77

ВСВ

преди 4 години

Договор за мир между България и Съюзените и Сдружени СилиРатифициран с Указ 40 на Председателството на Народна Република България от 26.08.1947 г.- ДВ, бр. 201 от 30.08.1947 г., обн., ДВ, бр. 201 от 30.08.1947 г., в сила за България от 15.09.1947 г.Съюзът на Съветските Социалистически Републики, Съединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Американските Съединени Щати, Австралия, Белоруската Съветска Социалистическа Република, Чехословакия, Гърция, Индия, Нова Зеландия, Украинск

76

Анонимен

преди 4 години

30те години България с най-голям БВП на глава от населението в цяла Европа.Годините са били трудни, но сме били първи, който иска може да потърси.После идат комунистите, вземат имотите и всичко на богатите и тия дето работят и дават еднакво заплащане на мързеливи и трудолюбиви.А сега берем точно тия плодове - дето ни научиха че за да си добре трябва да си подмолен и двуличен!

75

Анонимен

преди 4 години

Между 1923 и 1944 царя и хората му са избили около 600 хиляди човека в България, започвайки с преврата на 9 юни 1923 и избитите земеделци на Александър Стамболийски. След 9 септември по искане на САЩ, Великобритания и останалите държави победителки в войната, Народния съд в България осъжда на смърт 2730 човека.

74

Анонимен

преди 4 години

Преди 1944 е имало терор - вярно е.Но след 1944г е имало още по страшен терор.Това е простата истина.Не знам защо има хора дето да го оправдават.То и самия Дънов го е казал - "след 1944г ще дойде терор, много по страшен от сегашния и ще продължи еди колко си време..."

73

Българ

преди 4 години

Да бе кво го дъвчете тоя 9 септември, Царя не е избил по-малко хора преди 1944!!!

72

До 63 псевдоисторика

преди 4 години

Истината е съвсем друга.По силата на примирието наложено на България от държавите победителки във Втората световна война - САЩ, Великобритания и т.н., България е трябвало да съди виновниците. Народен съд има във всички победени държави и във Франция. В Италия са убити над 40 хиляди човека, а в България Народния съд осъжда на смърт 2720 човека. За сравнение само в периода 1940-1944 година в България са осъдени и разстреляни 12461 човека, а без съд са убити още около 20000 човека, вкл. и децата

71

Анонимен

преди 4 години

Отдавна е известно, че русофобите са и българофоби. Факт!

70

човек

преди 4 години

Докато Русия ни диктува какво да правим така ще бъде!Искам да задам простичък (риторичен) въпрос:Защо Русия не се пробва да направи подобна изложба в други държави, нали не само нас ни е "освобождавала" от нацистите?Защото няма да успее, това е отговорът!Само при нас успява, защото се оставяме да прави каквото си поиска!Защо не опитат например в Полша подобна изложба?Варшава е "освободена" чак януари 1945 г.!Нали им е по пътя? Защо са се отклонили на юг към нас?Все неудобни въпроси...

69

бб

преди 4 години

Да се замислим-коя дата или повод от историята не ни разделя,дори и 24 май ни разделя.И това е така,защото не уважаваме и не признаваме правата на "различните" от нас.Обречени сме да си повтаряме историята.Явно имаме комплекси от миналото си,които не можем да преодолеем,или не искаме.

68

Анонимен

преди 4 години

Чета разни торолве пишат,че трябва да сме единни,но при подобни безсмислени теми не можем да бъдем единни. Трябва да се обединим срещу престъпленията,които се правят срещу бг народ.Пример е горенето на западния *** в БГ. Друга тема за единение е стратегията за детето,и превръщането на приемните родители ш НПО.та в бизнесмени за млрди евра. Платени с цената на разбити семейства,и съсипани деца.

67

Анонимен

преди 4 години

*** и рашкафилите са *** и национални предатели, болни от свинска чума в комбинация с тежък стокхолмски синдром. За състоянието им няма лечение... приживе!

66

Анонимен

преди 4 години

ако и ББ не успее да изгони комунистите в Русия,значи наистина е калпав матряла.

65

Waffen SS

преди 4 години

Московската конференция през 1943 година е геополитически форум с участието на министрите на външните работи на СССР,САЩ и Великобритания.На Московската конференция е приет важен документ-Московска декларация според който СССР се присъединява към безусловна капитулация на Германия и нейните съюзници в Европа.Взето е решение,че всяка от трите държави,да обяви война на всяка държава,която нападне една от тях.България като съюзник на Райха обявява война на САЩ и Великобритания през декември 1941г

64

Анонимен

преди 4 години

Разделението го правят подкупните поръчкови журналисти.

63

Анонимен

преди 4 години

До Тато из ПравецТипично за Русия - щом не обичате Русия, трябваше да ви избием.Или обичате русия задължително или ви избиваме.

62

дядо Пенс

преди 4 години

До АнонименСмърт на фашизма и неговите врагове !!!

61

Отегчен

преди 4 години

На руските управници бих напомнил, че трудно се седи на два стола - отричат почти всичко в СССР, макар че още му ядат наследството и държат да изтъкват победата му във Втората световна война - с пълно право, разбира се. Затова пропагандните им напъни са доста спорни. А на русофобите бих напомнил, че царска България е била съюзник на нацистка Германия и няма как да заметат този факт под килима. Стига сме пренаписвали безкрайно историята - от измислено "светло минало" на никого не му е по-добре.

60

Тато из Правец

преди 4 години

Требеше руснаците да оставят Гърция да сложи границата на Стара планина ,Румъния да слезе до Габрово ,Сърбия до София и тогава да ви гледам сеира ,сг***н непризнателна !Вземали ви земята ! Коя земя ? 5-те декара на въшливия ви дядо в която се пръцат зайците .Ей ви земята ,що я дадохте на арендатори за 10 лева на декар .а?Мързеливци ! Социализмът беше идеален за вас -поработите малко ,поукраднете малко,мама и тате на село крадяха повече по ТКЗС-то . ***@ твар...

59

Анонимен

преди 4 години

Предлагам всеки да напише плюсовете и минусите на Социализма - без никой да се обижда и без никой да обижда иначе мислещите. Накрая пак да бъдем единни като народ, без да се мразим взаимно.

58

Анонимен

преди 4 години

смърт на комунизма!свобода на народа.