120

Анонимен

преди 4 години

Математическите модели най-често вземат само основни параметри за да изчислят предположението, а реалността е много по-сложна и с много повече параметри. Моделът може да предполага, че всеки си стои вкъщи и не бутва дръжката на входната врата, а реалността е, че потокът в магазините не е спрял и всеки ежедневно си купува по два домата и две кисели млека, които преди това са опипани от N на брой доставчици и клиенти на магазина.

119

Анонимен

преди 4 години

Слушайте какво казва професора : за да отмине, първо трябва да има пик, т.е. масово заразяване. Така че старците не се мислете за вечни и че маските ще ви спасят.

118

Анонимен

преди 4 години

И като падне кривата, какво правим. И по един случай на ден, ще е достатъчно да се за изкачва отново като падне карантината. Защо се лъжем, чакаме я ваксина, я лекарство. С тези темпове на заразяване нито ще изградим имунитет, нито ще спрем напълно заразата. Печелим време и се молим да мутира в безобиден грип, а не да ти прави белите дробове на каша.

117

Бръм

преди 4 години

След разрешеното събиране за Великден....

116

А ДАНО

преди 4 години

Някои искат да е затвори София,ОК но нека това да бъде за постоянно,никакви пришълци повече.

115

Тонката

преди 4 години

Другари ше се ходи ли на Шипка?:):):):)

114

gf hf mf :>

преди 4 години

За какво беше това провеждане на "event 201" миналата година, а именно на симулация на глобална криза вследствие от смъртоносен вирус?Конспирация, сър! :)...

113

...

преди 4 години

И не края на август, а края на май!

112

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 105Само че няма да са две седмици!!!Няма да са и два месеца.Много повече ще е!!

111

...

преди 4 години

Скрийте го тоя ***! Това го писах във Фейсбук преди две седмици!

110

Анонимен

преди 4 години

До Кривондел 109Задаваш ПРАВИЛНИТЕ въпроси но на грешните хора(българите).Те са ПРОСТИ !!Все едно да говориш на магаре.

109

Анонимен

преди 4 години

айде и тоя даун сега почна да ръси мозъци

108

Анонимен

преди 4 години

Псевдо професорче, какво точно ще стане след 20 дни? Болните от обикновен грип който вие почнахте да наричате със странното име Ковид19 Коронавирус ще станат повече? Не става ли така всяка година? Какво ви заповядаха вашите господари тази година? Не съм слагал маска както и не съм спирал да излизам без проверки.... как така? Ми ей така ;) Не съм овца и никога няма да бъда хехе

107

Абе

преди 4 години

Къф е тоя професор, бе. Нали математик го раздава, което е спорно, вече и вирусолог ли стана. Единствено сигурно при него, е че е гепираст-***.

106

Анонимен

преди 4 години

До КривонделА ти знаеш ли със сигурност ,дали ще е така?Или си внук на Ванга? Ама много разбирате от всичко, бе...Кой може да каже в този момент, какво ще стане?

105

До Генчо Гунчев

преди 4 години

Не знам за Севернокорейския "модел" , пич. Само мога да предполагам как си решават "проблемите" - ТИП "СТАЛИН" - "ИМА ЧОВЕК - ИМА ПРОБЛЕМ. НЯМА ЧОВЕК - НЯМА ПРОБЛЕМ". Обаче да си чул , Гунчев , за много болни в Беларус , Латвия , Литва , Швеция ?!?! Русия - която е огромна по мащаба - а почти няма болни ?!?! Нещо да ти говори това , Гунчев? А имай предвид , че в Беларус и Швеция - НЯМА КАРАНТИНА , а са 100 пъти по - добре от Италия и Испания ... Пак питам - Нещо да Ви "присвятква" в тиквите?!?!

104

Анонимен

преди 4 години

София трябваше да бъде затворена за останалата страна заради заразата, а сега е късно и заразата се разнесе в страната. По-малко умрели има в България само защото пика още не е в България но при пик ще е страшно пнеже няма апарати, лекари и болници.

103

Анонимен

преди 4 години

Моралния дебат не е пари/работа или животи, а животи срещу други животи. Ще отнеме месеци, дори години докато осъзнаем каква грешка правим в момента. Увеличаване на психичните разстройства, самоубойствата, отказване на здравни услуги на други хора, които се нуждаят от такава в момента, щетите към образователната система, безработица, глад, грабежи. В Италия вече всеки ден има масови обири на магазини от гладни хора, които няма какво да ядат, но това не се отразява от медиите.

102

Анонимен

преди 4 години

Това значи, че нашите пак се издъниха. Пикът трябваше да е сега и след 20 дни да затихва вече. Иначе обнадеждаващо започнаха, мерките бяха навреме и адекватни, но изпълнението им беше типично по нашенски и за съжаление бързо си пролича, че ще е поредната "хубава работа, ама българска"!

101

Анонимен

преди 4 години

До Пижо 101Можеш ли да ми кажеш защо 1 милион безработни ще трошат магазините. Да не би да прогнозираш, че ще има революция? Срещу кого ще възстават тези 1 милион човека. Кой и за какво им е виновен. Искали да работят, ами да работят. Но, има зараза, това не е човек да го тупнеш по главата и да се свърши. Това е вирус, отиваш на работа, поглъщаш го, и с работата край. Я ми обясни срещу кого ще възставаш и защо ще трошиш магазините. След погрома ще ти олекне ли? За мен, това е простотия!