331

икономист

преди 4 години

Всъщност много по-лесно се осъществяват "взаимовръзките" в икономика от планов тип, понеже ти е пределно ясно, с кои доставчици работиш. Знаеш си ги, те са няколко, и просто няма смисъл да се договаряш с тях. Те си знаят, че работят с теб и още 50 други, които фигурират в списъка им. Ти само подаваш заявката, и те ти доставят каквото ти трябва.

330

икономист

преди 4 години

До РадославАз не съм го планирал, но когато представя на статистиката, данните за моето потребление, през периода на изследването, който е точно една година, ще стане ясно колко картофи, дрехи, домати, краставици и прочее съм консумирал през годината.

329

Контрафинансист

преди 4 години

До икономистОсновният проблем на цоца е че няма как да планираш милиардите взаимовръзки в една икономика, т.е плановата икономика е неефективна и води до бедност. А примери бол за умрели от глад при наличие на комунизъм.

328

Радослав

преди 4 години

До комуноикономаИ като сме планирали защо не сме планирали занижено търсене? И за какво са ти пари от износ след като си планирал хората да потребляват точно определени неща които са местно производство? Или май просто затворения кръг без свежи пари е обречен на смърт?

327

Как смеете!!

преди 4 години

Потресена съм от омразата, която се изсипа в бълг. медии срещу това смело, интелгентно и духовно извисено момиче -все едно не иска доброто за цялата планета,.за всеки един от нас, а да хвърли бомба!!! Ако у нас се появи една такава будна Грета, веднага ще я смажат!.. Ето затова тази страна си заслужава мизерията и съдбата. В тона и интонацията на това дете няма нищо преувеличено, трябваше някой да каже истината на политиците именно по ТОЗИ начин, Грета говори за глобална трагедия, която очаква човечеството и вече всички усещаме последствията... трябваше да се смее и разказва вицове л

326

To6

преди 4 години

336 ВИ СТЕ ПРАВ, ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ПАРИТЕ. ТРУПАШ, ТРУПАШ И КВО ??? НО СЪС СИГУРНОСТ СВЕТЪТ ЩЕ ДОСТИГНЕ И ДО ТОВА. а ТОВА МОМИЧЕ ЗАПОЧВА ДА ПРЕИГРАВА, НО НЯМА ЛОШО. ДАНО НЯКОЙ Я ЧУЕ !?!?

325

Радослав

преди 4 години

До доцента по комунистическа планова икономикаАбе ти понеже пръщиш от мозък и затова комунизъм, та комунизъм. Планирал ли си колко картофи ще изядеш до края на годината? Купил ли си ги всичките когато са на промоция, че планово да се запасиш с картофи? То статистически шефа яде месо, ти зеле - значи всички ядат месо със зеле статистически погледнато.

324

икономист

преди 4 години

До РадославНие сме изнасяли много стоки и към Западна Европа и Близкия Изток, нищо че сме били уж планова икономика. Там сме се конкурирали с техните производители.

323

икономист

преди 4 години

При глобална планова икономика, тя няма да има с кого да се конкурира, и няма как да фалира... И най-вече ако премахнем, напълно излишната парична система, банките и фондовите борси.

322

Бай Х

преди 4 години

Хайде всички да намалим "въглеродният си отпечатък"като забранят отглеждането и продажбата на Боб и бобови култури.....малка стъпка за нас но огромна за спасяване на планетата

321

Радослав

преди 4 години

До икономистаС какво се е конкурирала бе? С вносните стоки които са препълвали кварталните бакалий ли? Я се скрий някъде. Каква ти конкуренция в затворена икономика? Да не е имало вносни телефони, телевизори, коли и тн. по време на соца? С какво са се конкурирали? С гръцките домати ли? С английския грах ли? С кое бе пишман икономисте?

320

икономист

преди 4 години

До РадославВинаги може да се задават няколко процента над потреблението от предната година, и няма как да се сбърка. Ама не 30-40 процента както е сега, а 5-6 примерно.

319

Бай Х

преди 4 години

дай им само повод на учениците да не ходят на училищеами ако работниците го направят ...да не ходят на работа кво ще ядът първите....

318

икономист

преди 4 години

Как да ти го обясня бе Радославе като си по-про.ст и от ***? Плановата икономика от соца, се е конкурирала с пазарната икономика на западния свят. И в тези условия, тя няма как да не фалира, понеже не може да предложи конкурентен продукт на пазара. Не се е инвестирало в нови машини за производство, защото целта не е била печалбата. Производството е било субсидирано от държавата, заради което самата държава фалира. Обаче ако се въведе глобална планова икономика, няма да има нужда от това

317

Анонимен

преди 4 години

Додо РадославА трябва.

316

Радослав

преди 4 години

До икономиста2% на няколко милиарда души си е доста внушителна цифра. Ама така е, за комуниста смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони е просто статистика.

315

Да допълня...

преди 4 години

До Радослав 322 Радославе , не се кахъри. Путин се е заел сериозно да редуцира населението на Земята до санитарния минимум.Дано му мине котка път.

314

икономист

преди 4 години

До РадославСтатистическата грешка е под 2%-та..., тоест доста е точна статистиката! Няма да останеш без хляб, не се притеснявай. През комунизма някой да е останал без хляб или да е починал поради липса на храна? Да, имало е хора вкравани в лагери, но това е друга тема. Пазарната икономика също е пред фалит в момента. Ако не си забелязал, всички развити икономики в момента са свръх задлъжняли.

313

Контрафинансист

преди 4 години

Радо обаче е доста по-схватлив от иконокомуниста-***!

312

Анонимен

преди 4 години

До Гадослав: *** ДА ПЛЮСКАШ ПЛАСТАМСА, ДИШАЙ ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД И СЕ ПРИПИЧАЙ НА 70 ГРАДУСА