94

Анонимен

преди 4 години

Абе да ти кажа ,хич не са малко ! Недей тези лафчета конспиративни да ми ги пускаш тук!Междудругото ,ти какво работиш ?

93

Икономист

преди 4 години

Дори чистачката в Министерство Х която не чисти оптимално трябва да се съкратиНе може да останат на работа хора с връзки без нужда от техния трудТрябва да се преразгледат длъжностните характеристики на всички в държавната администрация

92

До 98

преди 4 години

Малко са чиновниците в България като процент от всички работещи. Разбира се във всяка държава все си мислят, че са много. На бюджет'на заплата са много хора и чиновниците са около 1/6 от тях.

91

Анонимен

преди 4 години

Ако машиниста не отиде на работа и влака не тръгне ще има някаокви последствия за икономиката макар и косвени!Ами ако един чиновник в Министерство Х не отиде на работа и нищо няма да се промени защото и без това от него нищо в държавата не зависи.Давам ви и пример с това, че те са хората които вземат най много болнични по празнициСега на Великден когато се очаква да е пика на вируса ще видите НОИ ще се оплаче от много хора които са в Болничен естествено това няма да са хората които са безрабо

90

Анонимен

преди 4 години

Боли ги ... И да си ги урежат, ще е за парлама само. Те после пак ще си ги вземат по един или друг начин - я бонус някакъв, я великденски, я коледни и н.т. Нали се сещате че при заплата от порядъка на 5/6 хилки, имат заделен лев и ... никак няма да умрат от глад горките. Те после с лихвите ще си ги вземат :)

89

Анонимен

преди 4 години

Сега е моментът това да се промени , всичко зависи от нас , силата сме ние НАРОДА,ЗАЕДНО МОЖЕМ

88

До 94

преди 4 години

Статистиката е стъкмистика и твоята работа е същата. За България като преброиш целият обществен сектор към държавния апарат ще станат 650 хиляди, вкл. производства всякакви, които са на самоиздръжка и внасят пари в бюджета. За Холандия като включиш една малка част от обществения сектор ще са 40000, но ако броиш, както в България, са около милион. Примерно 152 хиляди работещи в образованието в България в държавния сектор ги включващ, а в Холандия не ги включваш.

87

до 96

преди 4 години

Искаш да кажеш, че няма чиновници в министерства и агенции или, че те са малко!?

86

Анонимен

преди 4 години

Държавата ще функционира и с 120 депутати и с половината от днешната раздута администрация,и то доста по качествено!Качество за сметка на количеството!Но може ли Борисов при такъв модел да спечели избори ?

85

Анонимен

преди 4 години

Питаш "Защо Народното събрание не намали заплатите на всички които получават заплати от Бюджета!?"Знаеш ли кои получават заплати от бюджета? Най-много са учителите и останалите от сферата на образованието - над 1/3 от получаващите заплата от бюджета. Лекарите и останалите в здравеопазването са около 1/4. Лекарите и учителите са повече от половината със заплати от бюджета. Казваш да им намалим заплатите!А защо не намалим твоята заплата?

84

Анонимен

преди 4 години

Извинете ама решение на парламента остави гладни хиляди деца в Българи оставяйки родителите им без доходи за какво спорят за заплатите си да намерят начин да осигорят работа на тези родители с цената на освобождаване на хора на държавна служба!

83

Анонимен

преди 4 години

Холандия е с 40 хиляди държавен апарат и живеят много по добре а ние сме бедни и храним 700 хиляди държавен апарат за това имаме и най голямата полиция каквато сме нямали и при диктурата на комунизма когато бяхме 9 милиона и имахме работа за всички!

82

Анонимен

преди 4 години

На тях заплата им е важна за алиби не за оцеляване те и без нея могат да оцелеят ама как така ще вземаш минимална и ще живееш като милионерче!

81

Анонимен

преди 4 години

Сбъркан е целият модел ! На кого са нужни 240 депутати,така това се превръща в професия! Бройката им е най големият проблем , България неможе и не бива да подържа толкова депутати, администрация и държавни служители!

80

Анонимен

преди 4 години

Тоя най работните,особенно крадлива не констиционна партия ДПС които 28г.крадоха и сега не са съгласни

79

ffffffffff

преди 4 години

Не си мислете че има много прокурори, повечето нямат диплома, само варненският има диплома, но назначили това тъ-по пра-се силистренския за главен и национален, покрил си изпита с екстремно скъпите холивудски слушалки които работят само за кратко, тоталният про-фан и прави проблеми на българи, всичко в тая държава е някакъв фарс и мястото и функцията на гешев също.

78

D

преди 4 години

И без заплати да остнат те пак ще крадат милиони, така че това е само прах в очите на народа.

77

Маргинал

преди 4 години

Сития на гладния не верва!С лека ръка единодушно гласуваха Извънредно положение и оставиха стотици хиляди без препитание.Техните доходи обаче ще замразят като преди кризата която предизвикаха с Извънредното положение.

76

Калеко Алеко

преди 4 години

Предложенията на "Импексова и СиЕ" винаги са контрапункт на това което предлагат другите депутати, в напъните си да бъдат "Опозиционери" те се противоставят на всичко казано в Парламента дори и на разумните доводи, само и само за да натрапят "Визията" си в очите на обществото ... Дори в условията на Коронавирус другарете и другарките не можаха да подтиснат сърбежите си. Единственият който припява рефрените им в момента е беквокалиста от "Дондуков 2" ... !!!

75

до 81

преди 4 години

Да има достатъчно хора които ровят в кофите и ако те бъдат депутати няма да гласуват глоба 5000 лв. а може и 5 лв. до им се види много!