132

Анонимен

преди 4 години

това са плодовете на всички образувателни реформи, реформи които никой не иска, но са без конкуренция

131

Анонимен

преди 4 години

Предателите казваха на децата си - "учи мама езици да бегаш от Бълария"Да ама и на запад само с език не става - трябва математика , физика и програмиране..

130

Ха ха

преди 4 години

Ами той отговорът се съдържа в самото заглавие. Нямат образование и нямат мотивация да работят . Не можеш да имаш добра диплома ако по цели нощи си се давил с алкохол в чалготеките . Но дори и тати и мама да са раздали няколко подобни на теб телета на даскалите за да ти повишат изненадващо успеха , щом мързелуването ти е най- ценното качество каква работа пък тия искат от тебе . Татю носи , мама меси .... и интернета никога да не спира .

129

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен до 142 Ти големия мъж бе отворко , програмистите имат пари и време за спорт и за туризъм.

128

Анонимен

преди 4 години

Що не станете програмисти , нали сте отворковци с няколко курса и хоп за половин година програмист , много лесно направо детска приказка.. Станете и взимайте 4-5хил. лева в България .. Що бегате да миете чинии и кендзефи на запад.

127

Анонимен

преди 4 години

Един политик спомена, че се превръщаме в колониална държава. Обслужващ персонал, шеф готвач,и др. подобни медийни зарибявки. А умните, те са от колонизаторите.Дори гордостта и връхтъ, програмист, може да станеш с няколко курса.

126

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 137 Недей обобщава!Toва е в София. В провинцията- градския транспорт, шофьорите не получават 2000 лв и в Лидл не дават 1500лв. на касиерките. Всичко е наполовина.Учителите и лекарите не ни ги натрапвайте постоянно, че ни омръзна от учителските заплати, които ги вдигат по 2 пъти в година, за лекторските часове и частните уроци няма да се отклонявам. Пък за лекарите да твърдиш, че не били платени е смешно. Точно лекарите, които са и в болница, и в частния си кабинет. Айде, моля!

125

Анонимен

преди 4 години

Който е годен става програмист , който е негоден става емигрант..

124

Анонимен

преди 4 години

Защо да се образоват ? Завършваш "автото" с 3.00, ставаш шофьор в 'Градски транспорт"за 2 000 лв. Жеата със същото пбразование - касиерка в Лидл за 1 500 лв. С почти 4 000 семееен бюджет-купон. Може да станеш учител за 800 лв или доктор за 1 000 лв. Изборът е ваш.

123

Кирето

преди 4 години

Кучето скача спрямо тоягата, та и тук е така. Когато Ви се предложи качествено обучение и сте склонен да попивате, тогава ще бъдете и качествен кадър.Ученето е важно, но добрия специалист е добър практикант. Работодателите трябва да влагат в своите кадри, за да ги направят качествени

122

Писна ми

преди 4 години

да им слушам глупостите на тези йалки мошенници как нямало квалифицирани "кадри" и колко много работа имало ама хора нямало

121

ef

преди 4 години

Като изключиш София и Пловдив просто няма къде да се работи!Отворете например джобс бг за град Стара Загора и вижте какви ниско квалифицирани и ниско платени позиции се предлагат. И така е от поне 10 години.Просто няма къде да се работи! Особено пък квалифицирана работа.

120

Кирето

преди 4 години

Преди демокрацията, дори хората с ромски произход са били задължавани да учат и да работят.Сега е демокрация със свободия,която е пагобна. Силна държава се гради с ред и дисциплина, нека си го кажем.

119

Кирето

преди 4 години

Съгласен съм с Пиян Гъ.Независимо дали е демокрация,комунизъм или както искайте го наричайте,важно е хората да бъдат удоволетворени.Когато шепа народ са удоволетворени,ацяла държава не е,значи наистина има проблем.Аз не съм комунист и не съм живял тогава, но едно ще Ви кажа.Човек от хубавото не бяга, а щом хората го търсят, значи е имало за какво.Разбира се, че и тогава е имало минуси.Ама тогава да завършиш и да си пройдоха, която цял ден скита няма как да бъде, защото веднага се е започвало раб

118

Пян_Гъ

преди 4 години

Защо не работят? Е, те в САЩ пък са се скъсали да работят - ония в караваните, в празните халета с огньове, в гетата (You don't know no shit man!) и т.н. Това не са просто филми, а действителността там. Когато няма безкомпромисна държавна политика, се получава така - това е естественото състояние на нещата. Хората са мързеливи ***. За добро или лошо, с "демокрацията" нейните "ценности" долетяха и тук: безработица, дрога, мафия, корупция... Няма идеален строй - всичко е с плюсове и минуси.

117

аз-ът

преди 4 години

аз вярвам че генетиката си казва думата. Не може всеки да бъде новия Айнщайн всеки си има границите. Но основната вина е на родителите. Новата провинциал аристокрация предпочита да ходи в мола, да търси евтини почивки и майстори за банята, вместо да се занимава с децата си. Искат учителите всичко да правят - за 1400 лева заплата. Тука преди дни реваха, че на юначетата им не били позволили формули да ползват.Като идат в ЕС университет след години - ще им дадат ли да ги ползват. Куче влачи рейс...

116

аз-ът

преди 4 години

разговарял съм с преподаватели като в университетите, така и в училищата. Нивото е МНОГО зле. От една страна мотивацията на личния съствав е почти нулева, от друга учащите нямат никакво желание. Както се изрази моята позната - те са изпуснати мебду 1 и 7 клас, искат от мен да компенсирам загубите. Хората са умишлено заблуждавани с тези дето печелят медали. Това е капка в морето, останалите се представят много зле. Както аз разбирам - качественото още 7 глас бяга в чужбина, не чака университета..

115

Анонимен

преди 4 години

"Каквото посееш, това ще пожънеш!", са казали мъдрите хора. И са прави! Българският бизнес толерираше подмазвачите, връзкарите, полуграмотните (защото тях лесно може да ги излъже и да им плати много по-малко) и сега реве, че няма квалифицирани хора. Е, дами и господа, сами си го направихте! Когато умните и образованите настояваха за по-нормални заплати вие ги изгонихте с мотива, че "още 10 чакат за твоето място!" И хората заминаха, а сега къде са тия 10?! :)

114

Анонимен

преди 4 години

Кофти диспозиция на подзаглавието! Бизнесът бил губел по незнам колко си... Я помислете, има ли нормален индивид, за който загубите на бизнеса биха били стимул да иде да бачка?

113

Анонимен

преди 4 години

Не мисля, че съм ***, както и семейството ми (както се е изаказал един). Синът завърши магистратура в Русе (автоматика). Предпоследната година дори я учи в Испания.Започна в един наш завод като КИП. Караха ги да работят на линията. Отиде да работи по чужбина (не по специалност). Изкара 3 години и се върна. Сега му плащат по 70лв. на ден обезщетение. Не го оправдавам! Възпитан съм по друг начин, ама и това, дето е тука му се вика робия и безправие! Ето там е заровено кучето.