173

Анонимен

преди 4 години

Та кога да очакваме разследващи в НАП , които да установят кой е подарил на хакера данните на 5 милиона българи ?Не може да се мери с двоен аршин в случая , защото виновни има и от двете страни.

172

Пострадал от НАП

преди 4 години

Прегледах zip файла и си намерих данните в десетина файла. Най-възмутителното беше че тъй-като съм регистрираан за онлайн игра в тото.бг и 7777.бг ми има данните два пъти в един и съща папка GAMEON. В милиционерската държава *** се събира всякаква информация пък може да дойде и момент да потрябва. Очаквам при следващата порция данни от НАП да се появя няколко пъти в папката XXXON с данни за посетените порно сайтове. Не дай си боже да се кандидатирам за политик ще ми ***.

171

Анонимен

преди 4 години

Гешеветурата в момента се ослушва като пра се в тръстика.Представям си какви карикатури ще им спретнат!Смях!:)))Ама точно ду *** в коприва:)))))))

170

Баба Генка

преди 4 години

Дайте таз машина у наше село,бай Стамат местния ключар ки го отключи за едно сабале,малко е скръчав де,се пари тера.

169

Анонимен

преди 4 години

А защо Горанов не подава оставка?Нали Баце викаше,че ово е стандарт у ГЕРБ?!

168

Анонимен

преди 4 години

до 178 В случая си прав, защото това *** го набеждават за хакер понеже нямаме защити като на Пентагона. Истинският хакер е тоя който проби системата на Пентагона, а тоя нашия е един ***!

167

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 167Напълно си прав за това че не са предприети мерки, преди хакването.Истината е че държавните ИТ специалисти не са добри дори на средно ниво.Но кой може да ги вини, при заплата 900лв, то един чистач в Германия взима 1500 евро.Частните ИТ също не са на ниво в БГ, по опитните специалисти взимат горе-долу хубави пари, но и тук вирее още за нашия човек повече пари.За Бойков, не знам защо някой го изкарват супер хакер, то да хакнеш НАП не знам дали е постижение.

166

ДА

преди 4 години

Хахахаха-защо собственикът е в чужбина!?Ще умра от смех!А защо шефката на НАП е в отпуск и не го прекрати!?мирише ми на "Делото Иванчева"!!

165

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 174 Напротив , това че не са ги защитили е решаващо в случая . Самия Горанов призна , че нито един тест за сигурност не е правен, знаеш ли в САЩ колко теста правят на системите си. И да случват се пробиви , но пробив на незащитена система , не е пробив . Това е подарък !!!

164

Анонимен

преди 4 години

Спомням си преди време в софийския НАП при един ъпдейт на системите, на някои масиви беше сменен формата на датата вместо ДД/ММ/ГГГГ на ММ/ДД/ГГГГ резултата беше адски смешен :) особенно при подадените декларации, на сумати хора им се получиха някакви нови задължения, а в същото време плащаният по декларациите стояха "необяснени" та от НАП разбраха чак, когато самоусигоряващи се посетили личния си лекар, разбрали че нямат ЗВ :) и това нещо стоя омазано повече от година

163

Стоян Спилбъров

преди 4 години

Пробвайте с 1234,туко виж се отключи.

162

Пари

преди 4 години

Пари придобити по престъпен начин и чрез престъпни средства-класика в жанра В Турция адвокатите ги разпитват с клечки под ноктите, близо до варел пълен с вряла вода намиращ се в cBинарник някъде в Анадола.В ОАЕ Саудитска Арабия Оман,Бахрейн,Катар там изобщо не разпитват,защото те сами си изтичат в канала.У нас ще е цяло чудо ако един ден не се появи /на крачка сме от поява/ на подобен диктатор , който ще види сметката на всички либерал демократични утрепани правозащитници'и ще освободи народа.

161

Анонимен

преди 4 години

до 169 Стига с това "ако били си защитили данните".Един хакер защитата на Пентагона в Сащ разби, дето трябва да е най-защитена, ако трябва си говорим за защити. Всичко може да се пробие.

160

Анонимен

преди 4 години

Не знам какво трябва да направи Горанов за да бъде свален от Борисов? Може би трябва да му се изcере в устата.

159

Анонимен

преди 4 години

Това момченце въобще не е хакер в истинския смисъл на думата, а скрипт-киди което знае да работи с десетина инструмента за сканиране на мрежи и да прави SQL инжекции и крос-сайт скриптинг. Жалкото в цялата история е че такова *** е успяло да източи цялата база данни през някакво приложение което въобще не трябва да има достъп до цялата база данни.

158

Анонимен

преди 4 години

do 159Ами какво ли остава за наши футболисти с 10 000 евро месечна заплата , да стъпят на дедовия на Лионел Меси който е с 770 000 евро СЕДМИЧНА заплата? На ден по 110 000 евро печели Меси! Всеки божи ден... независимо дали си почива, дали е на тренировка за 2-3 часа, дали е на официален мач.))))

157

Анонимен

преди 4 години

Преди време пак взеха едни компютри бая биткойни откраднаха милиционерите.Аз никога не бих им отключил компютъра ако бях на негово място.Да се оправят!Нали затова им се плаща?!

156

Анонимен

преди 4 години

Каквото и да си говорим , пробив в НАП можеше и да няма , ако си бяха свършили работата , да защитят данните.Не е нормално да разчиташ само на това , че ако някой ги изтегли , това е противозаконно. Те са истинския виновник, наравно с този, които се е възползвал от тяхното безхаберно съдействие.

155

Анонимен

преди 4 години

От много напъване да не вземат да изгорят дисковете.

154

Банкер

преди 4 години

Ако е добре криптирано, примерно с 512 битов ключ, няма да го отключат скоро.