209

Анонимен

преди 4 години

....на следващата година СССР почти сигурно щеше да нападне Германия...Абе, може и да са се въртели подобни безумни планове в болния мозък на Джугашвили, но не е било възможно за изпълнение. Бойната техника на СССР е била допотопна, наваксват едва във втората половина на войната.

208

Анонимен

преди 4 години

До Боби 216Не ти ли ясно , че издишаш като пробит балон. В случая не спорим кой какво е произвеждал. Спора е дали без американската помощ СССР можеше да спечели войната??? Отговора е категорично НЕ!

207

Боби

преди 4 години

До Анонимен"По ленд-лиз са доставени и танкове, самолети,"Да видим масовата част от доставените какво е предствлявалаТанк М-3 - Гроб за 7 е кръстен от самите РуснациТанк М-4 с късо оръдие - наричан е луксозен гроб за 5 (Т-34-76 Гроб за 4)Танк М-4 с дългоцевно оръдие който има възможност вече да се бори с немците доставката е от 1945 годинаАерокобра - САЩ пилоти заради буквално ВРАТАТА за напускане на самолета не са искали да летятБ-20 Бостон ВВС на САЩ го заменят! за Б-25(200 доставени)

206

Анонимен

преди 4 години

"По ленд-лиз са доставени и танкове, самолети, цветни метали, огромно количество храни, взривни вещества и т.н."И от къде са "доставени"? През Северния полюс или през Беринговия проток? Хайде малко посмали значението и количеството на тези доставки щото се излагаш.... А по същото време войници от цяла Европа се бият на страната на Вермахта, а цялата европейска икономика ги захранва с храна и провизии, но това сигурно "няма значение" за теб!

205

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Наивнико, дрънкаш глупости. По ленд-лиз са доставени и танкове, самолети, цветни метали, огромно количество храни, взривни вещества и т.н. . Включително и прословутите ватенки са американско производство. Без тези доставки руснаците щяха да бъдат прегазени."По Ленд Лиз са подписани 5 или 6 протокола/договора и там се определя кой какво ще произвежда - СССР реално 1942-1945 е произвеждал почти само оръжия и боеприпаси, никакви нови разработки, никакви скъпи изделия

204

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"А колко от тези 27 млн. са избити от НКВД..."В тези 27 млн. жертви Сталин включва и починалите от естествена смърт за периода 41 - 45 г. Мааалко е преувеличил! Въпреки това жертвите са близо 20 млн., от които малко над 7 млн. войници и офицери от Червената армия! Също не са никак малко и не виждам как НКВД масово ще избива собствения си народ и същевременно същия този народ ще громи Хитлер, вместо да използва момента и да се обърне срещу Сталин! Много фалшиви истории напоследък!

203

Боби

преди 4 години

До БРЕЕЕЕЙ !Вероятно си прав че ако Германия не беше нападнала СССР то на следващата година СССР почти сигурно щеше да нападне Германия.НО ИСТОРИЯТА НЕ ТЪРПИ - Възможно е Било, Вероятно е Било, Щеше по-добре еди какво си да се случи.Германия, Италия и Япония започнаха конфликта наречен Втора Световна Война(да по различно време но те са основните инициатори)

202

Анонимен

преди 4 години

До БобиНаивнико, дрънкаш глупости. По ленд-лиз са доставени и танкове, самолети, цветни метали, огромно количество храни, взривни вещества и т.н. . Включително и прословутите ватенки са американско производство. Без тези доставки руснаците щяха да бъдат прегазени.

201

Боби

преди 4 години

До tamada"Италия капитулира пред Съюзниците още есента на 1943."Само се поинтересувай колко Германски войски е имало 1943 - 1945г в Италия Италианци на страната на Германия и Германци около 1 милион - 680000 загиналиСъюзници + Италианци подкрепящи съюзниците + САЩ флот + ВБ Флот - 1,5 милиона човека - 320000 загинали

200

Анонимен

преди 4 години

А колко от тези 27 млн. са избити от НКВД, пожертвани като пушечно месо от неграмотни политкомисари и в изпълнение на безсмислени заповеди? Когато се отговори на този въпрос; когато се признае истинската роля на СССР за започването на ВСВ, съюзните отношения с нацистите; историческите истини за мракобесният сталински режим; за изтребените милиони невинни хора от болшевиките - тогава могат да имат претенции за обективност.

199

Ха-ха

преди 4 години

А , те нека си празнуват каквото искат, но не могат да залъжат хората кой е победител във ВСВ. Те и испанците и португалците още празнуват "Пакта от Тордесияс" с който са си разделили света, ама полза никаква.

198

Боби

преди 4 години

До Анонимен"НАИВНИКО, представи си АМ Тракия от София до Бурга с ДЕСТ РЕДА КАМИОНИ НАРЕДЕНИ БРОНЯ ДО БРОНЯ. Няма грешка. 475 000 камиона са доставени от САЩ на руснаците по ленд-лиз. С 20 000 мършави ЗиС-5 произведени от руснаците война не се печели."ЕХ ЕКСПЕРТЕПак ти казвам при първите разговори по ленд лиз СССР/САЩ/ВБ се казва СССР ще произвежда само това и това(тоест бойни машини и артилерия) всичко останало е вносКораби, Влакове, Камиони, Материали, Авио Бензин

197

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Аман от тебе. На всяка манджа меродия. ИТ експерт на държавна работа - ако си такъв трябва да те уволнят, че не се вижда кога работиш."Ето момченце току що пуснах копиране на две бази данни за осъвременяване на данните на мъртвите едната средно се копира 40мин другата 1,5-2 часа заради стара мрежа и сървъри до тогава нищо конструктивно не мога да направяпп рестартиране на моя служебен таралясник ми отнема 40 мин и за това се старая да не го гася дори събота и неделя

196

Наблюдател

преди 4 години

Дребните души, които винаги са паразитствали по света се напинят да застанат до героите от ВСВ и да осребрят трудно извоюваната с толкова кръв победа. От показния десант в Нормандия те извличат огромна полза - нареждат се до победителите и принуждават Германия да подпише унизителния "Канцлер акт" валиден до края на века, а златото на Германия заминава зад океана.

195

Боби

преди 4 години

До Анонимен"НАИВНИКО, вкл. и най-добрия руски "ас" Покришкин лети през почти цялата война на Р-50 Аерокобра след като безславно е свален в първите дни с МиГ-3. Впрочем немските летци с над 50 победи /както Покришкин/ са над 200 . За Хартман да не говорим......352 победи......"ЕХ ЕКСПЕРТЕИдеята за СВОБОДЕН ЛОВ(а там са и руските и немски Асове) "Узрява" в главите на СССР командващи 1943 година и от тогава насетне Руските Асове почват да трупат победиВъпрос на Тактика и Стратегия

194

Боби

преди 4 години

До Анонимен"а как се осъществява руската жп логистика??? По ленд-лиз щатите доставят 1900 локомотива а през цялата война СССР произвежда 19 бр.!!! Включително и прокатния стан за 85 мм -те оръдия на Т-34 е доставен от САЩ защото руснаците не могат да го произведат!"ЕХ ЕКСПЕРТЕПри първите разговори за Ленд Лиз СССР/ВБ и по-късно СССР/САЩ се разбират Какво СССР да произвежда и какво Съюзниците да доставят 100%В случая САЩ и ВБ оръжия са БонусЗначи СССР 280мм Оръдия БР-5 произвежда а 85мм не

193

чичо Гошо

преди 4 години

До дпс-герб Откога ГЕРБ е с Русия???Сигурно когато спряха "Южен поток " ,АЕЦ Белене и въведоха санкции срещу рашите?Или сега положението на "източния фронт" се измени и залочнаха да въртят г...?

192

Сериозно

преди 4 години

Когато е направен този десант Червената армия е била в подстъпите към Варшава и едва 10% от силите на Вермахта са били съсредоточени на западния фронт! Защо не направиха десанта през 40-та г. ингилизите, когато Хитлер "налази" Франция, Белгия и Холандия? Точно тогава над 300 хил. ингилизка армия, предварително базирана във Франция за да ги "брани" от Хитлер, едва не се издавя в Ла Манша, бягайки "смело" от Вермахта...

191

опа

преди 4 години

Челвената армия сама си спечели войната. Е да САЩ за успокоение на съвестта си /ако имат такава/ са помагали с техника, но са си траели години наред за отваряне на втория фронт. Истината, е че накрая са се уплашили СССР да не превземе цяла Европа както се е засилил и са се включили да дърпат парче /и то голямо/ от баницата. Ей тва е включили са се за авантата.На Червената армия вече не й е трябвала помощ.

190

БРЕЕЕЕЙ !

преди 4 години

Захарова да изучи историята но безпристрастно ! ! ! РУСИЯ БЕШЕ ПОБЕДЕНА СТРАНА ЧРЕЗ ВЕРОЛОМНО НАПАДЕНИЕ И БЕЗ ПОМОЩТА НА СЪЮЗНИЦИТЕ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА . ПРЕЛОМА ЗА КОЙТО ГОВОРИ ТЯ СТАНА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЧРЕЗ И ЗАРАДИ ОКАЗАНАТА ИМ ПОМОЩ ! ТАКА ЧЕ ДА СИ ЧЕТЕ ИСТОРИЯТА И ДА НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВА РОЛЯТА НА ПОБЕДЕНИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ ! АКО ГЕРМАНИЯ НЕ БЕШЕ НАПАДНАЛА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ ТО СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ ЩЕШЕ ДА НАПАДНЕ ГЕРМАНИЯ . ТОЗИ ФАКТ НИКАК НЕ И Е ПРИЯТЕН И СИГУРНО ЗА НЕЯ Е НЕВЕРЕН ? ТОЧКА .