12

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 9Вие някъде от думите на тоя папуняк разбрахте ли, че Капитан Петко войвода се е борил за освобождението на България от ТУРСКО РОБСТВО?Ако Путин не целуваше гз на Ердоган щеше да го каже няколко пъти, но сега след новия курс не смее да каже нещо, защото големите шефове ще му се карат.

11

Гробокопач

преди 4 години

До ЗапознатДемократите, тие народни изедници, винаги са били добре с Падишаха;))) Не казват те, какво са имали при Падишаха, но винаги казват, какво бил дал руският цар на Петко Киряков в Русия. Ама в Русия;))) Българска земя, руският цар не е давал на Петко за заслуги. Винаги съм казвал, че той се би за тези, които не заслужават! сле дтова, те го мъчиха в Ич кале като престъпник! Винаги съм казвал: не оставяй б.ок.луците живи!

10

До 8

преди 4 години

Правилно. Иначе Петко Войвода е двоен капитан - първо е капитан при Гарибалди.

9

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 4По тошово време, лютеницата беше производство от баба ми, лека и пръст.Много хубава беше, с тая лютеница отраснах, ама едва ли баба ми е знаела какво е БДСто за лютеницата.

8

Анонимен

преди 4 години

Вие някъде от думите на тоя папуняк разбрахте ли, че Капитан Петко войвода се е борил за освобождението на България от ТУРСКО РОБСТВО? Най-големите национални предатели винаги са били политиците ни.

7

Запознат

преди 4 години

Така е, така е!Капитанът(от руската армия обаче у нас той никога не е бил Капитан) е получил огромно имение от руския цар за заслугите си за служба на Русия.Това е също толкова интересно, колкото и факта, че Петко Киряков продава огромното имение и се връща в България.Толкова му е харесало във великата Русия.

6

Дай Боже!

преди 4 години

Дай Боже САЩ да ни помогнат да се Признае Геноцидът на българите от Беломорието и Тракия.извършено долна турция...Ние сме потомци на една малка група хора.успели да избятат от адските кланета и етническото прочистване от българското местно население...българин да не остане в придобитите им нови земи.....всички забравиха за тези хора.тези българи.тази национална Трагедия

5

Гробокопач

преди 4 години

Поклон, Войводо! Гордея се, че съм ти земляк! Ние, никога няма да те забравим, защото ти беше Българин, който не се би извън националните граници, а се би, за да ги има! Много малко хора знаят за будният, но и войнствен дух на "доган-хисарци" на орловците!

4

Анонимен

преди 4 години

Шефе, обедвах лютеница. Поне по Живковото време храната е била по БДС, включая и лютеницата.

3

Sichtpunkt

преди 4 години

"Зеленият пъпеш" - най-големият айдук!

2

Архивар

преди 4 години

Да. После се е борил срещу руската Окупация, която е била по-Зловеща от Турската.

1

Елемаг

преди 4 години

300 битки и 33 куршума.Каракачанов,четеш ли?