162

до БББ

преди 4 години

Техниката която е заразена при справяне на чернобил е 50 пъти повече отколкото разполага българската армия, а тази техника в периода 2012 - 2016 година е претопена от Украйна и продадена на европейския пазар.Та темата май не е толкова минала както твърдиш.Спокойно може да се окаже че новата ти желязна врата е от метал които е отстранявал праха близо до реактора но тогава е бил фадрома сега е вратата на входа ти.

161

Анонимен

преди 4 години

До: 180Капитализмът може да си има пропаганда, тя може да е добра или пък лоша. Но истината е, че до ден днешен не е измислено нищо по-добро от (лошия) капитализъм!

160

гост

преди 4 години

до 89-та никъде по целия свят не е имало демокрация ,всички са се прикривали зад ; демокрация -та;,както и ер до *** и други се крият .

159

БББ

преди 4 години

Айде сетихте се за Чернобил след 30 години заради един добър сериал...Един сериал ля трябаше да ни подсеща...Сега ще го използват срещу АЕЦ Беляне...

158

Анонимен

преди 4 години

Нещо географията куца в тази публикация. През Германия не се стига до тихият океан

157

Анонимен

преди 4 години

Темата е сложна и тежка.Едно е сигурно: Радиоактивен облак имаше. Последствията са тежки.Облакът е от фини прахови частици - като тези срещу които се борят днес компетентните органи. С тази разлика, че частиците бяха радиоактивни, докато днешните не са, макар че пак са вредни.Логично е, че някъде в България въздухът е бил чист. Но някъде не е бил чист, тоест хем запрашен, хем радиоактивен.Заболелите от рак се увеличават много.Не може обаче да се докаже кой рак е точно от Чернобил и кой не.

156

Анонимен

преди 4 години

Какво сте се втренчили в тоя Чернобил това е чиста пропаганда ! Капитализма и неговата философия за потребление ..унищожава природата и света

155

Русия

преди 4 години

Нито за миг радиацията не е надвишавала нормата, всичко друго е джендърска пропаганда -марули салати от Запада ала бала

154

от `176

преди 4 години

но това не се дължи на радиация а на разболяване следствие на стрес, а времето на Чернобил е с малко смъртни случай които се дължат на стрес.

153

Аз пък

преди 4 години

До 164 Влади Стига сте лъгали, имах едно дете и през 1986г забременях . Понеже майка ми е физичка и донесе гайгеров брояч и черджето пред къщи и един полски букет от Радомирско тракаха като картечница. Не исках да раждам при такава обстановка и тъй като се беше чуло за абортите отидох да питам в АГ-то на Медицинска Академия (високата сграда на ул"Здраве") и там категорично ми отказаха. Говоря ви за юни-юли 1986г, та после правих криминален аборт. ЛЪЖА е че върхушката се е загрижила за здравето н

152

до bolbov

преди 4 години

няма промяна на статистиката , но това не е критерий тука говорим за радиация с следвремен ефект.Няма как да се измери човек болен ли е бил повече години преди да почине или здрав и прав си е живял живота и накрая се разболял и починал.Проста такава статистика ти трябва а такава няма.Иначе ако се водиш по статистиката както казваш ще кажеш че катаклизъм започва започва от 96 година и последните 15 години е голям катаклизъм все повече на 40- 50 години почиват.

151

сащисан

преди 4 години

До: номер 172 (bolbov)Откога комунистите станаха "демократични"???

150

Златка Данова

преди 4 години

И аз гледах предаването...темата беше за приликите между фашизма и комунизма...а тук сте сервирали една лъжа

149

Обективно

преди 4 години

Е изгледах въпросното предаване, беше интересно...а този кратък откъс е тотално изваден от контекста на цялото интервю, освен това имаше и втори гост, който твърдеше точно обратното...Статийката е ***, толкоз ли не можете да извадите две минути като хората от един час.

148

bolbov

преди 4 години

Какво значение има дали е валял или не.Може да се направят справки в гробищните администрации и да се установи,дали след този дъжд има завишена бройка на необичайно починали хора.Със сигурност знам едно че след демократичния дъжд,който продължава да вали моята Родина се превръща само в географско понятие.

147

Холивуд и истината

преди 4 години

Не е ясно кой изнася обективни данни. Знае се обаче, че в армията е бил измерван радионактивният фон. Нека се публикуват тези данни. Ще бъде интересно да ги видим.А до Анонимен 167: Не е необходимо човек да е специалист, за да разбере, че при движението на облак разсейване има - няма как да падне всичко на едно и също място. И затова ли да "се сриваме като държава"?Когато не се публикуват реални и проверяеми данни, могат да се правят всякакви спекулации. Все пак филма е художествен.

146

Dan

преди 4 години

абортите след Аварията!!!Те причиниха първия демографски спад след комунистическата демокрация от 10.11.1989г.

145

Анонимен

преди 4 години

Помните и най-големият виц от онова време , не че нещата са за шега - те си бяха страшни, та тогава се казваше- Радиация няма , но бавно намаляма

144

Възмутен

преди 4 години

До рускиня. Съсипахте България и Европа за стотици години напред с безумните си напъни да докажете предимствата на соца. След като Павлик Морозов ви е национален герой......какво има да коментираме.

143

Анонимен

преди 4 години

Същият този полковник ,според думите му пряко отговарял за докладване при радиоактивна заплаха , каза ,че радиоактивните частици се РАЗТВОРИЛИ в океана или там Средиземно море - демек нищо страшно не е станало ..сега разбирате ли защо се сриваме като държава..но Росенчо не го попита за колко време се разпада радиоактивният прах???Ясно. при ко.му.ни..з.*** , е имало е НЕкакви проблеми , но като цяло всичко е било "хорошо"