17

Анонимен

преди 4 години

Първите 3 дни трябва да се плащат двойно и то веднага, за да може болния да има пари за лекарства и да оздравее.

16

Даааа

преди 4 години

Нормално, който боледува повече от три дни си е за трудострояване.Обикновено за ***-ТРИ дни се оправяш, при положение че не е нищо сериозно.

15

гербисто-патриот

преди 4 години

Добре де, нека работниците да си плащат осигуровките, но това нека да не значи че ние като държавно управление трябва да имаме някакви задължения към тях. Имали - платили, разболели се, ами нека да оздравяеят никой не им мисли лошо на бачкаторите. Но да се плаща за нищо, т.е. като са болни бачкаторите не бачкат, значи не трябва да им се дават пари, за да се научат да не се разболяват и да стоят здрави за да може да работят.

14

Анонимен

преди 4 години

Демократите пуснаха престъпниците от затворите след 1989 гдоина и сега престъпниците са бизнесмените в България, а те са свикнали само да взимат, а не да дават.

13

До 10 андрешко

преди 4 години

Не, не всеки прави такива измами като теб. Малко сте измамниците и аз не познавма такива. Повечето хора до около 50-60 годишна възраст почти не взимаме болнични - най-много заради някой грип и то не всяка година. Когато човек остарее започват болничните, а с това увеличение на пенсионната възраст и болничните се увеличават рязко. В България били 9-10 средно на човек на година, а в Турция, където се пенсионират на 40-45 години, са 3 на човек на година.

12

АНТИ

преди 4 години

От крадец не става нито работодател, нито бизнесмен, нито капиталист.Затова капитализма ни е уродлив и хишнически.Докато в Бг командва ДС, няма оправяне !

11

!?!

преди 4 години

Кат няма да се плащат първите 3 дни ще почна да си пускам по 6 дни. Айде довиждане!

10

андрешко

преди 4 години

Лично аз поне 2 3 пъти годишно, като се събудя махмурлия, понеже съм се изтървал да къркам до малките часове и въобще не ми се ходи на работа, се обаждам на личния лекар. Казвам му че имам ужасно стомашно разтройство и даже не мога да посетя кабинета му. Той ми казва ОК, пий три пъти на ден по ампула Гентамицин - гарантиран резултат. Пуска ми 3 дни болничен и го регистрира в НОИ. Като изтрезнея/оздравея отивам да си го взема. Всеки прави такива шашкании, ако трябва да сме честни.

9

Тъпанар

преди 4 години

Ей, ненаядохте се! Що направо не гласувате закон, тия които умрат преди пенсия, да дължат осигуровки за следващите 20 г. Близките да ги плащат. И както смятате да няма възможност за пенсиониране на никой след набор '70, скоро - след 15 г. всички умрели ще са ви длъжници. Или вие по-бързо искате да станат нещата?

8

Анонимен

преди 4 години

Демек - ако се разболея за 3 дена орез януари и за още 4 дена орез маст ... тооооолкиз!ЕЙ ЗА ТВА ШЕ БАЧКАМ НА ЧЕРНО, ***! Ей за тва няма плащам данъци, ще купувам краднеа нафта и контрадбанда само!

7

Анонимен

преди 4 години

Аби нищо не ни плащайте, ама да спрат да събират от хората данъци и осигуровки тогава.Така всеки ще си плаща сам каквото и когато му трябва и няма едни да се внасят за сметка на други. Който иска - ще се застрахова, който не ще - на негов си риск и толкоз!

6

Доктор

преди 4 години

Разсипаха здравната система и сега в болниците по-скоро ще те уморят отколкото да те излекуват. И всички плащат (вкл. и здравния персонал) чрез ниските си заплати. И искат още да се плаща и заплатите да са още по-ниски...А смятате ли че един нормален човек има спестявания, които биха издържали едно по-дълго боледуване... и точно от най-нуждаещите искат да вземат. Тъкмо да умрат...Сталинско решение - няма човек, няма проблем ...

5

Олег

преди 4 години

АААмм, че как за сметка на работника! Не, като се разболееш и трябва да плащаш да работодателя, че си болен! Всъщност най-добре е да му плащаш и като си здрав!

4

Анонимен

преди 4 години

КВИ БОЛНИЧНИ БЕ??? НЕЩАСТНИЦИ, БАЧКАЙТЕ! АЗ ЗАПЛАТИ НЕ ИМ ДАВАМ, ТЕ БОЛНИЧНИ... ДЛЪЖНИ СТЕ ДА МИ РОБУВАТЕ ТУКА! И ШЪЪТ! МНОГ ДА НЕ ДИГАТЕ ГЛАВА!

3

Анонимен

преди 4 години

"работодател " като няма проблем защо Велев реве като вдовица за ..й

2

Анонимен

преди 4 години

къв бизнес в Българиясамо кокошкари и борчета

1

Работодател

преди 4 години

Няма проблем. Заплатите няма да се вдигат и друготе колеги ще работят повече за да се плаща на болния. Ще се намери решение, спокойно, бизнеса ще бъде кооперативен, само мир да има.