89

Анонимен

преди 4 години

До До 90Климатът се променял и преди никой не спори с това. Но никога толкова бързо, и е имало причини промени в състава на атмосферата, повишена вулканична активност, геологични катастрофи. Такива неща сега няма, но има въглеродни емисии. Пак спорите с очевидни неща.

88

Анонимен

преди 4 години

До До 87Изглежда нямате поглед върху науката. Ученият се познава по трибуната. Ако "екоталибаните" са превзели Nature и Science, както и най-престижните специализирани списания, значи въобще не трябва да вярвате за науката за нищо. Но това за щастие не е така.

87

Georgiev

преди 4 години

Преди няколко години имаше благотворителен концерт на български изпълнители, не помня точно каква беше каузата. И няма да забравя как излезна една фолк певица и се провикна " Айдеее, за каузатааааа" :))) Та, така с каузите.

86

До 90

преди 4 години

И къде точно съм написал, че отричам климатичните промени? Не само, че не ги отричам, смятам че климатичните промени са нещо нормално, климата не е константна величина, това е научен факт. Климатични промени е имало през цялата 4.5 милиардна история на Земята, да твърдиш, че днес няма такива е смешно-груповато. Всъщност реално нищо фатално не се е случило, живота ще оцелее, ние хората ще оцелеем, климатичните промени просто ще ни създадат дискомфорт.

85

До 87

преди 4 години

В научните среди, също има зелени фанатици, не са много, но пък за сметка на това им се дава трибуна, за сметка на истинските учени. Не мога да си представя, че истински учен, би подкрепил сектански инфантилни бръщолевения на едно момиченце - това не е сериозно. Това момиченце е едно подставено лица, един ПР образ, то от климат не разбира нищо, то изразява мнението на могъщи екоорганизации, трупащи огромни дивиденти от псевдоборбата с климатичните промени, това е всичко, относно Грета Тунберг.

84

House M.D.

преди 4 години

За да намали още повече въглеродните емисии, другарката Тунберт трябва да спре да диша! Какво е това лицеизмерване? Иска да намали въглеродните емисии, а пък нагло диша.

83

Анонимен

преди 4 години

До До 84Именно вие се държите като сектанти и не поддържате смислен диалог. Климатичните промени са факт - освен че са приети от научната общност, на места се виждат и с "невъоръжено око" - както топенето на ледовете в Арктика и температурните рекорди в Европа това лято. Именно вашият религиозен фанатизъм налага популяризиране на проблема.

82

Аззз

преди 4 години

Добре, че в статията се уточнява, че ще се използва синя кофа. В смисъл, ако беше зелена, вече щеше да е прекалено.

81

До 84

преди 4 години

Няма сектант с висок интелект - това са фактите. Сектанта е кон с капаци, той не анализира ситуацията, той не ползва разума си, не мисли, а само възпроизвежда насадените в мозъчето му от гуру-шамани религиозни догми. Зелената секта е религия, в нея няма логика, или вярваш в нея, или си неверник, тоест враг. Да чакаш от секта да реши които и да е проблем е обречено на провал, да водиш аргументиран дебат със сектант, също е обречено на провал.

80

Анонимен

преди 4 години

До До 76Аз нищо не предлагам. Именно науката е констатирала и моделирала климатичните промени. Само не ми казвай, че учените са платени и т.н., понеже имам известна представа от тези работи. Оттам нататък се предлагат отново научно обосновани подходи за справяне с проблема. И най-малко за мен можеш да твърдиш, че съм против научно-техническия прогрес и науката. Вярно, има такива "зелени", но не съм от тях.

79

Циник до 72

преди 4 години

Те са ти го написали...Ама едно си знае баба... Едно си бае... Прилича на 1 стар вицАнглийски войници искали (с пиене), да ппесушат река, че им пречела да стигнат Китай... Речено сторено... Наредили се 2 полка и почнали... Айййй... Руп... Аййй рупНа другия бряг 1 000 000 000 китайци правили.. Чин... Кай... ЧУУУУРТОТАЛНИ ГЛУПОСТИ... ЗА СМЕТКА... САМО НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ

78

До 81

преди 4 години

Каузата това, каузата онова, каква е тази кауза? Какво толкова е направило това момиченце? Само разтягане на ластици и секта заклинания - лудост. Проблема е ясен, но решението което вие екоталибаните предлагате, ще доведе до много големи щети за европейската цивилизация и като цяло човечеството, вие искате да се завърнем към тъмните векове на религиозния фанатизъм. Ето за това създадохте образа на Грета Тунберг, като проповедник на правата вяра, ето за това промивате мозъците на подрастващите.

77

Анонимен

преди 4 години

До До 72Kе си й измервал интелекта. Тя има някаква форма на аутизъм (това в цивилизования свят не те изхвърля от обществото), тъй че е напълно възможно интелигентността й да е много по-висока от нашата (ако говорим за IQ).

76

Баси УдобнотУ

преди 4 години

Много по лесно е да се приказва и да се правят нацупени муцунки и безполезни демонстрации отколкото да се вземе един чувал и да се направи почистване по улиците на града или край горските хижи или плажовете край морето и реките.Днес всички МРАЗЯТ физическия труд.

75

До 76

преди 4 години

Живота се променя, така е, но това трябва да се случваше естествено под влияние на научно-техническия прогрес, сега ти предлагаш изкуствен регрес, да се лишим от всички достижения на цивилизацията, направо да унищожим цивилизацията и да заживеем като първобитни, без електричество, ограничен транспорт, ограничено потребление, ограничена икономика и т.н. Това не е правилната посока, това не е развитие, само науката може да ни покаже правилния път, сектите винаги водят застой, регрес, диктатури....

74

Анонимен

преди 4 години

До До 72Популяризиране на проблема и обществен дебат. По света също я критикуват. Има мнение, че е направила по въпроса повече от редица професионални политици. И аз имам забележки, но си давам сметка, че каузата си заслужава, и не издребнявам, както повечето от пишещите тук.

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонименя сподели като говорим за ресурси, колко тона нафта/мазут и масло ще отидат в океана за това скромно "без баня и тоалетна" пътуване? Не може ли просто да си купи самолетен билет? Ааа.. ама то няма да е НОВИНА, това е ключа от палатката.

72

До 72

преди 4 години

И как това детенце с нисък интелект ще реши пробема с климатичните проблеми? С реване, цупене, забрани, ограничения, бой с пръчка, пещерняшки живот, как ще стане точно искам да напишеш?

71

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 75Предлагате диктатура. "Екоталибаните" са далеч по-загрижени за свободата и просперитета на човечеството.

70

Циник

преди 4 години

Предния коментар е до "разчувствания" 72