617

iceblast88

преди 4 години

До КрисДа в Чернобил е нямало авария нали бе? Радиация е нямало, нали бе червен национален предателю! Масата от заводите с които се хвалят комунистите са приватизирани царски заводи с една червена звезда окичена на портала, това ви е цялото постижение! Че всичко се краде в полза на партията майка където се назначават техни некадърници на ръководни места и после с данъци се спасява положението от некадърното им управление! Да историята я има, ама с продукт на съветското робство не се спори!

616

iceblast88

преди 4 години

До КрисЗаличен е цветът на нацията и я оставят в положение по лошо и от турското робство! Даже по време на турското робство хората са имали право на собственост, нещо което по време на соца е илюзия! По време на турското робство хората са имали право на собствен бизнес (дори фабрики строят), а по време на соца индустриалната класа е заличена! По време на турското робство поне сме имали право на религия, а соца се постара Църквата в България да бъде заличена!Какво излиза?Руското робство е по зле

615

Крис До iceblast

преди 4 години

Оле, човек, посети психиатрията , за там си... Какви радиоактивни марули бе?! Какви некачествени храни, ти наред ли си?! Какви пребоядисани заводи?! Какви баби в ТКЗС на 60? Колкото повече пишеш, толкова повече доказваш, че си невеж и си роден след 1990.Онзи пък долу писал, че ако не били нахлули СССР, нямало да има 30000 жертви... Ако любимите ви американци и англичани не ни бяха бомбардирали (напълно безсмислено, както Дрезден), нямаше да има жертви. Колкото и да се плюнчите, историята я има!

614

iceblast88

преди 4 години

До КрисВ другите държави избиват доказани нацисти! В България са избити - индустриалци, писатели, държавници, все хора с култура, интелигенцията, абе всеки които може да се опита да организира отпор на съветското робство! Целта на Народния Съд не е реваншизъм, а заличаване на опозицията и всеки които би се противопоставил на поробителя и марионетното им правителство! Затова в другите държави от соц блока като Полша, Чехия и тн. има бунтове и борба с поробителя, а в България почти няма!

613

iceblast88

преди 4 години

До КрисГРОБ какви са бе? Нали и те са от вашите! Младежкото БКП! Всичките са червенокнижковци там! От вашите бе! Защо не цъфтим и вържем при тях? Нали пак комунисти ни управляват! И като беше толкова хубаво в соц България защо веднага като паднаха границите целия народ се юрна да бяха през глава? Станахме 9 милиона заради натрупаната инерция през царско време и защото нямаше как да се бяга от съветското робство! А сега може вече да се бяга и за това сме 7 мил. и намаляме постоянно!

612

Крис до 367

преди 4 години

По уличните фенери на Париж са висяли трупове на колаборационисти, осъдени от народен съд. Спрете да пишете глупости, четете, образовайте се, пълно е с информация. Даже и да ми слагате минуси, това няма да промени факта, че Народният съд не е измислен от българите, а от Чърчил, и че Народният съд го има във всяка държава със съюзно на Германия правителство... Просто факти, съжалявам за разочарованието , но не съм ги измислил аз...

611

Презри ги-2

преди 4 години

Те днес ликуват.Радостта им вещае на страната гроб;горчилката на сключен заем подслаждат с празничен сироп.На тях дължиш си днеска хала-гробокопачи на народ,от тях доведен до провала;девета дупко на кавала,те пак жадуват твоя вот! 3-Жадуват с плитките интриги да те натикат в своите игри...Но ти си българин-презри ги!За цяла вечност ги презри!

610

iceblast88

преди 4 години

До Крисв свободно падане и я няма! Ще бъдат нужни поколения докато се възпитат нови хора които да могат да съградят наследствени фабрики, ако въобще я има България до тогава! Изнасяхме всичко що годе хубаво за робовладелеца, а шлопа ви го оставяха за да се прехранвате и да не изпукате от глад! Бяха ли вкусни радиоактивните марули с Чернобилски дъжд? Дано са ти били сладки! А сегашната разруха е пряко следствие от 45г. съветско робство, защото наследниците на предишните партийци сега са начело!

609

Крис до 367

преди 4 години

Приятелю, почети малко история. Стига сте повтаряли като папагали наложената ви 30 годишна пропаганда. Казвате, че комунизмът ви пречил да мислите, но сега въобще не упражнявате това действие. 1. Превратът е направен от правителството на Кимон Георгиев (това му е трети преврат), а не от комунистите. 2. Народният съд го има във всяка държава, съюзник на Германия. Той е по заповед на Чърчил. Във Франция са избити от Народен съд много повече хора на глава от населението.

608

Анонимен

преди 4 години

В ТЛЗС работеха баби на 60 години, родени и възпитани от Царска България. А иначе кой как можеше кръшкаше от работа и кой каквото можеше, влачеше от работа вкъщи. Всичко, за което виете, че е окрадено, е окрадено колективно от целия народ.

607

iceblast88

преди 4 години

До Крис Учиха ви на вярност към партията майка! Бригадите бяха за да не се налага родителите ви да се занимават с вас и да може партията майка да ви промива мозъка! Заводите 90% от тях са били пребоядисани царски заводи с машини от преди ВСВ, а 10% нови които умряха на секундата като спря прехвърлянето на пари от малкото заводи на печалба! ТКЗС-тата съсипаха българското село и сега му берем плодовете на обезлюдените села! Комунизма затри традиции в предприемачество и затова сега икономиката

606

Анонимен

преди 4 години

"С една дума външно съжалява че Хитлер не е успял."---------- В момента на окупацията Царство България вече не е било в съюз с Хитлер и на българска територия не е имало германски войски. Изтеглили са се по искане на българското правителство. Ако комунистите не бяха такива руски инрик чии, България можеше изобщо и да не даде 30 000 жертви допълнително без никакъв смисъл.

605

Крис До iceblast

преди 4 години

Научи се да мислиш малко самостоятелно. Сега ми кажи и за бананите и западната музика ха ха ха... "Приликата между македонците и антикомунистите е, че и двата вида имат съществуват от 30години и се чудят какво да измислят, за да имат история". Болни мозъци!

604

Анонимен

преди 4 години

Не ща да ви разочаровам, но аз пррдпочитам да обвинявам съветската армия и да търся сметка от тях, отколкото да се караме помежду си. Без съветската окупация нямаше да има нито преврат, нито избиване на хора, нито народен съд. И освен това без съветската намеса нямаше да им шумкари, ястребинчета, Митко Палаузов и т.н. Но ако толкова ги обичате, ще си спретнем пак една гражданска война за техен кеф, кво толкова.

603

iceblast88

преди 4 години

До джоКолко пъти фалира любимия ви соц заради трудолюбието ви бе? Колко пъти продавахте от златния резерв трупан от мързеливите царски поданици преди вас? Живяхте на гърба на благата натрупани от поколенията преди вас и на кредит за сметка на поколенията след вас и голямата работа били! Всичко пропиляхте, че и бъдещите взимания профукахте! Нали бяхте много работливи?Защо тогава България фалира 3 пъти по ваше време?Трябваше тогава соца да е завършил с милиарди излишък, а вие завършихте със заеми

602

iceblast88

преди 4 години

До джоИ за разлика от теб мога да разсъждавам, а не да повтарям като папагал каквото партията майка ми е насаждала години наред в простата тиква! Статут в държавата тогава са имали партийните членове които растат в кариерата с червена книжка в ръка, а не с качества! Както и милиционерите и предателите които слухтят някои да не мисли по инак и да разваля идилията на общото затъпяване!

601

iceblast88

преди 4 години

До джоДа да всички знаем как се бачкаше яко. 1 работи за изпълнение на петилетката и 20 стоят и се подпират отстрани. Соца възпита хората, че без значение дали работиш яко като вол или мързелуваш парите които взима мързеливия и работливия са еднакви! А когато поставиш работливите на едно ниво на заплащане с мързеливите, то работливите и те стават мързеливи и спират да си дават зор! Така, че стига с заучените мантри за трудолюбието. Да се целите с домати по време на бригада не е трудолюбие!

600

джо

преди 4 години

До iceblast88. Приятелю въобще не си в час. А примерите,които си дал показват , че и главата ти е празна. Точно по времето на соца яко се бачкаше. Това за мързела си го избий от главата. По това време статут имаха Учителите, Инженерите, Лекарите,Писатели а не хора с автомобили.Нямаше чалга звезди и измислен хай лайф когото непрестанно да ни тикат в лицето всеки ден по телевизиите от *** предавания с които са закърмени сегашните *** като теб.

599

джо

преди 4 години

Дебати за 09.09.44 г. няма . Външно е хвърлило в ефир, една декларация а заглавието на статията не е коректно. Защо за репресиите е обвинена червената армия? Да изкарат списъци от външно, колко са разстреляни от червената армия? Стига с тези глупави заглавия, във ВСВ загинали има от АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБИ. Това са фактите и трябва да престанем със спекулата. За репресиите на по-късен етап си има отговорни, но това не е червената армия.

598

iceblast88

преди 4 години

До 634Говоря за стандарт на живот, за качеството на живот, за качеството на храната, на продуктите като цяло, за манталитета и мисленето на хората!Най простия пример - комунизма възпита масата от населението на 1. мързела е национален спорт + колата е синоним на голям статут в обществото, може да няма пари за обяд, но ще има дърта талига която дими като парен локомотив . Ето ти 2 прости примера за това как комунизма ни върна назад в мисленето и как все още робуваме на простотията му!