230

СГ

преди 16 години

Както непрестанно чета по форумите - трябва заплатите им да се НАМАЛЯТ, a не да се увеличават.Другият механизън е: масов контрол и яки глоби

229

4i4i

преди 16 години

НИКОЙ не може да ме убеди, че за 20-25 часа седмично + 60 дена платен годишен отпуск в БЪРЛГАРИЯ е нормално да имаш заплата 800+ лева при положение, че НЯМА КОИ ДА ПРОВЕРИ ЗНАЯТ ЛИ ТВОИТЕ УЧЕНИЦИ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ. 1. Виждаме децата колко знаят.2. Виждаме и нивото на 50% от учителите.ИЗХОДА Е ЕДИН30-40% съкращения, за да се получи едно нормално натоварване от 35-40 часа седмично и да се РАБОТИ 5 дена. 30% увеличение на фонд заплати. ако 100 учители взимата 100 лева и увеличим фода с 30%=130 лева и съкратим броя на учителите(с35%) на 65 колко лева се пада на учител - 2 лв или 100% увеличение. не казвам, че няма истински педагози, казвам че 50% от тях толкова си и заслужават.

228

СГ

преди 16 години

Струва ми се,че ако т.нар. учители продължават да са прекалено нагли и да си въобразяват, че ще измамят обществото и държавата, ще изпаднат в доста тежко положение, т.е. ще се изложат като 'изпаднали германци', просто защото хората ще са ПРОТИВ тях. А правителствените 'стратези' почнаха вече психоатаките си със заплахата за увеличаване на плоския данък и надуване на инфлацията (което и ще стане).

227

georgi

преди 16 години

Тлака в Министерския съвет по ВазовСгушен в тъмното килерче, той с внимание гледаше простодушните сцени от първобитния още синдикален живот. По-смелите учители се шегуваха с министрите, подзимаха ги лукаво и се заливаха с весел смях. Тям отговаряха гръмогласни кикотения от министерска страна, дето се пущаха стрели против даскалското съсловие. Закачките, глумите и шегите се сипеха като дъжд; откритите смехове посрещаха двусмислените остроти, които изкарваха руменина по най-опечените бузи. - Я стига сте се превивали от смях, ами попейте пак! - извика весело стопанката, която готвеше гощавката. - Янке, Желязке, нагласете някоя, та засрамете везирите, нашите везири не струват за бъзев гребен - не пеят...Янка и Желязка не чакаха да им повторят и подхванаха една песен, а по тях - всичките песнопойки, които се разделиха на два хора: единият изпяваше един стих, а другият хор го повтаряше. Първият хор, в който бяха първокласните певици, пееше сопрано, вторият държеше по ниска нота.Ето песента: Данаиле бре, два се везира залибили,Данаиле бре, залибили от мънинки,Данаиле бре, срещнали се снощи вечер,Данаиле бре, в конака, в тъмнината,Данаиле бре, па седели, хоратели.Данаиле бре, месечника рог подалаДанаиле бре, звезди небе обсипаха,Данаиле бре, а два везира още седат,Данаиле бре, още седат, разговарят.Данаиле бре, водата им скреж хванала,Данаиле бре, кобиличка явор стана,Данаиле бре, а два везира още седат. Когато даскалиците изкараха песента, раздадоха се похвали от министрите, които я намериха хубава и за това, че всеки взимаше въз себе си тоя любовен припев. Пламен Орешарски хвърляше очи - да я изяде - на Янка Такева, която усърдно задиряше.- Тая песен се пее на повторки, а се играе на повращулки! - издърдора той гръмогласно.Всички даскали се изсмяха, като гледаха дяволски на Орешарски.Това беше цяла планина: ръст голиатов, сили херкулесови, лице кокалесто и грапаво, и глупавичко. При това, той беше и голям песнопоец, сиреч имаше и глас съответствен на снагата си. Орешарски се поразсърди. Той се оттегли мълчешката и след малко време излая над главите им като дърто овчарско куче - учителите изпискаха уплашени, а после се разсмяха. Тогава гидийките взеха да го дразнят. Една го припя: Пламене, гълъб шарени,Пламене, тънка тополо. Смехове.Друга пое: Пламене, мечка пустяла,Пламене, дълги саръко! Пак кискания и смехове. Пламен пламна. Той погледа с тъпо удивление бузестата Янка Такева, която припя тъй нелюбезно въздихающия си кавалер, и отвори уста като някоя боа, па зарева: Янкина леля думаше:- Янке ле, моме, Янке ле,яката думат хората,хората, ближни комшии,че ми си гойна, крьвена,че ми си трудна, дебелаот чичово си ратайче.- Лелю ле, мила леличке,нека се думат хората,хората, ближни комшии -аз съм си гойна, кръвена,и съм си трудна, дебелаот бащина

226

The Angelina

преди 16 години

Недей да казваш,че нямаш предложение,защото ще продължа да те анализирам?!Изглежда започна да си забравяш от тичане по темите тук краката,там ръката,онам главата...Събери се моля те,превръщаш се във всеобщ любимец.По принцип съм аполитична,но за първи път изпитвам изкрени симпатии към вашият министър...Голям праз,вие не си ли говорите така?

225

Йордан

преди 16 години

Подкрепа за учителите и будителите на обществото ни! Народ, който не тачи учителя, не е народ. Дори и един съвестен преподавател сред 100-ина други пак е цяло съкровище за всички нас! Да на Просветата, на Образованието, на Духовността! Да на стимулирането на учителско- преподавателското съсловие. Това е инвестиция в бъдещето ни, в децата ни.Искрено уважавам и подкрепям българския учител! Ето, още веднъж той се доказва и като народен будител, който за пореден път ни събужда от летаргията, безвремието иовчедушието, в което вече деситилетия тънем!Да на Прогреса!!!

224

до госпожата 185

преди 16 години

Госпожо,ако вие мислите само за собствените си деца,то ние освен за собствените си,мислим и за тези,които учим.И точно затова сме твърдо решени да отстояваме докрай.Ама и това ли не сте разбрали,след цели две седмици стачка.Пожелавам ви до края на стачката да схванете за какво иде реч!

223

The Angelina

преди 16 години

Поздрави от Ангелина,може да ми казваш и Анджи.Исках да ти пожелая добютро в 38,ама явно пак си заспал...В коя тема вече кръжиш,щото аз редовно следя твоето духовно издигане?Имам още да ти казвам...

222

Jordan

преди 16 години

Успех на всички преподаватели! Успехът им е и успех за цялото ни общество!Не на всички платени "писатели" по форумите и не на манипулацията, която се излива от всички медии!

221

УЧИТЕЛИ С БОЕН ДУХ

преди 16 години

Приятелю, не си наясно с това кой избира и издига правителство! Този въпрос е уреден още през 1879 година на дата 17 априлий с приемане на Търновската конституция. Съветвам те да прочетеш нещо по въпроса, преди да се изказваш неподготвен!Горкия!

220

podkrepa

преди 16 години

УЧИТЕЛИ ОТ Г.ОРЯХОВИЦА , БЛАГОЕВГРАД И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!БЪДЕТЕ ЕДИННИ И НЕПРЕКЛОННИ В ИСКАНИЯТА СИ! ВИЕ СТЕ НАЙ-ИНТЕЛЕГЕТНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ.НИКОЙ УПРАВЛЯВЯЩ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ПОДИГРАВА ТАКА С ВАС. ЦЕЛИЯТ НАРОД ЩЕ ВИ ПОДКРЕПИ , ЗА ДА СЕ СПАСИМ ОТ ТОЗИ АНТИНАРОДЕН МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. БЪЛГАРИЯ Е С ВАС .

219

amina

преди 16 години

Ха ха ха...Те те били карали. Да ти напомня темата и форума...ако има къде да напишеш колко си велик, *** там! Освен това какви данъци плащаш? Като им даваш 1,000 лв. колко от тях декларираш? Имаш ли фактури, нямаш, тъй че не се изказвай неподготвен, че току виж някой данъчен те е засякъл във форума:)

218

Дани

преди 16 години

Аз не знам учител, който да не иска реформа. Индикации за стачка имаше още в края на учебната 2006/07 година, тя се случва сега, и честно казано адски се кефя на това. Най-после тиквите имат още по-*** физиономии, защото се чувстват заплашени, чувстват, че на простосмъртните им писна от такива неуки, прости и просташки възпитани същества като тях, които без ценз управляват една държава вече 17години. Такива като Славчо Бинев. Някой може ли да му излезе насреща и да тропа с крак за нещо, а? Ай е дръзнал, а са го утрепали. Бандитска държава. Абсурдистан.

217

asss

преди 16 години

Искам да задам един риторичен въпрос : Това правителство,коетобез съмнение трябва да си ходи,не беше ли издигнато и със гласо-вете на същите тези учители,които сега протестират ?Човек тряб-ва да мисли,преди да гласува!Смятам,че бях достатъчно ясен.

216

185

преди 16 години

Прочетох всички мнения и първо родена съм в софия и смятам че да живеш при мама и тате до дълбоки старини и е "несериозно":) в който и да е градДа не вземам 300 лв. заплата защото съм на пазара на труда, където ако не се справя днес никой няма да работи с мен утре."Не кютам", а се развивам като професионалист нещо което доброжелателно съветвам всички...Училището не е забавачница или замяна на родителите това не съм твърдяла, но независимо къде сме в град или село, в държавният или частния сектор щом сме родители мислим първо за децата си. И някй попита къде са ми децата сега-на частни уроци защото на госпожата стачката и е в училище не в свободното време!

215

УЧИТЕЛИ С БОЕН ДУХ

преди 16 години

Ние, учителите от СОУ "Георги Измирлиев", Горна Оряховица се присъединяваме към Отвореното писмо на КОЛЕКТИВА НА ПГИ ИВАН ИЛИЕВ БЛАГОЕВГРАДи подкрепяме исканията на колегите!

214

УЧИТЕЛИ С БОЕН ДУХ

преди 16 години

Уважаеми колеги,Ние, учителите от СОУ "Георги Измирлиев", Г. Оряховица ви призоваваме в сряда - 10.10.2007 г.- стачните действия на работните ни места да се проведат под формата на седянка. Нека да възродим фолклорните обичаи предене, плетене, шиене на гергеф в този ден, изпълнявайки народни битови песни, подходящи за случая. ВАРИАНТ 1Ходила Янка на тлака,на тлака, хем на седянка,яла й червени ябълки.Прела е Янка, пяла е,три е вретена напрела.Даниел седи среща й,гледа я бяла, червенакато петровка ябълка,гледа я и продума й:- Янке ле, бяла враженко,отде пари да ти намеря?Ако ти пък намеря,данъците ще ти уголемя,инфлация ще се зададе,Световната банка ще реве, а МВФ ще дере!- Янке ле, бяла враженко,не ща да ти гледам лицето, че ми изгори местето!ВАРИАНТ 2Месеченка рог подаде,та погленна отвисокочо йе хоро най-хубаво,най-хубаво, най-гиздаво.Даскалското пусто хоро -то е хоро най-хубаво,най-хубаво, най-гиздаво:със таблички заграденкои със перца преграденко,но без парички подплатенко!Месеченка рог подаде,та погленна отвисокочие хоро най-хубаво,най-хубаво, най-гиздаво.Орешарското пусто хорохич не е хубаво,но е най-гиздаво:със овчици заграденко,и с парички подплатенко!

213

Даскалеску

преди 16 години

но на другите за това им плащат - да тровят форумното пространство :-)

212

Даскалеску

преди 16 години

Само така , като им се смеем , най-ги боли :-) Изгорили му чучелото на Дънди , и бил бесен :-) Той нали не се притесняваше от нищо ...:-)

211

преди 16 години

Учителите сега като си нямат друга работа и по цял ден пишат в форумите ......