129

XuTbP5bP

преди 4 години

До ккк,Статията е платена, за да ни подготвят, че ще подпишат ИК, все им е тая за жените и децата, имат си чисто политически причини да искат да я подпишем.

128

Голям зор за ИК

преди 4 години

Целият зор е да вкарат ИК и такмяват статистиката. От семействата, които познавам, тормозени са мъжете. Търпят невероятни унижения, само за да могат да живеят с децата си. Щото на кифлата, ако й кефне, веднага ги отсвирва и ще виждат децата си само два пъти в месеца. познавам и една, която бе убита от гаджето си, заряза мъжа си да отиде при него. Мъжът й беше кротък и грижовен. Тя отиде при някакъв ***, след време разбрах, че я е убил. Има ги и такива, но ИК няма да помогне в тези случаи.

127

До 121

преди 4 години

В патриархалната традиция, мъжа е водач, глава на семейството, а жената е майка, съпруга и домакиня - това са естествените роли на половете, отредени от природата. Не можеш да променяш природните закони, според твойте социопатска секта религия - всеки вижда последствията от желките феминистки опити, демографски срив и ценностен разпад. А иначе това за което пишеш, са уредени бракове, в които дейно участие вземат както бащите така и майките и при двете семейства.

126

ккк

преди 4 години

Драги съкоментатори, статията е за домашното насилие и боя над жените. Затова естествено аз за това пиша. Това, че на вас ви се коментира феминизма си е ваш проблем. Аз не внушавам, че на всеки мъж мечтата му е да бие жена си, нито казвам такова нещо, а коментирам изказвания под статията, направени от други хора. Въпросните хора си го казват, не аз. ;)

125

Няма справедливост

преди 4 години

Просто мозъка на мъжете и жените е устроен по различен начин. Всичките виждаме, че жените не създадени за учени и сложни математически формули или - само 5 % от учените са жени. Те са създадени да си гледат децата и грижат за къщата което никак не е малко.

124

Анонимен

преди 4 години

До БългаринАбе не цитирай Библията и неща от 3 век,сега сме 20 век!

123

Анонимен

преди 4 години

Кажте коя партия иска да въведе ИК,за да не гласуваме за тях,не ни заблуждавайте с глупости!

122

Анонимен

преди 4 години

До До 121В миналото в България,винаги този с когото са се съобразявали е най-възрастния човек в семейството,без значение дали е жена или мъж,от него или нея са искали съвети,но това е, защото са имали уважение към по-възрастните хора.

121

XuTbP5bP

преди 4 години

Няма по-лицемерно същество от модерната феминистка! Между другото за едно може и да сте прави в тая стъкмистика, броят на изтрещели жени най-вероятно расте заради "модерните" ценности и медиите, обясняващи постоянно на жените какви са жертви и на мъжете какви са насилници.

120

Бг

преди 4 години

и всеки 2-ри българин

119

Българин

преди 4 години

Православието ни е спасило като народ. Вижте какво е казал Бог за тези работи и замлъкнете завинаги:1.Жената трябва да се учи на безмълвие и пълно покорствто 2.На жената не се позволява да поучава нито да господства над мъжа но заповядвам да бъде в безмълвие.3. Защото първо беше създаден Адам а после *** и не Адам биде прелъстен а жената биде приелъстена и падна в престъпление4. Но ще се спаси чрез раждане на деца, ако пребъде в вяра, в любов и в светлост с целомъдрие.

118

До 121

преди 4 години

Къде го пише? Айде покажи. А относно правата на жените, те не са били равни на мъжете. При християнството има "патриархия", бащата е женели дъщерята, който той реши. Това също е ставало с мъжете, за която булка реши бащата, за тая. Само ако е независим синът, патриархът на семейството не може да го барне. Ти лък използвал ли си? Тая работа не е като по филмите, трудно е. По-лесно е с меч и копие да се борави.

117

Анонимен

преди 4 години

До До 113Чисти фантасмагории. Има само един случай дет се сещам за това, ама там и децата са се били./////Ами ако искаш вярвай,това го има описано в книгите!

116

До 113

преди 4 години

Чисти фантасмагории. Има само един случай дет се сещам за това, ама там и децата са се били.

115

Анонимен

преди 4 години

До кккСега пък селяните били големия ти проблем - дай да забраним селяните? Боят си е бой, независимо дали жертвата е жена или мъж, той е забранен от закони и са предвидени съответните наказания - какъв проблема не ти се разбира? Законите са всички, както за мъже, така и за жени. Ако жена убие мъжа си, това похвално ли? Ако жена тормози мъжа си, това похвално ли? Само жените ли трябва да са жертва - това ли е целта на тази социопатска кампания!?

114

Анонимен

преди 4 години

Спрете тази ИК,това е отвратително и дори няма нужда от спор,българката винаги е имала равенство с мъжа,дори когато е нямало закони и са живяли под турско,а насилниците да си ги прибират по затворите и да изтърпяват присъдите,ИК е излишна!

113

conservative girl

преди 4 години

Когато Истанбулската конвенция нашумя, реших да прочета целия текст. Има го в интернет, май на английски и немски само го бях открила. Тази конвенция е с пролуки за всякакви мигранти. Ако един мигрант дойде на българска територия и каже, че е преследван заради "сексуалната си принадлежност", то държавата, т.е. ние, ще трябва да го издържаме. Това е Истанбулската конвенция. Не е за права за жените, нека всеки сам прочете.

112

Анонимен

преди 4 години

Услугите ви бяха много необходими още преди 30 години или имахте неписани или предписани бездействия и безразличие Помагането със сила и съвет е закъсняло и това даде отпечатък и оказа силно влияние на поколения погубени животи!

111

Анонимен

преди 4 години

До кккПак си въртим около боя, ти си като радио - знаеш ли пиши си, как всеки на първи мъж голямата му мечта е да бие жени, не ми пречиш. С лъжи и нагнетяване на напрежение, сме тръгнали да решаваме, принципно нерешим проблем. Много добре, дай за след домашното насилие, да забраним с една конвенция и гравитацията. Тези кампании допринасят за разрухата на традиционните ценности, ерозират семейството като институция, вече почти няма здрави семейства, но това очевидно за теб е голям успех - браво

110

Анонимен

преди 4 години

Българките винаги са били равностойни на мъжете в България,това ни е заложено още в началото на Средовековието,когато българките са яздели коне и са воювали наравно с мъжете,а в късното Средновековие,дамите от запад са сядали настрани на седлата,че "щели да се възбудят",моля ви се,какви первезни мисли са им минавали през главите на западняците,хахаха!През до 18-19 век ,не са разрешавали на жените си и децата да сядат на масата,преди да се нахрани мъжа,но при нас на е имало такова нещо и не на ИК