179

Хатидже-Султан

преди 4 години

До горд гяуринТова е майката на султан сюлейман-великолепни - българка от чипровско!И ние сме дали нещо за майка Турция!!!

178

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНе днешна Русия ни затвори кранчето, а заедно със СССР покрай тях и ние изгоряхме!

177

Анонимен

преди 4 години

Макетатаа, както и сърбите са остатъци от Българската империя. Дори нямат език. Едните говорят развален Български, а другите смесица между нашия език и латинския. Дори самите им езици доказва, колко са държави :)Всичко до константинопол и Украйна е било Българско.

176

нов полигон

преди 4 години

До АнонименЕто къде ще си изпробват модерното си оръжие Великити сили!

175

Лелята на Чарли

преди 4 години

Ердо, абланън, дотам ли се докара, футболисти-ритнитопковци да ти наместват короната, пардон, чалмата! Покажи ни, чоджум, по кой договор нападаш Сирия? Асад съгласен ли е? Нека знаем, Асад съгласен ли е с инвазията?

174

горд гяурин

преди 4 години

До Горд ТурчинНе забравяй само, че майката на Султан Сюлейман - великолепни е българка!Целият генералитет на турската армия е бил от наети чужденци приели Исляма.И българите сме давали аскер за Турция под формата на еничари! Не забравяй това!

173

Анонимен

преди 4 години

До 199Аз когато е трябвало съм гледал историята. Такива нещо, като първа турска държава НЯМА?! Има Първо Българско Царство :)Не се прави на умен от селската нива и да даваш наклон по история. Ако говорим за преди 681... Траките са първите населявали Балканите и изобщо не е имало ни Турция... Ни османия. Имало е само араби. Вие реално сте смесица от няколко силни епохи около вас.

172

Анонимен

преди 4 години

турция е създадена 2000 години преди христа но още не са им казаликато на македонците дето са от преди 100 години от преди христа и сега им казахаама че не знаят дума македонски това няма значение и като украинците дето никога не са имали дори княз с такава националностединствените им началници хса хетманите - полска титла останала след владение на киевска рус около 200 години от полско литовското кралство и изкршвиншя диалект с полско звучене володемир на полски волдемар- айде надбягвайте с

171

Анонимен

преди 4 години

Това не е вярно. Българската революционна идеология дава порив в Отоманската империя, за създаване на република.Реакция на Априлското въстание е и първата Отоманска конституция. А в световен план Френската революция е тази която разбунва духовете, за нови форми и повече свобода.А колко много от тогавашните отомански поданици от европейски произход са учили в Европа и в частност в Франция. Особено командващи отоманската армия.Преврата на младо турците в основата си е военнен.

170

ком. федерация

преди 4 години

До АнонимеНЦялятя рябата е заради петрола през Сирия! Политикономия!

169

Анонимен

преди 4 години

Не само, че санкциите ще ги разфасоват.. ами и с кюрдите ще ударят на греда. Ако си мислят, че за 5 дена нещо са направили. Там се бият 7 години и още са там кюрдите :) Много е далече от истината потура. Те първа, ще се усложнява за тях обстановката. Отделно, какво можели да правят САЩ? Ти шегуваш ли се... Могат да ставарят толкова оръжие на кюрдите, че ще има 20 год да водят война.

168

Анонимен

преди 4 години

краварите предпочитат да с ивърнат ердоган и сега ще плещят всякакви глупостии въобще не им дреме за кюрдитеще му позволят всичко само и само да си го върнат - защото в цяла европа няма боеспособна армия- това е армията на нато в европаа сирииските кюрди ще клекнат на сирия и няма да мрънкат за автономияи сирия ще загуби един коридор широк 30 километра по границана сикойто след време има пълно право да си го върнено в останалата част на страната ще се справи с терористите

167

Горд Турчин

преди 4 години

До АнонименАйде виж световната история кога е създадена първата Турска държава. За разлика от вас *** табасите първата Турска държава е създадена преди христа 200-та година. Тогава вие не бяхте на световната сцена. Та бяхте племена в Россия. След разпадането на цели империи вие от племе си създадохте една малка държава на балканските баири.

166

до 193

преди 4 години

До АнонименИ Америка е създадена само преди около 200 години и е сбирщина от различни народи!

165

пфу

преди 4 години

Ердо удари дъното! Използва като клоуни турски футболисти в чужбина, за да му оправят скапания имидж. Клоуните са Дженгиз и Демирал. Ояли се на запад и хапят западната ръка, която ги храни. Час по-скоро ги изхвърлете от всеки отбор, от всяка чужбина! Щом толкова ви харесва Ердовата инвазия, Дженгиз и Демирал, айде гит на фронта! Вместо да ритате топка, вървете да убивате кюрди. Или кюрдите вас да убият. Или приемате, че футболните битки свършват на стадиона, или марш обратно в Турция!

164

ПроСоТо

преди 4 години

..Ердо ще хвърли цялата армия,а тя никак не е малка..със санкции и ограничения не се постига НИЩО!!!..Кравария, и най-вече Европата,трябва да намерят начин да разговарят с анадолския ербап!..Иначе,....така наречения "турчин" разбира само от размахване на ятагана..Това е в кръвта им,генетиката им е такава.ОТ ВЕКОВЕ.....Но меките китки в Стара Европа май се гънат пред тях като клонки по вятъра...другия вариант е "Нощта на военните"...Но тариката ги кастрира овреме..

163

автогол!

преди 4 години

До ПроСоТоС тяхните камъни по тяхната глава!Кравчовците поддържаха най-боеспособната милионна армия на балканите!

162

Анонимен

преди 4 години

ПросТоТо се наспа и дойде да *** против САЩ. Изпил е снощи домашната ракия от мазето и днес е интелектуалец и образован разбирач по военно дело, политика, Гео война и тн. Освен конспиратор и преследвач на мистериозни соросоидиии :)))

161

Анонимен

преди 4 години

Турция като основава държава е около 1000 години след България :) Не знам дали знаеш, колко са 1000 години пинко. Второ република Турция е създадена 1923 извади 681 и ще получиш точната цифра, колко сте изостанали от България рязанаа кожа.

160

АнонимеН

преди 4 години

КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е РОБ НА ТУРЦИЯ !! ТРЪБИТЕ ЗА ГАЗ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ МИНАВАТ ПРЕЗ ТУРЦИЯ!!ЗАТОВА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ РАЗРЕШАВА НА ТУРЦИЯ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА В СИРИЯ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ ОКУПИРАНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!