122

Грегор Клегейн

преди 4 години

За тези които са живели на луната последните 20 години обяснявам. Когато крадеш не трябва да остава нито едно писмено доказателство. Това е...

121

Грегор Клегейн

преди 4 години

Ненавиждам българските политици. Карат ме да се срамувам, че съм българин. Окей крадете, но го правете така че без да ощетявате народа. Вземете държавните пари умножете ги на борсата и си приберете печалбата или нещо от сорта. А те през просото, Грабят без да мислят, че нанасят щети не само на народа, но и на самата природа. Защо? Защо са прости ***. То така и аз мога, всеки може. Схемата за крадене е ясна, проста и отработена още от комунистическо.

120

Леброн

преди 4 години

В Англия до 12500£ не плащаш никакви данъци,защото се водиш соц.слаб, а след 1 000 000£ плащаш 50 процента,защото се водиш богат.В България е обратното,затова всичко е батак,все пак държавата се управлява от мутри и "бизнесмени"

119

истина

преди 4 години

Зъболекарите кога ще погнете. Там е голямата далавера.

118

НЕ ПИПАЙ

преди 4 години

Има едно просто прарило:ЩОМ РАБОТИ, НЕ ГО ПИПАЙ!Е у нас сивата икономика си работи чудесо и хиляди семейства преживяват от това. Просто не ги пипайте!Вместо това:-направете нещо срещу корупцията-нещо срещо огромните ДДС измами-нещо срещу акцизни измами (алкохол, тютюн,горива)-нещо срещо прането на пари и изнасянето на капитали от страната-нещо за да се подобри административното обслужване за фирми и граждани.....И ЧАК ТОГАВА НЕКА ВСИЧКИ ЗАСТАНЕМ СРЕЩУ СИВАТА ИКОНОМИКА!

117

Pf

преди 4 години

А кога ще погнат всички собственици на фирми които се възползват от това,че имат фирма. Пълнят резервоара с бензин,отиват на семейна почивка и после отчитат този разход за фирмен и си взимат обратно ДДС то. Отиват до магазина за нещо за вкъщи и пак го отчитат като разход за фирмата.

116

ЗАЩО ДА НЕ СИ СИВ!

преди 4 години

Естествено, че ще има сива икономика - то другата е или аутсорсинг икономика и подогравка с човека и труда му. А най-големия инвеститор в страната е *** (да, милиарди изпращат нашите сънародници, рабитещи зад граница!). За БГ най-добрата икономика е СИВАТА ИКОНОМИКА! Защото:-ако си изряден-държавата те обира-ако инвестираш-плащаш рушвети-ако успееш да направиш нещо голямо-ти го отнемат В БЪЛГАРИЯ САМО НА МАЛЦИНА Е ПОЗВОЛЕНО ДА ИМАТ ГОЛЯМ БИЗНЕС!А АКО СИ МАЛЪК - ЗАЩО ДА НЕ СИ СИВ!

115

Анонимен

преди 4 години

Най-сива е икономиката на банките.

114

Анонимен

преди 4 години

Тези, които се усетиха, че данъците им отиват за скъпи правителствени коли и разни разхищения и кражби минаха отчасти в сивата икиномика. За миналата година депутатите са изхарчили 260 хиляди лева само за тоалетна хартия.

113

Дедо

преди 4 години

Фирми източили милиарди ДДС зад които стоят истински лица ги прехвърлиха на безработни роми и вече десетки години не могат да се справят с това,тръгнали от няколко гаражни сервиза да търсят 23 милиарда?!?Пълен смях!

112

Анонимен

преди 4 години

Да посегнеш на сивата икономика означава да направиш поне половин милион безработни - дали ще и стиска на властта да го направи ?!

111

Анонимен

преди 4 години

"Ако ти, като ИТ - гений знаеш как да инсталираш безплатно легален Уиндоус, светни ме."---Безплатно виндовс мога да инсталирам, само не знам защо да го правя! Някой го откраднал, пък не може да си го инсталира?И защо да го крадеш? Има достатъчно "отворен" софтуер - сваляш, инсталираш, ползваш.. Нямаш проблеми нито със законност, нито с регистрации, ако щеш и с вируси!Не разбирам манията да откраднеш нещо - показваш колко си добър ли?

110

Asheron

преди 4 години

Смешно е. Сега знаем от кой сектор ще вземат повече подкупи... :)

109

Анонимен

преди 4 години

кради народе, в затвора няма да влезеш!

108

Анонимен

преди 4 години

"Секторите с най-висок дял на "сиви" практики са сервизите за ремонт на автомобили, строителството, селското стопанство и леката промишленост."---А то какво други промишлени сектори има в България? Може би "тежка промишленост" или "химическа промишленост"?Вероятно ще кажете "фармация", но производството на генерични лекарства е просто копиране! Иновации, нови технологии и други такива, са мръсни думи в държавата!Уфф забравих - нали на парацетамола му смениха името, парацетамакс! Иновация!

107

we

преди 4 години

Неплащането на данъци е борба за мир. С данъците държавата закупува самолети, кораби и други оръжия на бомбастични цени.

106

IT-спец

преди 4 години

До до 99плащам от заплатата си 42% данъци, здравеопазването е по-добро от БГ но пък има мноого какво да се желае за това което плащаме, щом държавата ме ограбва културно и аз ще гепя щом мога....

105

Анонимен

преди 4 години

До IT-спецточно на тия като вас дето са айтита и програмисти много малко данъци плащате и много се криете.взимате проекти за милиони от чужбина ама не можете да направите електроното правителство и източвате умствен потенциал и капацитет от България.и само криете данаци.

104

Анонимен

преди 4 години

Сложна тромава система с много документи и излишна бюрокрация. Хайде сега да сравним ако някой просто иска да направи павилион за семки до някой селски стадион, какви документи, разрешителни, изисквания, такси....И реално ако всичко е на 100% законно има ли шанс за такъв дребен бизнес.

103

Анонимен

преди 4 години

Абе то хубаво звучи да си декларираш дохода и да си честен и съпричастен към държава и общество, но като видиш после как държавата ги разпределя, губиш интерес.Плащаш за пътища а такива няма. Защо няма, ами краде се. Чудиш се как да издържаш детето или болната си майка а правителството хрантути избиратели в *** махали и ги развъжда. Бях на светло и стигнах до просешка тояга. Сега съм в петдесетият нюанс на сивото и съм добре!