43

Анонимен

преди 4 години

Българинът-гастарбайтер отишъл в западна Европа, напълнил си хладилника с немска бира, колбаси и полуфабрикати, и си мисли, че е открил смисъла на живота и метафизичните истини. Нито си някакъв фактор в онова общество, нито главата ти разбира от сложните тектонични процеси с икономическо и политическо отражение в глобален мащаб, обаче разсъждаваш на базата на салама и бирата от гастарбайтерския супермаркет в покрайнините на града...

42

Главанак

преди 4 години

Да си стягат партакешите, че след някой и друг месец следва шут в дъто

41

TUR4INA

преди 4 години

kakvo pravi balkandjiq tam be? stoyte si v bulgaristana.

40

Анонимен

преди 4 години

"криминогенната обстановка"Ах, не може да бъде! Какво се оказва, че в меката на мултикултурализма, гостите от Индия, Пакистан, и къде ли не водят до криминогенна обстановка?

39

Журналист

преди 4 години

Господинът ти Борисов не може да върне приятеля си Цветан Цветанов в Герб, щял да връща българи. От толкова прости политици, бивши полицаи и военни, България ще изчезне като държава. Има думата г-н президентът Румен Радев. Служебно правителство. Никой не иска да е министър председател след поредния провал на тиквата от Банкя.

38

смях

преди 4 години

Много пъти съм се убеждавал, че като тръгнеш от ниска база в България и много ясно, че западна Европа ще ти се струва Обетованата земя. Той в България взимал 600 лв, отишъл в Uk, почнал да бачка и потребява и си мисли, че там е раят. Не раят е защото имаш някой паунд.

37

Анонимен

преди 4 години

До 31Здравеопазването определено не е безплатно, но със сигурност се усеща като такова. :) А количката предполагам я пълниш с консерви боб...

36

до 31

преди 4 години

А я кажи за наема или за цена на жилището. Може да кажеш и за да имаш кола и да я караш по центъра колко излиза??? Зъболечението е фиксирано да, ама я кажи какви са цените?? За безплатен лекар чакаш яко другото е платено ама я кажи колко, или ако искаш децата ти да са в хубаво училище а не в безплатното заедно с пeчkите. Я кажи цена на вечеря в хубав ресторант или цени да напазаруваш качествени продукти а не тия където ги предлагаш. Да евтини са дрехи, скапана храна, газ и техника, ама другото

35

Анонимен

преди 4 години

ако има такива, то те са наскоро пристигнали. за всеки живял и работил 5 години е лесно да получи статут сетълд. няма масово напускане.

34

смях

преди 4 години

Бойко изгони UK от ЕU, за да може да върне чистачите в българия

33

Анонимен

преди 4 години

Господин Борисов дори ще върне българите избягали от комунистите! Велик!

32

до 28

преди 4 години

ДА не те разочаровам , но много от добре устроилите се българи имат много тесен кръг от приятели от България и не ходят да тръбят навсякъде , че са българи. И да има много българи живеещи в хубави имоти, децата им ходят в частни училища и си работят и си гледат живота и почивките. В повечето случаи семействата им ги посещават, а не се "прибират" те.

31

Анонимен

преди 4 години

Вече и другаде има живот и работа за българи-Канада,Швейцария..Англия няма капацитет.

30

До Евтиния 23

преди 4 години

Той живота да не е само пиячка? За 50 паунда в магазина пълниш количка с връх, за 50 лева в кауфланд излизаш с една торбичка тип потник. Лечението е безплатно, лекарствата са с фиксирани цени за позиция. Зъболечението също е с фиксирани цени. Избираш си ток и газ от над 10 доставчика, дете в училище не плаща нищо освен обяда си. Още искаш ли?

29

Bg

преди 4 години

Браво! Напускайте. Има много по- добри места за работа и живот. Англичаните ненавиждат чужденци. Смятат себе си за висша класа. Сега ги очакват много лоши събития свързани със стандарта им на живот. Алкохолици и безхаберници. Това видях от тях за 20 години съжителство..

28

Анонимен

преди 4 години

До 24Имам си причини. Не съм ти длъжен да ти давам подробен отчет на личния си живот.

27

Анонимен

преди 4 години

Те и наще "преуспели" идват тука да се надуват. По наще зимни курорти, по нащо или гръцкото море. Тука си правят зъбите, и изследванията.Щото там много са дръпнали и докарат някои 10г премиум с десен волан, където в лондон ги карат само тъmните и се дуят колко са добре. Ама даже и програмистите и инженерите не съм чул да си купят на скъпо място имот, само за един хирург знам, ама те и в бг. хирурзите могат да си купят и в Париж ако решат.

26

Не ви ли омръзна?

преди 4 години

Не Ви ли омръзна да сравнявате, съпоставяте и да обиждате? Всеки има свое собствено право да реши къде и как да живее. В България било така, в Англия било така. Мизерия, *** и нискокачествен начин на живот има навсякъде! Спрете с пропагандните новини! Тирове, бусове и всякакъв вид товари ВИНАГИ са циркулирали и в двете посоки. Докато стоите в мизерните квартири, за да си стискате мизерните пари, които искате да похарчите за пиячка по-българските кръчми, НЯМА как да усетите тръпката от живота

25

Иванов

преди 4 години

Да бе, всички в Англия се оказахте лекари и инженери. Болшинството мият *** и чистят офиси, сменят чаршафи по хотели.

24

Анонимен

преди 4 години

Чакайте малко, те на слънчака идват с организиран транспорт от социалното им министерство. По-евтино им е да ги държат шимпaнзетaта на "курoрт" у нас, отколкото да се занимават с тях в Англия. Но за това имат вина тия, които разрешиха България да се презастрои и да не става за нормални туристи. И министерството на туризма, което една читава реклама на страната не може да направи