46

Данков

преди 4 години

Има насилие, няма какво да си кривим душата, но това е до човека и неговата ценностна система.Познавам жени които системно тормозят мъжете си, познавам и мъже които са като неандерталци, чак се чудя на жените които са се хванали с тях.Всичко е относително, не можеш да кажеш че ония бил виновен или тя била еди каква си,всичко е до възпитание и отговорност.

45

Анонимен

преди 4 години

Ще приема християнството и то е от голямата "мирна,тиха" религия щом имате критики към другата "мирна и тиха" религия и тази е същата "уродничава"

44

майорски

преди 4 години

пълни глупости ...абсолщтна демагогия и манипулация ...от европа ни казват да квакаме като жаба и ще ни дадат 23 милиона ....и всички наши политици квакат ли квакат....това е като оная работа миналогогишната с велоалеите...сега всеки град в Българиа си има велоалей....СМЯХ !

43

Анонимен

преди 4 години

Както показват новините от последните дни, норвежците нямат нужда ни от НПО-та, ни от пари, всъщност. Децата вече се оставят по входовете с прикрепена бележка. Само трябва да обикалят повечко и готово. В маалите пък децата отдавна са бизнес, така че всичко опира до съответната сума.

42

ххх

преди 4 години

Стига с тези глупости-"домашно насилие"!Ако някой върши престъпление-съд.Но женската "РАЗКРЕПОСТЕНОСТ"/РАЗБИРАЙ К-РВАЛЪК/,ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ.

41

Анонимен

преди 4 години

Стратргията,та стратегията,това нивнушават нпо стратезите,да си зарабо-тят 23 те млн.Агенцията за закрила надетето да се закрие и съответниясоциален унститут да решава проблемите.Едно дете е нужно да севъзпита и като интелект и да може дасе бори.Това изисква няколко наказанияможе и шама,рчета.Другото е pede,rastiq.

40

СТЕЛ.

преди 4 години

Ще ми се да видя статистика колко са осъдените за домашно насилие и какви присъди са получени.

39

Анонимен

преди 4 години

"- Аз съм модерна жена - не чистя, не готвя, не пера.- Модерна ли.... ня си модерна ами малко си бита!"хахахаха

38

Анонимен

преди 4 години

Затова и светът ще е в упадък и през този векАко се вярва на хората, светът е в упадък, откак съществува. "На зле са нещата, няма да продължи дълго така" е фраза, белязала абсолютно всеки век. И какво? - Нищо.

37

Стел.

преди 4 години

Като цяло проблемът е един. Домашното насилие не се доказва! В тези случаи полицията вдига рамене пред вратата и вика " нищо не можем да направим". Съда вика "няма доказателства". Забъркани ли са деца правилото за печелене на дело е на този с финансови възможности. И докато си обвинител изведнъж ставаш престъпник, защото започва дело срещу теб за клевета и липса на родителски капацитет. Ада на жертвите на домашно насилие настъпва след евентуално отделяне от насилника и битката с институциите.

36

Прод.

преди 4 години

По природа,задължението на мъжа е да прави деца и да се грижи за издръжката на семейството.А на жената е да ражда деца да ги отглежда и възпитава.Единствентото общо решение между двата пола в семейството е да решат взаимно колко деца да бъдат родени и отгледани в семейството.Всичко друго е опит на антихуманистите да подчинят волята на човека на личните си интерес.Затова и светът ще е в упадък и през този век.Хората са заблудени и не разбират,че по важни са човешките взаимоотношения а не парите.

35

Анонимен

преди 4 години

Не са повече, просто вече се осмеляват да говорят за това. Нивата на домашно насилие у нас винаги са били високи, няма какво да се лъжем.

34

Пустиняк

преди 4 години

Нищо изненадващо в ориенталски кратунистан. Чудя се какво прави тази държава и население на европейския континент, когато мястото и е някъде между Ташкент и Душанбе.

33

Анонимен

преди 4 години

Днес,дате нещо за новата порция италианския ***,който ще ни се стовари,а уж борим промените в климата. Не знам в БГ а има завод за ***, къъде ще се горитази отрова? Кой го сключва този договор,кото ще навреди на живота и здравето на бг народ?!

32

Анонимен

преди 4 години

Не са повече жертвите, ами повече са оплакванията и отчетените случаи. Което е добре - трябва да се говори за тези проблеми и съответните органи и служители, на които плащаме всички ние, трябва да си заработят хляба, като си вършат работата по превенция и защита. Закони имаме достатъчно, трябва да се изпълняват просто.

31

анонимен

преди 4 години

СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ.НЯМА ТАКОВА НЕЩО.ЩЕ НИ ИЗКАРАТ ПЪРВИ УБИЙЦИ САМО ЗА ДА ПОДПИШЕМ НЕЩО.ГЛУ ПАЦИ.

30

човек

преди 4 години

До: номер 17 (Мяу)Има една съществена разлика: Истанбулската конвенция се нарича "истанбулска" не защото са я измислили в Истанбул, а защото е подписана и ратифицирана там.Освен това, когато говорим за правата на жените, Турция е една от първите държави в света които са дали право на жените да гласуват например.За сравнение, в демократична Швейцария (с която толкова обичаме да се сравняваме), правото на жените да гласуват е дадено чак през 1971 г.Домашното насилие в Турция обаче е високо.

29

Прод.

преди 4 години

Обаче какъвто ни беше социализма,такъв ни е и капитализма.А още по-лошото е,че се увлякохме и по джендъризма, на който единствената цел е да разбива здравите семейни устои и да уврежда бъдещите поколения,като ги превръща в безволева и безмозъчна маса,подчинена единствено на парите.

28

Прод.

преди 4 години

Обаче какъвто ни беше социализма,такъв ни е и капитализма.А още по-лошото е,че се увлякохме и по джендъризма, на който единствената цел е да работи,бива здравите семейни устои и да уврежда бъдещите поколения,като ги превръща в безволева и безмозъчна маса,подчинена единствено на парите.

27

Анонимен

преди 4 години

До човекЧетеш с дълбоко неразбиране. По същата причина поради която няма престъпление "удар с тръба" няма престъпление "семейно насилие". Има престъпление "нанасяне на телесна повреда", има престъпление "изнасилване" има престъпление "блудство" и тн. Всичко дето могат да ти причинят вече съществува като състав на престъпление. Да добавяме ново престъпление е глупаво.