35

Циник до 30

преди 4 години

Пиша и във Focus. de трябва да ти кажа, че там не трият и половината на това, което си позволяват лоботомитe в този наистина ровещ дъното сайт

34

България в ЕU и НАТО

преди 4 години

След 10-15 години населението на България ще се състои от 80% старци на които ще трябва да се плащат пенсии или да се оставят на произвола на съдбата да гладуват и да просят.

33

d

преди 4 години

До ИванФайдата е огромна. Понеже купуват стоки и стимулират икономиката.Единственият сигурен доход във времена на криза са пенсиите.Понеже поне на книга - са вече изработени пари.

32

Анонимен

преди 4 години

И правилно!Разни далавераджии си нагласили нещата да взимат 20 000лв пенсия А на бас, че всички са потомствени русофили комунисти

31

Мен

преди 4 години

Понеже тука пишат и четат и млади хора. Не се занимавайте с глупости. Нормални пенсии с работа няма да видите. Бягайте в чужбина докато не ви болят ставите. Тези изедници тука дето колят и бесят да се оправят.

30

Анонимен

преди 4 години

Тия с големите пенсии ги кажете поименно. Сигурен съм, че всички ги познаваме.

29

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 4 години

...обаче сервилните джОрналисти ще изтрият последните читави мнения в този пропаднал сайт и вече някой вече трябва да изгаси лампите.....щрак!

28

Анонимен

преди 4 години

Таван, ама не за всички. Висшите политици се пенсионират по други правила и за тях таван на пенсиите няма. За себе си са гласували изключения от общото правило. Те въобще са извън правилата - имат си правителствена болница, а не скапаното здравеопазване за простолюдието, имат си НСО, а не скапаната и неработеща полиция, сменят возила всеки две години и държавата им покрива всички финансови нужди извън заплатите. Живеят в друг свят, не в нашия.

27

Всеки ден...

преди 4 години

ВИНЕТУ е в чужбина--щото знае ,че Бг . се изнесе.....

26

Счети

преди 4 години

Сега всички пенсионери се оплакват, че пенсиите им били ниски. Да, хора съгласен съм така е, но има кой да ви плаща пенсиите, а ние какво ще правим ? Аз съм на 36 и ще се пенсионирам след 30 години + около 2050 година, когато се очаква населението на България да е около 5 971 млн., като това са положителните прогнози. И поне малко ни уважавайте, че сме избрали да останем и да плащаме тук данъците и осигуровките си, въпреки че сме десни екстремисти, както ни нарича Гешев !

25

Анонимен

преди 4 години

До Коне с капаци сте!И КАК не внасяш вноски в НОИ като частно лице (обикновен наемен труд на заплата)???

24

Анонимен

преди 4 години

Добре е да пишете за ощетените, за да не питат младите защо трябва да се осигуряват. Може да пишете и за сметка на кои са ощетени! Тези, дето получават пенсии без нито една осигурителна вноска и мнимите инвалиди! Това е същото, като крокодилските сълзи против плоския данък. Наказвай до дупка този дето е квалифициран, работи повече и изкарва повече. Не е проблем кекаф футболист, дето в Лига Европа не може да се класира да получава 40хил.месечно. Проблем е когато журналист в частна медия поличи 12

23

Коне с капаци сте!

преди 4 години

Никой не те задължава да внасяш вноски в НОИ като частно лице! Освен това ако имаш фирма в България можеш да регистрираш фирма близнак в чужбина и счетоводно да прехвърляш печалбите и заплатата си там и да си внасяш вноските където си искаш.А ако работиш примерно в ИТ сектора можеш директно да оперираш в Бъглария през фирма регистрана в чужбина без официално да вкарваш никакви пари в България. Ако съвсем пък си скъперник можеш дори да избегнеш и всички данъци. Начини има хиляди.

22

Гери от Малдивите

преди 4 години

Ние богатите сме добре. Пенсионерите в България чувам, че са добре - пазаруват постоянно по веригите, младите от чужбина им пращат пари. А иначе - до 1944 май е имало пенсионен фонд със доста пари, ама свършили, след това държавата вече дава. Сега от около 30 години пак разни врътки със пенсионните фондове ама бедните ще го Д, както винаги. Поздрави от Малдивите.

21

Счети

преди 4 години

Дядо Соци какво те учудва ? Хората които се осигуряват на максимума внасят точно 981 лева за осигуровки и минимум 258,60 лева данък, като данъка може и доста повече да е. Когато работиш в голяма международна компания, никой не те пита, дали искаш да се осигуряваш на 1000 лева, а остатъка на ръка, а и не е и редно, защото ако ги няма тези хора, кой ще пълни бюджета на ДОО, за да се изплащат пенсиите ?

20

УМЕН

преди 4 години

"Заради ограничението на максималните пенсии са спестени близо 15 млн. лв. само през миналата година. "Демек говедарските кошници ф16 изядоха спестяванията за около 120 години напред. Те това е дране!

19

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 4 години

Затова избегах в Норвегия. И тук сега ставам със всеки изминал ден финансово красив

18

Циник

преди 4 години

Тpийте... Трийте... Те хората - трева пасат.От 44 насам "политическата ни каста", не казвам "класа" - от уважение към думата.. е една и съща - сега не им викаме другари, а господа (от господари)Който иска - да им аргатува за жълти ст'инки... И ако "има късмета", да осъмне някой ден със 150 - 200 евро пенсия... недостатъчна да живее.. твърде много да умре.Който остава в тази пародия на държава - сам си е виновен.

17

Анонимен

преди 4 години

бааах тоя шеф-***! Ако пенсията сега му е 20 000 лева, колко е взимал 1989-та?и какво е работил??

16

Дядо Соци

преди 4 години

До Митко 11 Митко , може да си прав , но не ти вярвам. Как ще внасяш хиляда лева на месец? Ти добре ли си ?Използвай си парите за нещо по смислено. Я апартаментче от 300 кв. , тераска, Молдиви...