810

Анонимен

преди 4 години

Май сте забравили какви времена бяха през 1990-1994 години, как всяка нощ банди разбиваха колите и ги крадяха. На паркинга до моя блок в София от 70 коли, бяха останали 3, като и тях ги разфасоваха взелите властта демократи. По магистралите вилнееха други банди и без въоръжена охрана, там не беше за пътуване. Помня през 1992 как се опитаха да ограбят една полицейска кола за охрана без обозначения и чак когато видяха автоматите на полицаите се оттеглиха. Чак след 2000 година нещата се поуспокоиха

809

Анонимен

преди 4 години

Само посредствените хора могат да изтъкнат като предимство равенството. Аз не искам да сме равни, да уча да бачкам да се боря и накрая да съм равен с поредния мързел даващ акъл. Само като чуя някои да каже че е имало равенство и ми е ясен неамбициозен завистлив човек с малко акъл, и понеже чака на държавата а не разчита на себе си и сега го е яд че има успели хора и не иска той да е добре защото знае колко е немоач а да няма по добре от него. Тва приключи свиквайте, хаиде по обектите и такситата

808

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен1942 е имало 450 партизани а 1944г стават 2000. Днес са милион комунисти

807

Анонимен

преди 4 години

Един съсед си беше купил жигула през 1974 година и я караше до 2014 година, когато катастрофира с нея по негова вина. Минаваше по 20-30 хиляди километра на година.

806

Анонимен

преди 4 години

Викате не се крадеше при бай Тошо а??? Съседа шофъор в градския крадеше нафта, на баща ми приятел в БДЖ крадеше нафта, друг негов приятел шофъор в детска градина крадеше от продуктите които караше, крадеше се от предприятията кои каквото може, крадеше се от ТКЗС-тата, от тавана ни бяха откраднали бормашина елпром уредена с връзки и т.н. На вилта един съсед си построи къща с крадени матеряли, и всеки се хвалеше пред прителите си а иначе мишкуваше. Населението си окраде държавата защото беше бедно

805

лекар до 931

преди 4 години

Ако си мислиш,че тогава не е имало такива случаи-лъжеш се! Тогава просто е нямало как да се чуе!То за Чернобил скриха,та камо ли за такива случаи!И тогава и сега лекарски грешки е имало и ще има.Природата на човека понякога да греши няма как да се промени.

804

Анонимен

преди 4 години

Коя заплата е по-голяма? Ако получаваш 500 лева бруто и плащаш само данък за дохода, а осигуровките ги плаща работодателя, както беше при соца и до около 2000 г. или 560 лева бруто, от които си плащаш сам 77,17 лева осигуровки и после данъка, както е сега?

803

Анонимен

преди 4 години

Абе това ли са ви били проблемите, че в магазините имало малко продукти и трудно се купувало кола - ок.А сега - 3 годишно дете не искат в няколко болници да го приемат и то умира. Човек за човека е звяр или това не е важно, важното е нова кола човек да може бързо да си купи.

802

Bad Company

преди 4 години

продължениеНа петата година предния кош на заветното жигули тотално е ръждясал и започва да се "разчеква". И пак започва ходене по мъките. Вадиш мотора и тенекеджията я захваща. Подкалници, калници, предна престилка и т . н.....На практика сменяш всички ламарини до предното стъкло:) Така и така си свалил двигателя пак му правиш основен ремонт. Боядисваш жигулчето, "качваш" мотора и газ!! Газ към смрадливото профсъюзно бунгало 2х2 м. на морето:)

801

българин

преди 4 години

Карам кола която е карана 8 години в Германия.Аз я карам вече 20,минал съм с нея 120000 км и за ремонти за 20 години съм дал към 1500 лева.Когато руснак направи толкова здрава кола аз ще отида пеша на Луната!Не искам нова кола.Дори BMW когато са участвали във Формула 1 са използвали блокове на двигатели на над 100 хиляди км.Ако е имало някакви дефекти в тази кола да са излезли наяве в Германия.Ако пък е имало такива те са поправяни!

800

Анонимен

преди 4 години

една забележка за стъкмистиката 1714лв за храна означава 4,70лв на ден?,мен само дюнера на обяд ми е толкова.Нормалното е 3лв закуска, 7лв обяд, 3лв кафета, 7лв вечеря=20лв на ден при супер икономично меню,20*365=7300лв на година,повече от дохода на стати,ако бях пушач+5-10лв дневно,дрехи,лекарства,обувки,заведения,забавления-явно не се полагат,ежемесечни разходи-вода,ток,телефон,тв,интернет-също

799

До 915

преди 4 години

Селското стопанство индустриализира България след 1944 г., както е навсякъде по света. След 1989 година демократите на практика унищожиха селското стопанство в България. Селскостопанската продукция сега е 15-20 пъти по-малка от преди 1989 г. и затова почти всичко е внос, а преди това бяхме голям износител.

798

До 914

преди 4 години

Боримс с *** ....и естесвено ДВ която е не по различна от Работническо дело . И аз също съм началните 40 и финасово съм обезпечен . Има обче едно нещо много важно.Огромна част от доходите ми отиват за неща които преди 1989 са били даденост 1. Качественото образование2. Храната (сега трябва да купувам или био или от избрани места белким не ям отрови).3.Сигурност за семейството ми....от тук цената на недвижимото имущество.Ако теглим чертата реално може да взимам по малко от преди

797

да бе да

преди 4 години

Ако беше толкова добър социализма защо имаше магазини "Кореком".Оттогава помня репликата кое било общото между САЩ и НРБ-че с левове не се купува нищо,а с долари -всичко.И ако толкова много са привържениците на социализма днес защо БСП днес искат да си сменят шефката понеже на последните избори са ие продънили за пореден път.Даже за руснаците живеещи у нас имаше отделен магазин в който се търгуваше с рубли.И в двата вида магазина с левове нищо не можеше да си купиш!Кажете го и това днес !

796

Bad Company

преди 4 години

Супер си беше едно време!! :)) Купуваш си след 10 г. чакане заветното Жигули. В къщи софра, гости........Всички цъкат с език, поздравяват и тайна завист се чете в очите им. Още на другата сутрин го килваш на една страна и мажеш обилно с "Антикор" или смес от блажна боя и гумени стружки белким го спасиш от ръждата. "Кауза пердута", разбира се. И се започва.......на 10 000 км -шарнирина 30 000 км -разпр. вал с кобилицина 60 000 км, -основен ремонт с нови буталав това време два предни моста :)

795

Анонимен

преди 4 години

През 1938 година е България е имало 2538 автомобила.....

794

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСелското стопанство на пълна загуба въпреки доброто качество!

793

Анонимен

преди 4 години

Никакъв каскет смачкан не съм. На 43г съм - с високи доходи и престижна професия, знам че краят на социализма сигурно е бил необратим. Но помня колко спокойни бяха хората по онова време - работа имаше за всеки. Здравеопазването беше достъпно за всеки. В училищата се говореше за морал и хората не бяха така отчуждени и озлобени един срещу друг. При храните имаше истински контрол на качеството - вярно избора беше малък, но храните бяха качествени. Битовата престъпност беше много ниска и още и още

792

Анонимен

преди 4 години

три фалита по времето на Живков!

791

До 901

преди 4 години

Всичко в капитализма е престъпление 1.От натрупването на капитала2. Законите които се приемат които са само в услуга на престъпниците капиталисти3.До умишленото подържане на престъпноста защото тя поражда СТРАХ ,а този страх е необходим както за престъпните бизнеси като застраховане така и в името на страха да изнудват хората и да и предлагат решения против техният интерес..