, просто стана рязко. След 2г ще сме забравили. Сега ще има дефлация заради свитото потребление в цял свят. Но като напечатата пари лека полека нещата ще се изтрелят. Просто хората на ниски заплати са на такива защото нищо неразбират и най-се радват като друг е прецакан. Само че рентиерите ще стиснат зъби година и после пак ще взимат пари , а тоя със заплатата ще му стане още по ниска и скоро няма да му я вдигнат а може и да няма.

63

До Хохо

преди 4 години

Става въпрос за жилища.А в жилищата живеят хора.Като няма достатъчно хора да ги населят,цените ще падат.А това с инфлацията изобщо не е вярно.То ако има такава инфлация пенсионерите ще измрат от глад.Значи трябва да им увеличават пенсиите.А нищо такова не се е чуло.Левът пък е вързан за еврото.И няма никакви индикации за голяма инфлация.

62

Брокер

преди 4 години

Нас не ни мислете ние си бачкаме твърдо на процент

61

ХоХо

преди 4 години

До ЧСИКакто споменах, ще има първоначален спад при повечето имоти, но това ще е до време - в момента в който напечатаните сега трилиони се завъртят в икономиката, цените се изстрелват нагоре. Сега, кога ще стане това - не се знае, въпрос на време. На много хубави имоти с добра локация и инфраструктура, които се предлагат на нормална цена към момента, не вярвам собствениците да смъкнат. Но времето ще покаже. Към момента не се наблюдава никакъв реален спад.

60

както винаги,

преди 4 години

истината е някъде по средата. Предпочитам да предложа на наемателите си 1 месец гратис (което и направих), отколкото трайно да свалям наемната цена. В момента всичко е толкова непредвидимо, че всякакви по-дългосрочни прогнози са безпочвени и може да се окажат вредни.

59

Анонимен

преди 4 години

Населението на София е нараснало с 80 хиляди души от кризата през 2008г насам.А броят жилища също с 80 хиляди.Ама в жилище не живеят средно по един човек,а по трима.Така че има три пъти повече жилища от потенциални обитатели.Плюс издадени разрешителни за строеж на 20 хиляди жилища в София за 2018 и 2019г.Хубаво ги строят,ама кой ще живее в тях?А при тази криза ще има отлив на хора от София.

58

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен ТриятА на Георги Митев спамът е оставен. Както и безумните псувни на необразовани ***.

57

ЧСИ

преди 4 години

До ХоХоСледи сайтовете за публични продажби. Началната цена през септември там ще бъде 2 пъти по-ниска от сегашната.

56

Анонимен

преди 4 години

Сега ще изгармят тия които взеха апартаменти с ипотека да ги дават поднаем като наема да им плаща ипотеката. Няма наемател плащаш сам, или сваляш наема доплащаш. Умните няма да имат драма, старите рентиери също. При наследствените също не е проблем, един познат всичко което вземеше от семейната панелка го харчеше за екскурзии, сега вика то ако ми се изнесат наемателите, така или иначе няма къде да ходя, а вика аз ремонт не съм правил щото те някви бачкери живеят още на соц обзавеждането.

55

ХоХо

преди 4 години

Цени на хубави имоти няма да падат, даже обратното. Що е то е хубав имот, всеки да си прецени за него, но не е панелка в Люлин. Ще има някакъв спад на много преоценени имоти, които не си заслужават. Но дори и това ще бъде временно, до 1-2 год. Който има пари , трябва да купува в този период. Аз лично земеделска земя или къща на село, с голям двор, не бих продал към момента - цената им ще се вдигне двойно след няколко години. Очаквам и много чужденци да имат интерес да се заселят в България.

54

Брато

преди 4 години

До РентиерИ аз не знам какво да ги правя тия 3000 метра РЗП. Трябваше да се съглася на 10% обезщетение и сега нямаше да се чудя как да ги давам под наем или да ги продавам под себестойността им. Мъка, брато, мъка...

53

аз

преди 4 години

Сега гледах цените в София, миналото лято са били с 15% по-ниски от сега. Още не са огладняли и си мислят, че рахата продължава. Ще трябва поне годинка за да им дойде акъла.