17

Анонимен

преди 4 години

Работа на ЕС беше да смачка Асад, да измете руските бази - източник на нестабилност и да направи от Сирия мирна територия, европейски протекторат. Тогава там нямаше да *** хора, а щяха да минават европейски тръби за газ и да ходим на екскурзии в Палмира. Тръмп им намеква това от 3 години. Накрая си дигна чуковете и ги остави да се оправят.

16

Анонимен

преди 4 години

Дано Щатите не се изтеглят и от България, че и нас ни очаква съдбата на кюрдите !Ердоган си има свойте заселници в Кърджалийския край и Делиормана, а Путин вече засели 300 000 семейства на танкисти по българското черноморие, докато българите бяха изселени по цял Свят.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !

15

Какви откровения

преди 4 години

ръси този титан на геополитиката. Кюрдите живеели в демократична конфедерация на социалистически принцип? Сбирщина от боричкащи се кланове и враждуващи религиозни общности начело с продажни вождове, което впрочем е една от причините, че нямат своя държава, няма и да се случи. И те били изнесли на плещите си войната с "Ислямска държава"? Това вече е от някаква алтернативна реалност, която много упорито се мъчат да ни внушат работодателите на "иксперда", ама все не успяват. Защо ли...

14

Krom

преди 4 години

Разбира се, никакво съмнение не съм имал, че във Форум "Русофил до пръсване" ще нацвъкат челвени палчета. Болния Русофил хейти здраво собствената си Родина за да угоди на нездравото си съпричастие с Русия. Така се чувства защитен и обгрижен от Голям брат. Тъжна картина на болни хора с бетонни глави. По интересното е, че с позицията си тук, станахте и отявлени Туркофили. Но пък, каква цена е това - да предадеш родовата си памет за да се разстелеш пред Велика Русия? Малко. Вие сте болни хора.

13

Анонимен

преди 4 години

"където има една форма на самоуправление под формата на демократична конфедерация, управлявана на социалистически принцип, където има пряка демокрация, равнопоставеност на половете, на различните етноси и религии"Прочетете внимателно про стотийте на това ме котело.....

12

Анонимен

преди 4 години

Турция не е нападнала никоя суверенна държава. Първо, Сирия не е суверенна държава. Второ, териториите, където оперира турската армия, са извън всякакъв контрол, тоест ничии.

11

мияяяв - хав хав

преди 4 години

ТодоровВие искате всички бежанци да останат за винаги в Турция и тя сама да се оправи за винаги с тях, без никакви помощи.също искате да не ги пуска в Европа. И Турция като иска да си ги връща в Сирия пак не сте съгласни. Не е ли е странно това което искате.Какво означава за Вас етническо почистване?

10

Страх от Бога

преди 4 години

Очевидно Ердоган страх от Бога (Аллах) няма...Всяко нещо си има грацини.

9

Анонимен

преди 4 години

"флагмана на демокрацията" и "лидер на Запада и свободния свят" услужливо му казва "ха бакалъм".....-------И какво се очаква от САЩ?Да воюват с Турция ли?

8

Анонимен

преди 4 години

Срамът не е за Путин - той е известен из род и от него никой не очаква добри дела. Срамът не е и за Ердога - той е принуден от обстоятелствата. САЩ също имат извинение - далече са и не ги засяга пряко. Срамът е само за Европа - тотално импотентна и беззъба политика.

7

Анонимен

преди 4 години

"Стратегически партньор в НАТО" напада суверенни държави и извършва религиозно и етническо прочистване ! А "флагмана на демокрацията" и "лидер на Запада и свободния свят" услужливо му казва "ха бакалъм".....

6

Анонимен

преди 4 години

Тоест Турция успя да си изиграе правилно картите, че и САЩ и Русия да клекнат !

5

Анонимен

преди 4 години

Пиндостан предал кюрдите, но виновният е Путин. Защо ли не съм изненадан?

4

Krom

преди 4 години

Не е първия такъв случай. През 30-те години на 18-ти век, след Руско Турската война от 1825 Египет вдига възстание. Османската империя е насметена сериозно. Единствено руснаците се отзовават на турските вопли, като дебаркират с цял корпус и помагат възстанието да бъде потушено. Открай време, мечтата на Русия са Проливите и за нея мечта плащат всякак. Дали като изоставят "братята славяни" от България след Кримската война или оставят кюрдите на турски произвол - добра руска традиция.

3

Анонимен

преди 4 години

Хайде войната свърши...

2

Да бе,

преди 4 години

ама кой и как ще попречи на две държави, които може да са всякакви, но във военно отношение са гиганти? И великите САЩ и ЕС се ограничават само с декларации и апели. От което Путин и Ердоган така са се притеснили, че сън не ги лови.

1

Анонимен

преди 4 години

Mpъcна сделка за моя началник и за неговите началници предстои да се сключи днес в Сочи, каза експердът. За Путин, Асад и Ердоган сделката ще е прекрасна.