184

Ванката

преди 4 години

Не количеството, а качеството трябва да се стимулира! От всички социални права и помощи се ползва основно най-мързеливата, най-тъпата и най-престъпна част от населението. Няма нормална българка, която ще роди само заради едни 500лв. и мизерни детски, но има други десетки хиляди, които създават *** с тази цел.

183

Анонимен

преди 4 години

Раждаемостта си е горе долу същата като пропорция както и през 70-те,80-те и 90-те. Проблемът е че се изнесоха много млади хора и съответно потенциала за по-голяма раждаемост се изпари! Проблемът е миграцията и социалната сигурност!

182

Анонимен

преди 4 години

Работим колектив 20 човека и общо всички имат 26 деца.Средно по 1,3 деца.Ергени са 5 мъже и една жена е неомъжена.Двама от ергените минаха 40-е.Другите са по на 30 години,а младите колега и колежка са на 25 години.От тези с деца всички са минали 40-е или са близо до тази възраст,така че няма да имат повече деца.Та общо взето хич не е благоприятна картината.

181

Анонимен

преди 4 години

До Докато ОрбанЛично познавам десет български семейства с по три деца.Всичките са образовани и с високи доходи.

180

venix

преди 4 години

Кавалс! София не е България!

179

Анонимен

преди 4 години

До МенВ бебешката кухня ястията струват по 1 лв.Значи на месец харчиш по 70 лв при три ястия на ден.Памперси са не повече от 30-40 лв.А в градски транспорт децата пътуват безплатно.Значи предлагаш помощ равна на 100 лв месечно.

178

Татко счети

преди 4 години

По въпроса с местата в детските ясли. През 2019 година в София са кандидаствали 17 676 деца за ясла/градина. Свободните места са били 13 948. Чисто математически това означава, че 3728 деца остават без достъп до социална услуга. Това са данни, които могат да се проверят има статии по въпроса. В частните ясли също няма места, а там таксата е 550 лева на месец. Ако общината иска да помогне на софиянци нека да напарви нещо за децата, които всяка година остават без достъп до тази услуга.

177

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 192Верно ли? Имам колежка вдовица с три деца,на която починаха й майка й,и свекърва й?Никой не й помага,а пък се оправя.Освен това има програма на НОИ, която осигурява гледачка на майки, които се завръщат на работа за срок от 18 месеца.Майката гледа третото,докато стане на две години,после гледачката 18 месеца и тръгва на градина като стане на 3,5 години.Двете по-големи деца също тръгват на градина.Хич не е трудно.Аз имам две деца на две и четири и мисля за трето тази година.

176

Анонимен

преди 4 години

Аз предлагам за родители с образование под 8 клас да няма никакви помощи или максимум 50лв. Нека да видим тогава дали ще бързат за разплод или най-накрая ще осъзнаят, че човек освен животно може да има и социален живот свързан и с други приятни и интересни преживявания, а не само е**н и раждане.

175

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 176Три деца в съвременните български условия можеш да възпиташ и образоваш добре само ако си някакъв бизнесмен при който парите не са фактор и къщната работа се върши от гледачки, слугини, перачки, чистачки и гладачки. Иначе не е невъзможно да се отгледат с много зор, но зарязваш какъвто и да е личен живот, на работа си нискоефективен и следователно не печелиш повече, изнервяш се от постоянните викове и крясъци, децата правят повече бели защо не можеш да контролираш 3 едновременно.

174

Друг баща

преди 4 години

До БащаКакви са тия памперси за 170 лв на месец?,52 памперса са 17 лева.На месец се купуват по два пакета,та за три месеца са общо 100 лв.

173

Ебете се в гъза

преди 4 години

ГЕРБЕРАСТИ

172

Анонимен

преди 4 години

До БащаВ другите общини и толкова не получаваме.Пак делят хората на софиянци и останалите.

171

До Баща #176:

преди 4 години

Поляче ли е рожбата? Те така акат по повечко

170

Анонимен

преди 4 години

Добре е не се връзват и по 50 лв. на месец за първата година...

169

Анонимен

преди 4 години

До Татко счетиИ какво й е на храната?При положение,че има толкова избор в супермаркетите е кощунство да се говори,че нямало качествена храна.А и на пазарите има храни от български производители както плодове и зеленчуци,така и месо .Минерална вода има колкото искаш-аз от години пия само минерална вода.Въздухът също не е толкова мръсен.А 24 годишни първо ще имат едно дете,на 30 второ и на 35 трето.И заплатите постоянно растат.Аз започнах на 400 лв преди 17 години засега вземам 2000 лв.

168

Анонимен

преди 4 години

Явно в тази медия не правят никаква разлика между държава и община, не че съм изненадан, но нивото ви е ужасяващо ниско - освен писане на измислици и полуистини, явно друго не можете или просто не желаета да списвате.

167

обективен

преди 4 години

До до Татко счетиДр.Гербав проповеднико ,от всичко което си написал ,единственият извод е че си ЛЪЖЕЦ!Може би платен ЛЪЖЕЦ ,но ЛЪЖЕЦ!Безплатна е само простотията в главата ти.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПЛАТЕНО И СКЪПО.БЕЗБОЖНО СКЪПО.А ОТКАКТО БОКО Е НА ВЛАСТ ,СТАНА И НЕПОСИЛНО СКЪПО!

166

Слънчарски

преди 4 години

Не е "държавата", а само София. Разликата е огромна. Ако беше държавата, щеше да се отнася за всички населени места. А столицата и без това е пренаселена и с достатъчно мръсен въздух, така че това решение не само няма да помогне, а ще влоши нещата.

165

Татко счети

преди 4 години

До Анонимен 181. Ами аз поне не виждам как 24-25 годишни мъж и жена наскоро завършили висше могат да отглеждат по-възможно най-добрия начин едно,две или три деца със смешните български заплати. В моите представи - качествено отглеждане на деца не означава само образование, а качествена храна, въздух, вода и съотвената инфраструктура. Явно имаме различни позиции и няма как да ги сближим. Мен поне 900 лева не могат да ме убедят да имам още деца.