77

Анонимен

преди 4 години

Геноцидът над 15 милиона индианци - Ердоган им бръкна в мозъка

76

ognyanz

преди 4 години

До Анонимен 61: Потресаващ разказ на Джек Лондон за това, как са се избивали индианци един друг на съвет сигурно има. Но нали ние, европейците сме се считали за по-цивилизовани от тях? Какъв християнин е бил например византийският император Василий Втори за да заповяда да ослепят 15 000 български войници, или какви християни са били френските католици, за да избият за една нощ 5 или 30 хиляди човека, само защото са протестантиКойто народ не признава престъпления, е осъден да ги преживеее отново

75

Анонимен

преди 4 години

До 82 всеки има право да иска автономия и да вдига бунтове на територията на Турция защото всички други народи в района са били там преди турците и имат повече права над тази територия.Нищо от днешната турска територия не в турско и турците ще си останат винаги окупатори.Територията на турците е в Казахстан.Да се връщат от където идват, никой не ги е викал тук.

74

Анонимен

преди 4 години

Къде си завират носа постоянно краварите, много им се иска да им се кланят всички, ама ердоган безумний го хапе кучето яко, не им пуска много аванта

73

Анонимен

преди 4 години

До 78 и кое му е чудното? Тръмп е скрит нацист а ББ е негов ученик и си мечтае да е фюрер като учителя си.Изненада ли е, че имат еднакъв вкус с общия си ментор Хитлер?Естествено че не друга тема е че Хитлер може и да е зъл но е велик в злото си а Тръмп и ББ са едни жалки имитации взели са му злото но хич не и величието.

72

Анонимен

преди 4 години

До 68 ШопДа и кюрди са избивали арменци,но това е било подтиквано от властите!Геноцида не е бил само по време на войната,още след 1890год.започва системен тормоз и кланета над арменци ,вината им донякъде е защото искат автономия ,даже вдигат въстание през 1894год.По онова време в източна Турция са живели 2,5млн.,арменци ,за 20години ,1,5 млн. са избити ,другите бягат в Русия и по света!

71

Анонимен

преди 4 години

Това, което го пише във "Винету", е достойно за възхищение, обаче има малка връзка с реалността. А за превъзходството на бялата раса, никой никога не е твърдял, че всеки цветнокож е по-низш от всеки бял. Става въпрос за средностатистични показатели, винаги има изключения.

70

Анонимен

преди 4 години

До 77 и ти си прав.В мнението си си обяснил всъщност причините по който казах че мразя и американците.Това което искам да кажа е че щърбел се присмял на хърбел.Събрали се двете империи на злото САЩ и Русия и бившата империя на злото Турция и седнали като изврарени серийни убийци да се хвалят един на друг и после пък да се съдят кой по-големи геноциди направил ми те всичките ги правят.Пък с геноцидите е като с убийствата, след първото може и хиляда да направиш.Бройката вече е без значение.Ей това

69

Анонимен

преди 4 години

САЩ са били поканени във Виетнам от законното правителство на страната, ако не ти е известно.

68

Анонимен

преди 4 години

Понеже тук виждам намеци за романите на Карл Май за индианците и по-конкретно "Винету", има един въпрос на който не намирам отговор."Винету" е бил любимия роман на Адолф Хитлер. Той се е възхищавал от идеализирания разбира се образ на индианския вожд.И като как това се свързва с теорията за превъзходството на бялата раса някой има ли представа?Единственото логично обяснение е, че са използвали романа за пропаганда срещу САЩ.А още по-чудно е, че този роман е любим и на нашия премиер...

67

Анонимен

преди 4 години

Султане твоята пишман колониална империя цялата и история е геноциди и престъпления мразя американците, както и руските съветски окупатори но съм принуден да призная че ако точно с твоята държава ги сравнявам, ще излязат чисти като ангелчета пред вас ши.бани ислямофашисти депесарски *** и кво се чудя вие избихте мисюлманите шиити само защото са различни мюсюлмани че на други религии и народи ли ще прощавате сбирщина гоаворези на идил ето това сте бе.

66

Mister Cro

преди 4 години

Прав е Ердо!

65

Анонимен

преди 4 години

Турция няма история, има криминално досие.

64

Анонимен

преди 4 години

До ШопТова РЕАЛНО не е истина, а откровена лъжа!Избиването на арменците е било организирано от правителството в Цариград,заради което то по-късно си понася последствията

63

хах

преди 4 години

До Sichtpunkt 56Твърденията са ти смехотворни, "доводите" също

62

1212

преди 4 години

До ШопАрменците са избивани и депортирани от всички, в това число и от аскера. Провеждането на депортацията и съответно кланетата, са били планирани и организирани от Мехмет Талат паша, Енвер паша и Джамал паша, тоест има си конкретни хора зад събитието.

61

аха

преди 4 години

До Анонимен 62Не си запознат изобщо с американската история

60

Анонимен

преди 4 години

До 63 Всичко се е знаело,но по политически причини се е премълчавало.Сега с Ердоган Турция няма тежест на запад и Турция леко-полеко се превръща във враг на Запада,признаването на арменския геноцид са бели кахъри за турците ,защото ще следват жестоки наказания!Ердоган подценява САЩ и Запада,те не бързат с решенията ,правят компромиси но действат ли ,няма прошка!Ердоган ще бъде наказан жестоко и покрай него Турция ще страда!

59

Шоп

преди 4 години

Арменците ги е избивал кюрдския башибозук, както при нас помаците са клали съседните български села. Аскерът се е разправял с въоръжените бунтовници, което по закон е ОК, след това са оставяли паравоенните да мародерстват. Но в Арменско реално са вдигнали бунт по време на война, което не се прощава.

58

Анонимен

преди 4 години

Ся Ердо :) и всичките папагали в коментарите. Сената на САЩ признава геноцида върху местното население още 2009-а година. За разлика от Ердоган, САЩ не го отричат дори напротив. Аз много искам да видя Ердо да пита Китай за геноцида в Тибет :)