48

славянин

преди 5 години

Както писах по-долу: на източният фронт Вермахтът е имал 184 свои и 53 съюзнически дивизии - общо 237 дивизии, на западният фронт - 23 дивизии, съотношение 10 към 1! От това съотношение става пределно ясно кой точно е победителят на Хитлер! Колкото и да се пънат и пенят наглосаксите и техните фенове те си остават единствено големите тарикати във ВСВ (каквито винаги са били и до ден-днешен), а не големите победители! А тарикатът е такъв, защото е СТРАХЛИВЕЦ, а не воин!

47

Анонимен

преди 5 години

Англичаните са много големи . В една част от войната отиват и нападат френските кораби за да не ги вземе хитлер , защото слабата и не мощна Франция отказва да ги предаде на кралството. Това е да си яко във войната дори и по съюзници да стреляш ако трябва. Измислят и радара с който забиват самолетите на Хитлер . Също така и разшрифроват тайните кодове на райфа с които армията комуникира след което почват да научават доста неща важни за предстоящи битки.

46

Анонимен

преди 5 години

Най голямата загадка е защо Япония не напада СССР ,а САЩ.Япония подлива вода на Хитлер по този начин .Япония можеше да завладее голяма империя в Сибир .*** се оказаха .Вярно светът можеше да е друг и днес Германия и Япония да са господарите ,а България да е на три морета.

45

Додо

преди 5 години

За тези от вас, които могат да мислят независимо и не са завладени от модела на "мейн стрийм" истината за ВСВ, наскоро излязоха интересни разкрития на един английски историк. Той доказа, че Сталин е всъщност евреин, от португалски род ешкенази евреи, както и, че след като открива нещо в масонските документи, които Германия конфискува от масонските ложи (а в последствие Червената Армия товари на вагони за Москва) избеснява и се скарва с господарите си в Ню Йорк, които пък го отравят. Интересно...

44

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен50И?Какво общо има западния фронт със СССР?Когато Германия и СССР заедно нападат полша, някой питал ли е Англия и САЩ?

43

Анонимен

преди 5 години

"на 6 юни 1944 година, започва Битката за Нормандия"А Германия на коя дата напада Русия?

42

Анонимен

преди 5 години

Световната война съм е гледал ден по ден в епизода "всв в цвят". Едни от най яките битки са между Япония и САЩ - уникални маневри по вода , въздух и земя. Страшна война е там.Англия е гръбнака на ВСВ всипки св предават само Англия се бие 2 год сама и дава помощ на Русия да се защитава в дома си. САЩ накланят везните с огромната си армия в тихия океан, а после и във въздуха , като у ищожават цялата инфраструктура и армия на Хитлер .това е.

41

Анонимен

преди 5 години

САЩ и Англия и световния капитал финансираха Хитлер с единстената цел да унищожат Русия. Русия воюваше срещу целият свят, даде милионо жертви, но победи! Русия е страна победител.

40

Анонимен

преди 5 години

Помощта на САЩ и Англия за Русия е само 4% от цялото военно обурудване, запаси, провизии, гориво. При това Русия е плащала прескъпо, нямала е валута и е плащала в злато и диаманти, давали са всичко за победата. А в САЩ безработицата по това време пада до 0%, всички работят и продават на воюващите, за първи път в САЩ започват да говорят за приблем със затлъстяването на населениети, в същото време когато гермаците убиват и морят от глад цели руски градове.

39

Анонимен

преди 5 години

Една четвърт от свинското месо на Америка отива в СССР, а за армията на САЩ остават 14%. В СССР се доставя краве и овче масло, което довежда до криза на американския пазар. Това масло, заедно с плодови сокове, сухи, пресни и консервирани плодове и други витаминозни продукти са спасение за ранените съветски войници.СССР е премълчавал размера на помощите, но не това е проблемът. Според договора за ленд-лийза стоките са могли да бъдат използвани за граждански, а не за военни цели само със съгласието на доставчика.

38

Анонимен

преди 5 години

Говорите пълни глупости русофилите .Ако беше така Сталин нямаше да е отчаян и да приема постоянното делегации от Англия и Америка.Той е бил пионка в Англо американската игра ,която накрая се помисли за цар.В крайна сметка ООН е в САЩ доказвайки кой е кукловода на войната и кой господаря.За САЩ заплахата е само от Хитлер от който и вие сте примирали от страх и с право .Направо се чудя ако и Япония ви беше нападнала за колко месеци щяхте да сте аут .

37

шматка

преди 5 години

Американчетата бомбардират цивилни обекти и до ден днешен.Първо са гърмели по французите а после са оправяли французойките срещу пакетче дъвки.

36

Анонимен

преди 5 години

Малко известна подробност е, че повечето от танковете Т-34 са произвеждани с английска стомана. Този факт подрива тезата за мощната съветска индустрия, пренесена в Урал и Сибир, която бълвала милиони тонове първокачествена стомана. Всъщност танковите, авиационните и другите военни заводи до лятото на 1942 г. работят само с американски и английски материали.Четете бе соц мишкии. Самите руснаци са празнали, че без Англия и САЩ нищо не могат. Самия Сталин го казва в Техеран.

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен36За това ли СССР губи 50 милиона?Щото са много талантливи?

34

Анонимен

преди 5 години

Русия сама изнесе тежестта на войната, САЩ и Англия се намесват едва накрая когато изходът от войната е предопределен, Рисия е победила Германия и намесата на САЩ и Англия беше именно с цел да спре победбния марш на Червената армия.

33

Анонимен

преди 5 години

"6 юни 1944 година, започва Битката за Нормандия"А коя година зашочва ВСВ?

32

Анонимен

преди 5 години

Още по-категоричен е руският историк Борис Соколов: Без тези западни пратки по наем-заем СССР не само нямаше да е в състояние да спечели Великата отечествена война, той не би бил в състояние дори да се противопостави на германските нашественици, тъй като сам не е могъл да произведе достатъчно количество оръжие и военно оборудване, както и достатъчно гориво и боеприпаси. Съветските власти са били добре запознати със зависимостта си от ленд-лийза. Затова и Сталин казва на Хари Хопкинс (пратеник на Рузвелт в Москва през юли 1941 г.), че СССР не може да се сравнява с мощта на Германия като окупат

31

славянин

преди 5 години

Запазена ''бойна'' марка на говедарите е да воюват с чужди ръце, на чужди територии, с чужди войници и накрая ''геройски'', в последния момент да се намърдат на масата на победителите!

30

Анонимен

преди 5 години

Русия не е фактор и неслучайно хитлер е напада , без проблем. Унищожава ВВС за няколко дена. И я бута чак до Москва. "По време на войната Съветският съюз получава почти 19 000 самолета, повечето от които изтребителиПоловината от всички произведени в САЩ изтребители Bell P-39 Aircobra (над 2000) са изпратени на СССР. Aircobra е използван и от трикратния Герой на Съветския съюз пилота Александър Покришкин"

29

Патриот

преди 5 години

с американски танкове и самолети ли СССР влезна в Берлин бе кравраче анти -българско??Мисли малко преди да пишеш!"Помоща" на американците е повече от символична и то не помощ а просто са продавали оръжия за известен момент ,всичко е било платено !Гледай "неразказаната американска история" на великият американски дисидент Оливър Стоун невероятна документалистика от 10 части правеща на пух и прах американската пропаганда и лъжи!